Het stopt niet meer met al die rare rechters !!!!

In een normaal democratisch land zou men respect moeten hebben voor “rechters” ! Maar wat moeten we gaan doen in een land, zoals het onze, waar men dag na dag moet vaststellen dat benoemde rechters misbruik maken van het vertrouwen dat ze hebben gekregen?

Is het nu toeval of niet maar er gaat geen dag meer voorbij of we moeten vaststellen dat onze rechtspraak volledig uit de hand aan het lopen is.

Vandaag kunnen we in alle kranten een nieuw schandaal lezen waarvoor slechts één onderzoeksrechter verantwoordelijk is. Ofwel weet die man wat hij doet en is hij totaal onbetrouwbaar en moet dus stante pede worden afgezet; ofwel is die man vreselijk lui en onbekwaam en wacht hem hetzelfde resultaat.

Waarover gaat het?

Enkele oplichters hebben in de jaren 90, dus ongeveer 20 jaar geleden, honderden brave belgische gezinnen bestolen en bedrogen door hun te beloven appartementen aan de kust te gaan bouwen en hen voorschotten te laten betalen. De goedgelovige kopers stelden na verloop van tijd vast dat ze werden opgelicht en er van bouwen geen sprake was en de bandieten met hun geld blijkbaar naar het buitenland waren vertrokken. Bij hun onderneming, ABC genaamd, was er niemand meer om hun van antwoord te dienen. Het gaat hier niet over één enkele naïeve koper maar over honderden gezinnen die door deze beroepsoplichters werden beetgenomen. Dus namen die allemaal advocaten onder de hand om hun spaarcenten te kunnen terugvorderen en dienden ze deze advocaten natuurlijk ook te betalen. Dus tweemaal pech voor al die sukkelaars want geen enkele van al die advocaten had de moed om zich tegen onze rechterlijke macht te keren, en zoals steeds uit angst voor weerwraak, via de pers aan de bel te trekken!

Resultaat? Na enkele tientallen jaren (!!!!!) werd deze zaak als verjaard beschouwd en zijn al deze gezinnen definitief hun centen kwijt en kunnen de schurken die hen bedrogen hebben vanuit het buitenland al fluitend naast hun zwembad en met de champagne in het glas al die vroegere kopers uitlachen! Men zou een moord kunnen begaan als men hoort op welke schandalige wijze de bevoegde onderzoeksrechter zich heeft gedragen! Gedurende jaren en jaren heeft die onbekwame snul de mogelijkheid gekregen om voor dit dossier NIETS te doen. Onze “overheid” heeft die man steeds blijven betalen om NIETS te doen! Zelfs wanneer een blinde kon zien dat er iets aan het mislopen was deed de overheid niets tenzij enkele dossiers bij die man weg te halen maar men bleef hem wel steeds doorbetalen!

Een van de grootste fraudedossiers uit onze “vastgoed” geschiedenis bleef men wel verder toevertrouwen aan deze profiterende idioot zodat uiteindelijk al die brave burgers definitief hun centen kwijt blijken te zijn , wegens “verjaring” na tientallen jaren onderzoek door een beroepsamateur!

Hoe is zoiets nu mogelijk in een land tenzij dat land inderdaad op haar laatste pootjes aan het lopen is? Hoe kunnen beroepspolitiekers en andere verantwoordelijken zoiets laten gebeuren?

Waar zaten al die advocaten gedurende jaren? Hoe is het mogelijk dat in 2013 een woordvoerder van “het gerecht”, een zekere Louis Vandenberghe, mag verklaren dat er inderdaad nu verjaring werd vastgesteld voor dit belangrijke dossier maar dat er als verzachtende omstandigheid toch moet vermeld worden dat het over een “complex” dossier ging en dat er weinig politiemensen beschikbaar waren voor het onderzoek!!!!!

Schande. Pure schande. Ondergetekende, en met de mogelijkheden en macht van een onderzoeksrechter, zou op enkele dagen hebben kunnen vaststellen dat het hier over misdadigers ging; dat er tientallen bewijzen en verklaringen waren van bedrogenen en zou een beslissing hebben genomen:

1.De oplichters onder aanhoudingsmandaat en hen zo snel als mogelijk hebben laten veroordelen;

2.Alle bezittingen van ABC en van de oplichters onder beslag om de slachtoffers zo veel als mogelijk te vergoeden voor hun geleden verlies.

Moeilijker was dit niet.

Maar wat hier nu in ons land met dit dossier is gebeurd is pure schande. In plaats van ARCO of bepaalde banken en vrienden van de beroepspolitiekers met belastinggeld te helpen zou men veel beter in dit geval die slachtoffers van ABC met overheidsgeld hebben moeten vergoeden en de betrokken onderzoeksrechter wegens zijn gigantische fout stante pede hebben moeten ontslaan in plaats van nog “verzachtende omstandigheden” in te roepen!

Wij zouden trouwens al de bezittingen die die beroepsprofiteur in beslag laten nemen omdat hij niet alleen bewezen heeft totaal onbekwaam te zijn maar bovendien honderden gezinnen heeft benadeligd door zijn extreme luiheid en gemaakt misbruik van zijn mandaat!

Maar in ons land kunnen en mogen rechters van dit kaliber alles en dan nog wel levenslang. Arm België!!

Men zegge het voort,

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Het stopt niet meer met al die rare rechters !!!! — 2 reacties

  1. Het gaat hier niet alleen om “rare rechters”, maar wel om een Belgische kunstmatige staat, die Vlaanderen bezet en die verantwoordelijk is voor de belgische ziekte. Van bij de start in 1830 was deze staat krimineel en korrupt, daar alle sleutelposten in handen waren van de politieke en economische collaborateurs met de toenmalige franse bezetter(=een zootje van francofielen en logemannen). We zitten tot vandaag met een gerecht dat dateert van de tijd van de franse bezetting. Als deze “rare rechters” daar zitten en blijven, dan is dat omdat ze daar “geplaceerd” werden door politieke &occulte korrupte belangen, aan wie dat ze dan schatplichtig zijn. Sinds de 8 jaar durende paarse “pest” onder aanvoering van “het blauwe konijn” zijn ten andere alle sleutelposten in handen van de “broeders” en “kameraden”. Het ABC dossier is maar het topje van de ijsberg. Er zijn er nog andere zoals : de Bende van Nijvel, Dutroux(waar de netwerken ongemoeid blijven), het dossier Cools..enz..
    De politiehervorming was dan ook, zoals geschreven werd in een vrije tribune in De Tijd, niet anders dan een politieke hold-up op de politie en gerecht. Er was de zaak Augusta-Dassault geweest, die geëindigd was op het Hof van Cassatie, en dit diende in de toekomst ten alle prijzen vermeden te worden. Men diende te kunnen ingrijpen aan de bron om de schade te beperken. Sindsdien zijn er geen grote zaken meer naar buiten gekomen. Het gaat hier dan ook om een bewust gevoerde verrottingsstrategie. Er is ook geen pers meer om dit aan te klagen, die zit trouwens mee in de slag. Het overgrote deel van de bevolking is niet geïnteresseerd…tot op het ogenblik dat ze zelf prijs hebben, maar na elke stembusslag blijkt dat de meerderheid geen problemen ziet.

  2. Freddy, ik ontplof zoals jij bij het lezen van gerechtelijke criminaliteit, want hoe anders kan men zoiets noemen. Ik heb totaal geen vertrouwen meer in justitie, en ben lang niet de enige. Ondertussen zijn we al met velen, maar helaas onverenigd. Het verbaast mij ook dat er nog geen van al die brave burgers een moord heeft gepleegd op de daders of op de rechters die incompetente zakken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *