De prijs van gebakken lucht

Er zijn mensen die aan die ‘hernieuwbare energie’ geld zullen verdienen, maar u bent er beslist niet een van. In tegendeel zelfs, en u heeft het al gevoeld in uw portemonnee.
Bekijk de onderstaande reportage, enige tijd geleden uitgezonden in Nederland.
Ik wil er zelfs nog wat aan toevoegen:
Vaak, wanneer er amper wind is om de windmolens te doen draaien, want er is een minimum windsnelheid nodig om er beweging in te brengen , moeten de windmolens toch in beweging worden gebracht/gehouden om slijtage, door schommelen van de molenwieken, aan de lagers te voorkomen. Daarvoor is er in iedere windmolen een motor met transmissie systeem gebouwd die met energie van het net de molen toch doet draaien.

Die energie moet dus afgetrokken worden, en is meestal geproduceerd door fossiele brandstof of kernenergie.
Ook mag men niet vergeten dat die windsnelheid hoog moet zijn opdat de molen zijn maximale rendement zou halen. Maar soms staan de molens wel degelijk stil, niettegenstaande er voldoende wind is. O.a. is de druk op de wieken dan groot genoeg om de molen stil te zetten.
Dat komt omdat men al genoeg energie produceert en op het net laadt, en meer het net zou overbelasten. De geproduceerde elektriciteit zou toch verloren gaan, want die niet op te slaan, en de molen zou onnodig doen slijten.
Telkens wanneer jullie een windmolengroep voorbijrijden, tel dan eens het aantal dat stilstaat? Het verbijstert mij steeds..

Tommelein, Vandelanotte en C° vertellen maar een deel van het verhaal, ze kunnen niet rekenen, en ze hebben bovendien geen kaas gegeten van technologie en vertellen maar wat de verschillende lobbygroepen en activisten hen hebben ingefluisterd.
Er is vooral veel Fake News rond hernieuwbare energie, en dat gebracht door activistische ideologisch gekleurde regimemedia. Ze zullen zich zelf moeten afschaffen dus
En…. er is o.a. veel geld te verdienen met voorkennis, manipulatie, CO2 handel, en het klimaatbedrog dat bedoeld is om onze rijkdom en welvaart af te romen, die te delen met en die te transfereren naar het zuiden van de wereld. Al het gras overal even hoog moet staan en de slimsten en de rijksten moeten genivelleerd worden met de domsten en de armsten op de planeet. En dat niet enkel via immigratie.