Rood-Groen Zweden

Rood-groene Zweedse regering: misdadig, misdadiger, Misdadigst.

De Zweedse rood-groene regering heeft nu besloten de Europese Commissie te steunen in haar strijd tegen de Hongaarse nationale wetgeving tegen niet-gouvernementele organisaties, NGO’s, die buitenlands kapitaal willen ontvangen. De Zweedse regering wijst erop dat zij de ontwikkelingen in het conservatieve land “op de voet” volgt.

Vorig jaar heeft het Hongaarse parlement een wet goedgekeurd met strenge bepalingen inzake buitenlandse niet-statelijke organisaties, de zogeheten NGO’s.

Viktor Orbán beschuldigde de Amerikaans-joods linkse miljardair George Soros ervan dat hij probeerde het binnenlands beleid van Hongarije onder controle te krijgen en het land te vullen met overzeese immigranten met behulp van zijn cultureel-marxistische organisaties.

Organisaties die meer dan 24.000 euro ontvangen uit het buitenland moeten zich volgens de nieuwe wet registreren als een “door het buitenland gefinancierde organisatie”, schrijft BBC. In recente uitgaven van bijvoorbeeld Soros Open Society Foundations is daarom te lezen:
“De Stichting Open Society Institute Boedapest is een door het buitenland gefinancierde organisatie …”.

Tegelijkertijd werd Lex CEU geïntroduceerd om een halt toe te roepen aan de Central European University (CEU) in Boedapest, die ook door George Soros werd opgericht om zijn culturele marxisme te verspreiden onder jongeren in Midden- en Oost-Europa.

Hongarije heeft dit jaar een zogenaamde “Stop Soros”-wet ingevoerd, die NGO’s nog moeilijker maakt bij het bevorderen van illegale immigratie.

De wet dwingt onder andere alle linkse organisaties die met immigranten werken om een vergunning aan te vragen bij het ministerie van Justitie van het land. Wie toestemming krijgt, moet dan een extra belasting betalen. Nog in juli zei de Europese Commissie dat de wet in strijd was met de EU-regels en moet worden gewijzigd.

Open Society heeft verzocht om internationale actie te ondernemen tegen de wetten van Hongarije, die de organisatie als illegaal noemt.

De Commissie van de Europese Gemeenschappen heeft Hongarije nu aangeklaagd wegens niet-nakoming van de verplichtingen op grond van het vrije verkeer van kapitaal krachtens het verdrag en de artikelen 7, 8 en 12 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie, met inbegrip van het schenden van de vrijheid van vereniging door “onder meer beperkingen op te leggen aan buitenlandse donaties aan maatschappelijke organisaties en eisen in te voeren voor aanmelding en registratie. Als de vereisten voor kennisgeving en registratie niet worden nageleefd, kunnen sancties worden opgelegd”, schrijft de Zweedse regering op haar website.

De Zweedse regering besloot donderdag de juridische strijd van de EU tegen het nationalistische Hongarije in zaak C-78/18 “Europese Commissie tegen Hongarije” openlijk te steunen.

– De regering volgt de ontwikkelingen in Hongarije op de voet en is bezorgd over berichten van Hongaarse en internationale organisaties dat de situatie van maatschappelijke organisaties in het land snel verslechtert. Aangezien de rol van het maatschappelijk middenveld bij de kritische evaluatie een eerste vereiste is voor zowel de democratische ontwikkeling als de rechtsstaat, acht de regering het van belang de lijn van de Commissie te steunen en zich in een verklaring uit te spreken voor de onafhankelijkheid van het maatschappelijk middenveld en de rechtsstaat, “zei minister van Handel en Industrie Ann Linde (Sociaal Democraten).

Bron:

http://www.friatider.se/sveriges-regering-backar-soros-i-striden-mot-ungern

h/t: Fenixx

N.v.d.r.: Gelukkig is er ook nog het CSPII !

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Rood-Groen Zweden — 1 reactie

  1. Toen ik mij actief begon in te zetten voor het Vlaams Blok werd ik door de afdeling afgevaardigd naar de GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkeling Samenwerking) en heb daar NGO’s en hun afgevaardigden van dichtbij leren kennen. Het zal u niet verwonderen dat ze daar liever mijn hielen dan mijn tenen zagen. Hun enige bezigheid was zoveel mogelijk gemeentelijke en andere overheidssteun binnen te rijven. Enige inmenging van buitenaf trachte men angstvallig te vermijden. Wat er in het artikel staat verbaasd mij helemaal niet, de werkwijze van deze niet transparante organisaties kennende. Terloops nog even vermelden dat ik afgelopen week nog een stuk tegenkwam op Twitter dat: de meeste NGO’s betrokken zijn bij seksuele uitbuiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *