Terug naar af. Ga niet langs start. U krijgt geen 400$.

De chantage heeft niet gewerkt, de massadruk en geweld evenmin.
De VS zal dank zij Trump niet worden overspoeld met gelukszoekers die er zelf nooit in slaagden om hun eigen land welvarend te maken, er een stabiele maatschappij te vestigen, er politici te kiezen.
Het zijn vooral mensen die dweepten met Che, het socialisme en daar nog steeds voor zouden kiezen eens hen daartoe de kans wordt gegeven. Ditmaal in de VS, zo dachten zij, tot vreugde van de democraten die in hun dromen hun electoraat al zagen groeien.
Mis poes !
Wat van ons is, is van mij. En wat van jou is, is van ons, werd hen verteld en geloofd.
Dat ze terugkeren en er voor zorgen dat ze minder kweken, minder corrupt zijn en minder socialist worden. Anders blijven ze , of worden ze als Venezuela of Cuba of …… .
Maar ik denk: ze zullen het nooit leren, en ondernemers zullen er nooit vruchtbare grond vinden en blijven.
Dan maar ontwikkelingssteun? Nee, dat zou het allemaal nog erger maken, op lange termijn zeker.

2.000 migranten keren terug naar Honduras

Ongeveer tweeduizend migranten uit Honduras, die op weg waren naar de VS, zijn volgens de regering in Guatemala teruggekeerd naar hun thuisland. Vijfhonderd anderen zijn met bussen teruggebracht, zegt de Guatemalteekse president Jimmy Morales.

Eerder had Morales zijn ambtgenoot uit Honduras, Juan Orlando Hernández, ontmoet om te praten over het terugbrengen van de migranten. Beide politici spraken ook via telefoon met de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto over de situatie aan de grens.

Duizenden mensen uit Centraal-Amerika verzamelden de voorbije week aan de grens met Mexico. Naar schatting 5.000 tot 5.400 migranten zouden zich op Guatemalteeks grondgebied bevinden, zei Morales.

Opvangcentra
Volgens het Mexicaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vroegen 640 migranten bescherming in Mexico. De behandeling van hun aanvraag kan tot drie maanden duren, in de tussentijd moeten ze in opvangcentra wachten. De ‘migrantenkaravaan’ vertrok ongeveer een week geleden in San Pedro Sula in Honduras.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Terug naar af. Ga niet langs start. U krijgt geen 400$. — 1 reactie

  1. Toch raar dat hier niet kan (bij regerende politici) wat bij president Trump wel kan.
    Als men hier in de MSM over Trump praat/schrijft is het altijd negatief. Dat zal in dit geval ook weer zo zijn. Maar dat zal hem (terecht) een worst wezen.
    Trump is een man uit 1 stuk die zijn verkiezingsbeloftes houdt.
    Zo willen wij er in Europa ook wel een paar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *