Leugenachtige uitspraak van een nep-president

Leugenaar Macron tijdens herdenking Wapenstilstand:

‘Nationalisme is verraad aan vaderland’ !

Zo meldt het Nieuwsblad.

Van een president mag je toch verwachten dat hij de geschiedenis van zijn land kent, of niet?

De Franse president Emmanuel Macron haalde naar aanleiding van 11 november echter uit naar gewelddadig nationalisme, dat zou geleid hebben tot de Eerste Wereldoorlog.

Patriottisme, vaderlandsliefde, is precies het tegenovergestelde van nationalisme’, orakelde de Franse president in zijn toespraak tijdens de officiële herdenkingsplechtigheid . ‘Wie nationalisme predikt, pleegt verraad aan de vaderlandsliefde.’ zo ging hij verder.

Nu weet iedereen en zeker elke historicus dat de eerste wereldoorlog het gevolg was van een bijna eindeloze reeks voorafgaande oorlogen op het einde van de 19° en het begin van de twintigste eeuw. Niet nationalisme maar militarisme was de oorzaak van de eerste wereldoorlog. Ook en zeker het Franse militarisme.

Nationalisme is synoniem van patriottisme en vaderlandsliefde en zeker niet het tegenovergestelde. Macron is een leugenachtige smeerlap, een schijnheilige nep-president en een negationist. De Franse arrogantie inzake krankzinnige herstelbetalingen bij de wapenstilstand in 1918 is de oorzaak van het ontstaan van het nazisme en dienvolgens van de tweede wereldoorlog.

Waarom kraamt Macron dergelijke onzin uit? Wel, om geen enkele andere reden dan om de EUSSR ter wille te zijn. De EU haat nationalisme want bij nationalisme verliezen alle verraderlijke ledenpoppen zoals Macron en Merkel (zie foto) hun macht.

Dat ‘onze’ Michel in Parijs was en niet in Menen of Ieper is een schande. Het gebrek aan respect voor de Vlamingen en hun taal is kenmerkend voor de eerste wereldoorlog die zich voor een groot deel op ons nationaal grondgebied afspeelde.  Zonder de steun van de Britten en de Amerikanen achter de IJzer had de Duitse keizer Frankrijk heel gemakkelijk op de knieën kunnen krijgen.

De moordende tol die voornamelijk betaald werd door Vlaamse soldaten is een schande die Michel nooit zal willen toegeven. En de arrogante Macron al helemaal niet.

Als onze voorouders, die sneuvelden voor onze vrijheid, zouden zien hoe Europa er vandaag aan toe is, zouden ze trots zijn? Een vraag die ik me vaak stel, zeker vandaag.”

Ze zouden verontwaardigd, woedend en beslist zijn. “Geen genade voor collaborateurs zoals Macron en Stasi-Merkel”  zouden ze denken !

De redactie van Nageltjes

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Leugenachtige uitspraak van een nep-president — 3 reacties

 1. De eerste wereldoorlog was het gevolg van een uit de hand gelopen familieruzie.
  De “adel” wou zijn wraak waar miljoenen, zowel soldaten als burgers het slachtoffer van werden.
  De tweede wereldoorlog was inderdaad een gevolg van de torenhoge herstelbetalingen die Duitsland moest doen en de Duitse bevolking de nek omwrongen.
  Wat het geval Michel betreft kan ik hem aanraden het boek “Eer Vlaanderen vergaat” van Jozef Simons eens te lezen. Het relaas (in romanvorm) van de Vlaamse frontsoldaat (en later uitgever, schrijver, dichter)Jozef Simons.
  Uiteraard ook warm aanbevolen lectuur voor wie iets meer te weten wil komen over het ontstaan van de frontbeweging, en de daarmee gepaarde tegenwerkingen.

  • Voor alle duidelijkheid wat betreft het militarisme van de “leidende” kringen:
   1880 – 1881: Eerste Boerenoorlog
   1885: Servisch-Bulgaarse Oorlog
   1891: Chileense Burgeroorlog (1891)
   1891: Engels-Manipurese oorlog
   1893 – 1894: Eerste Matabele-oorlog
   1894 – 1895: Eerste Chinees-Japanse Oorlog
   1895 – 1896: Eerste Italiaans-Ethiopische Oorlog
   1896: Engels-Zanzibarese Oorlog
   1898: Spaans-Amerikaanse Oorlog
   1899 – 1902: Tweede Boerenoorlog
   1899 – 1902: 1000-daagse Oorlog
   1899 – 1913: Filipijns-Amerikaanse Oorlog
   20e eeuw
   1903 – 1904: Britse veldtocht in Tibet
   1904 – 1907: Namibische genocide
   1904 – 1905: Russisch-Japanse Oorlog
   1906: Varkensoorlog
   1910 – 1921: Mexicaanse Revolutie
   1911 – 1912: Italiaans-Turkse Oorlog
   1912 – 1913: Eerste Balkanoorlog
   1913: Tweede Balkanoorlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *