Klimaatactivisten met een EQ en zonder IQ. Schoenmakers blijf bij jullie leest.

Mijn reactie t.a.v. Maarten Boudry en alle, filosofen, filologen, sociologen, pol en soccers, straathoekwerkers, leraren, politici, artiesten populisten met een te hoog EQ:
Vergeet wel niet dat jij een filosoof bent en geen ingenieur of wetenschapper. Om te weten wie jou blaasjes wijsmaakt en wie de waarheid spreekt is het noodzakelijk dat je een van die twee laatsten bent met oa een grondige kennis van chemie, fysica en aanverwante disciplines. Een podoloog bvb , alhoewel ook arts, kan amper het domein van de hersenchirurg bevatten en vise versa laat staan dat ….

Vandaag zijn het sociologen, filosofen, psychologen, politicologen, theologen en mensen met een hoog EQ en een radde tong (of pen) die over elkaar heen vallen terwijl ze de kansel bestormen. Dat afgelopen donderdag zelfs de kleuters met hun leraren kwamen betogen (eigenlijk andersom) is tekenend, hilarisch, zielig en bedroevend tegelijk.

Ziehier de specialist kernenergie van Groen!, meester in ….politieke communicatie:

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Ik vind met mijn relevante technologische, wetenschappelijke en professionele achtergrond dat kernenergie de enige juiste keuze is voor de toekomst, en dat we vele jaren van gedegen onderzoek en ontwikkeling zijn verloren, omdat er net mensen rondliepen die als Jehova Getuigen onwetend maar doordrammend verkondigen dat de wereld weldra zal vergaan, zoals ooit werd gedacht dat de koeien geen melk meer zouden geven als de trein door de weides zou denderen. Eigenlijk zouden de schoenmakers bij hun leest moeten blijven. Is er niet genoeg werk en stof om zich te buigen over wetgeving bvb en het moeras aan wetten? Ondernemers die ik ken hebben veel van hun activiteiten al verplaatst. Het milieu is er zelfs slechter van geworden.

Analoog is de export van alle hier verbannen auto’s naar ‘ontwikkelingslanden’ alwaar die nog 50 jaar zullen rijden als taxi op vuile olie. De ondernemers die hier blijven doen dat om strategisch/commerciĆ«le redenen, omwille van de subsidies. Zo lang die er nog zijn, zo lang de belastingbetaler nog kan gemolken worden. Kijk naar de zweetfabriekjes in Bangladesh voor de kleding of de metaalsmelters voor gietstukken leerlooiers en kwekers van garnalen in het oosten of sperzieboontjes in Zimbabwe. Ik voeg nog even een filmpje toe dat je zal doen nadenken. Een smelterij van vervuilde metalen, bediend op blote voeten in een t-shirt, gestookt met dubieuze brandstof is voor veel toepassingen in de wereld goed genoeg.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Klimaatactivisten met een EQ en zonder IQ. Schoenmakers blijf bij jullie leest. — 2 reacties

  1. Hoor ik deze morgen op radio 1 Van de Looverbosch zeggen “dat N-VA de enige partij is die kernenergie wil behouden.” Wat een flagrante leugen is, bij Vlaams Belang zegt men dit ook, en al langer trouwens.
    Ik hoorde dit in de wachtzaal bij de huisarts, want thuis komt het rode staatszendertje al jaren niet meer op.
    Gisteren mocht Zuhalleke in Het Nieuwsblad komen vertellen dat N-VA de enige partij is die tegen de dubbele nationaliteit is. Wat ook een flagrante leugen is.
    Het is overduidelijk (wat ik al meer schreef) dat N-VA een hele dikke vinger in de media pap heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *