Hé ho, hé ho ! Je krijgt het niet cadeau….

Als ik morgen voor een klas kleuters met een bedroefd en ernstig gezicht vertel dat er in dit land ministers zijn die alle kaboutertjes willen doden, en die alle paddenstoelen vernietigen zodat ze nergens meer kunnen wonen. Dat we dat schandalig moeten vinden, dat we moeten opkomen voor de kabouterjes, dan krijg ik hen gegarandeerd mee om te gaan betogen op het Schuman- of Ladeuzeplein met borden die ik voor hen schreef of waartoe ik hen inspireerde.

Zelfs met bordjes als: “Neuk geen kindjes, red de kabouters.” , “Paddos zijn gezond !” , “Liever wiet dan kabouterverdriet !”

Wanneer er genoeg kindjes op straat zouden komen, ook dan zullen politieke en zakelijke opportunisten over elkaar heen vallen om deze zaak te gebruiken om hun populariteit te verhogen of om plopsakoeken en speeltuintickets te verkopen.

Rik tik tik tik tik tak tik tak
Ik heb mijn hart verpand
Rik tik tik tik tik tak tik tak
Aan dikke diamant
Ik hak me, denk ik, slapend rijk
We maken de grot met de grond gelijk
In de mijn (In de mijn)
In de mijn (In de mijn)
Waar de diamanten (Zijn)
Van je rik tik tik
tik tak tik tak
Door weer en wind en kou
Wij hakken hier voor dag en dauw
Al onze vingers blauw
Een diamant is nooit te klein
Maar wel wordt hij getest
En mocht hij toch niet zuiver zijn
Dan gaat hij zo op het blik
Hé ho Hé ho
Hé ho, hé ho, hé ho
Hé ho, hé ho
Je krijgt het niet cadeau
Hé ho, hé ho, hé ho, hé ho, hé ho
Je krijgt het niet cadeau

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *