Les Brigandes gecensureerd !

In Vlaanderen en Nederland zijn ‘Les Brigandes’ amper gekend. Jammer, want de Franse meidengroep brengt mooie, rechts-nationalistische en geëngageerde muziek. Hun teksten zijn vrij radicaal, doch nooit platvloers of vulgair.

Wat in de sterren stond geschreven en waar de meisjes al lang voor vreesden, is nu werkelijkheid geworden. YouTube (eigendom van Google) heeft al hun clips – tien miljoen maal bekeken – van het internet gehaald.
Wat verwijt men hen dan? Wel, dat ze aanzetten tot haat! Wat verschrikkelijks, hatelijks, hebben de meiden dan wel gezongen? Wel het gaat o.m. over een passage in het lied ‘Foutez le camp (Trap het af) waar volgende tekst in voorkomt: “ Si vous n’aimez pas la France, ça n’a pas d’importance, foutez le camp ! » (Houd je niet van Frankrijk – och, het heeft geen belang – maar trap het dan af)

Bij een optreden in 2016 zong de groep het nummer ook en dat staat nog wel op YouTube;

Wat dat met racisme of aanzetten tot haat te maken heeft, blijft voor ons een raadsel. Is YouTube tegen integratie van vreemdelingen? Natuurlijk heeft men niet veel nodig om de CEO van YouTube, Susan Wojcicki, dochter van een Russisch-Joodse moeder en Pools-Joodse vader, te overtuigen dat ‘radicaal rechts’ wereldwijd oprukt. De twee maten en gewichten van YouTube. (eigendom van Google)

Rap 113

Vergeleken met de negergroep Rap 113, die ongestoord hun haat mogen spuien, zijn die teksten van de meisjes klein bier. Oordeel zelf !

“Les frères sont armés jusqu’aux dents, tous prêts à faire la guerre
Bientôt à l’Élysée des arabes et des noirs au pouvoir. Faut que ça pète !
Frère, je lance un appel, on est là pour tout niquer”.

(Onze broeders zijn tot de tanden gewapend, klaar om oorlog te voeren.
Weldra zullen Arabieren en zwarten het Elysée innemen. Het moet vonken geven. Broeders, ik doe een oproep, wij zijn hier om alles te neuken)

Voor het politiek correcte YouTube zijn er blijkbaar verschillende interpretaties voor het ‘aanzetten tot haat’. Blanken mogen dat niet, zwarten wel.
Wie de meisjes wil steunen kan een cd bestellen via: https://lesbrigandes.com/albums foutez le camp, Les Brigandes, YouTube

h/t React

Volgend filmpje werd méér dan 10 miljoen keer beluisterd en bekeken, vervolgens genadeloos politiek correct gecensureerd, en is nu terug geplaatst. Niet alleen Facebook maar ook Google censureren de opinies die de politiek correcte meute niet aanstaan.

Hulde aan deze dames!

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Les Brigandes gecensureerd ! — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *