De groene luchtfietsers vernietigen onze welvaart én ons klimaat

We zijn een ontwikkelingsland geworden, zo titelde Het Laatste Nieuws aanvankelijk. “Normaal alleen voor ontwikkelingslanden: ‘stroomboten’ nodig om winter door te komen”

De schuld op Engie/Electrabel schuiven is wat te makkelijk. De groenen en de klimaat- en fijnstof- adepten en -hysterici toeteren dat om hun verpletterende verantwoordelijkheid in de nefaste energiepolitiek door hun gelobby te verdoezelen.

Vraagt u zich maar eens af hoe ze kunnen vaststellen welke en hoeveel mensen zijn gestorven door fijnstof of NOX en kernenergie , en terwijl de levensverwachting bovendien blijft stijgen. Laat ze ook eens vertellen hoeveel doden kernenergie al echt heeft gemaakt en dat in vergelijking met de andere energiebronnen? En daar mogen Tsjernobil, Fukushima en Three Mile Island bij zijn. Het delven van kolen, het winnen en de verwerking van aardolie alleen al kost een veelvoud aan slachtoffers. En dan nog niet gesproken over het quasi meest nutteloze metaal ter wereld, waa tot nog niet zo lang geleden amper een toepassing anders dan als juweel of geld bestond : het goud.

Hoe veel slachtoffers vallen daar elke maand meer voor dan ten gevolgen van kernenergie? Ga dat ook maar eens na voor elke grondstof die moet worden gedolven of verwerkt? Bovendien is er slechts afval van splijtstof omdat we nog niet goed weten hoe die verder te gebruiken. Maar niet alleen staat er geen onderneming of miljardair nog te springen om in dit onzalige land nog een centrale te bouwen zonder enig vooruitzicht op winst of continuiteit, de politiek en he groen-linkse lobbywerk heeft er voor gezorgd dat hier zelfs het wetenschappelijk onderzoek is gestopt, daar waar wij ca 30 tot 50 jaar geleden voortrekkers waren op het gebied van kernenergie en -onderzoek.

De centrales zullen elders worden gebouwd, en de stroom zal hier uitvallen tenzij we die veel te duur zullen willen betalen en alleszins onze industrie zal zijn gegeven. En daarmee velen hun job en inkomen.( ook dat van de staat)
Mensen, laat anderen niet bepalen wat je moet denken, want dan kunnen zij bepalen wat het je mag kosten.

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *