Voor Antoine, Hugo en Charles

Charles Aznavour was een kind van de Armeense genocide. Nana Mouskouri was een kind van de Griekse genocide. Jaja de Turkse Ottomanen/Mohammedanen probeerden begin vorige eeuw tegelijk met de Armeniërs ook alle grieken uit te roeien! Maar dat moeten we blijkbaar allemaal vergeten want politiek incorrect.

Francoise Hardy was een Françaize de souche. Maar zowel Aznavour als Mouskouri als Hardy leerden ons de schoonheid van de Franse taal. Dat maakt ons echte wereldburgers in tegenstelling met onze corrupte linkse elite.

Maar geen enkele taal is zo mooi en zo zoet als het Nederlands. Ten bewijze waarvan hierbij enkele liedjes van de Vlaming Hugo Raspoet. Daarom ben ik fier om Vlaming te zijn

 

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Voor Antoine, Hugo en Charles — 2 reacties

  1. ’t Is omdat je me hebt geadresseerd, en ik van de drie namen in je titel ik de enige levende ben. Zelfs al had Vlaanderen geen enkele zanger of componist voortgebracht, dan nog zou ik een fiere Vlaming zijn. Maar het vrijwel enige succes van Hugo Raspoet komt niet aan de enkels van die van Charles. Het mist dynamiek, variatie, orkestratie, expressie, frasering,… Het is eerder een loom zeurderig liedje. Niet een van de slechte of slechtste die hier werden geproduceerd maar niet goed genoeg voor mij. Het is niet genoeg om een Vlaams liedje te zingen om mijn bewondering te krijgen. Het lied van Zjef vind ik daarentegen veel poëtischer, maar mist ook dynamiek, variatie enz,… als hierboven. Meestal bleef het bij een paar nummers die redelijk waren. Weinig zangers componeren ook zelf hun liedjes en zijn aangewezen op ghostwriters, steeds dezelfde bovendien. Ja, er zijn ook wel goede/betere liedjes….Vooral van Nederlanders, vind ik. Maar daarover kunnen we het nog eens hebben wanneer we mekaar nog eens zien, bij een glaasje wijn 🙂 (want anders gaat het (weeral 😉 over politiek,zeggen de vrouwentongen.
    De gustibus et coloribus non se disputandum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *