Als je je niet verzet, dan stem je toe, en mag je er nog voor betalen en zorgen ook.

Steeds meer en meer boten komen uit Spanje, maar dan zonder een Sinterklaas. Volledig legaal en normaal, als het volk blijft slapen en enkel aan de volgende reis of brood en spelen denkt.

De diversiteit die politici bepleiten zal eigenlijk uniform bruin worden. Niets is nog van ons, nergens blijft nog onze plaats. vandaag uw vinger, morgen uw hand, en overmorgen uw arm….

Dat komt er van wanneer steeds meer mensen zich niet meer interesseren voor politiek. Dat geeft de zittende politici de quasi volmacht om dit soort verdragen erdoor te sleuren. Gelukkig zijn er het Forum voor Democratie -FVD en hier het Vlaams Belang om dit nog trachten te stoppen.
Maar of dat genoeg zal zijn?
Bedenk ook dat eens de migranten hier in een EU land zijn dat dit heeft goedgekeurd, de migranten door het vrije verkeer van mensen, gewoon een andere verblijfplaats kunnen kiezen.
En niemand die ze er nog uit krijgt, ook al zijn het criminelen.

Onrust in Kamer: kunnen we migratiepact met gerust hart tekenen?

In politiek Den Haag is onrust ontstaan over het VN-Migratiepact, waarin landen wereldwijd beloven dat ze migratie onderling beter gaan regelen. Staatssecretaris Mark Harbers (VVD, asiel en migratie) zou het pact in december in Marokko moeten tekenen, maar een aantal fracties wil dat hij daarvan afziet.

Harbers benadrukt dat het migratiepact voor Nederland vooral positief is, maar de PVV, Forum voor Democratie (FvD) en de SGP zijn daar nog niet zo zeker van. Zij zijn bang dat het pact een soort aanmoediging voor mensen is om bijvoorbeeld naar Nederland te komen. ,,Van migratie wordt in het pact impliciet een soort recht gemaakt”, vindt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. ,,Aan de andere kant wordt landen waaruit mensen vertrekken niet verplicht om mensen die hier geen recht hebben op asiel terug te nemen. Dat maakt het VN-pact in mijn ogen onevenwichtig.”

Thierry Baudet (FvD) riep de Tweede Kamer deze week op om in debat te gaan over het pact, maar vond enkel de PVV en de SGP aan zijn zijde. ,,Een gemiste kans”, aldus Bisschop.

Artikel gaat verder onder de foto

Thierry Baudet (FvD).

Thierry Baudet (FvD). © ANP

23 doelstellingen

In het VN-pact staan 23 doelstellingen voor een veilig en orderlijk verloop van migratie. Zo beloven de landen die het ondertekenen zich in te spannen om mensensmokkel tegen te gaan, migratieprocedures zo helder mogelijk te maken en migranten te voorzien van basisvoorzieningen als eten en onderdak.

Dat landen zouden moeten meewerken aan een veilige terugkeer is een van de 23 doelen. Staatssecretaris Harbers stelde gisteren dan ook dat er ook dingen in staan die goed zijn voor Nederland. Hij deelt de zorgen van de kritische Kamerfracties ‘in de basis niet’. ,,Omdat het een visie is hoe het de komende decennia zou moeten gaan, zonder dat het lidstaten verplicht.”

Daar is Baudet niet zo zeker van. Hij trok deze week een parallel met het vonnis in de rechtszaak die klimaatactiegroep Urgenda aan had gespannen. De rechter oordeelde vorige week dat de overheid méér moet doen om de CO2-uitstoot terug te dringen, onder meer verwijzend naar de VN-klimaatafspraken die in 2015 in Parijs werden gemaakt. Zou Nederland met dit migratiepact niet hetzelfde kunnen gebeuren, vroeg Baudet zich af.

Artikel gaat verder onder de foto

Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid (VVD).

Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid (VVD). © ANP

Niet dezelfde status

Het klimaatverdrag en migratiepact hebben niet dezelfde status. Het verdrag van Parijs stelt eisen aan VN-lidstaten. Het migratiepact  daarentegen ‘is niet wettelijk bindend, is geen dictaat, legt niets op en respecteert de soevereiniteit van staten volledig’, stelde de VN toen de 23 doelen in juli werden geformuleerd.

De Verenigde Staten en Hongarije hebben zich als enige twee VN-landen teruggetrokken uit het pact. Oostenrijk, Denemarken en Polen zouden overwegen om hetzelfde te doen. Harbers zegt de argumenten van de afhakende landen niet precies te kennen, maar zich daar nog in te gaan verdiepen.

Of hij in december namens Nederland in de Marokkaanse stad Marrakesh zijn handtekening gaat zetten onder het migratiepact, wil Harbers nog niet prijsgeven. ,,Ik ga daar sowieso eerst de Kamer over informeren.”

Roelof Bisschop (SGP).

Roelof Bisschop (SGP). © ANP
image_pdfimage_print
Share

Reacties

Als je je niet verzet, dan stem je toe, en mag je er nog voor betalen en zorgen ook. — 2 reacties

  1. Beste Griffon,
    U schrijft: vandaag uw vinger, morgen uw hand, en overmorgen uw arm….
    Morgen halen we zelfs niet door die misdadige import van barbaren, het wordt gegarandeerd “vandaag uw vinger en vanavond uw leven” en wat doen ondertussen die decadente parasieten in dat EU gedrocht? Nog meer importeren nog meer vreten en vooral nog meer zuipen allemaal op onze kosten, ondertussen kijken de Vlamingen naar voetbal, veldrijden, familie en/of thuis terwijl ze geplukt worden als een luis.

  2. Het migratiepact daarentegen ‘is niet wettelijk bindend, is geen dictaat, legt niets op en respecteert de soevereiniteit van staten volledig’

    Jaja, dat kennen we. Links neemt vele kleine stapjes. Ik garandeer dat de bovenstaande statement in de nabije toekomst in een memory hole belandt. Dan zal meneer Richard Coudenhove-Kalergi eens goed lachen in zijn graf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *