De tjeef Koen Geens, Je houdt het niet voor mogelijk!

Minister Geens was weer schitterend in zijn rol als farizeeër. Zelfs voor een gewoonterechtelijk hoofd uit het oude Tsjeeftsjenië deed hij dat buiten verwachting goed. Ik moest bijna huilen toen ik zijn sentimentele pleidooi hoorde om IS-terroristen niet hun Belgische nationaliteit af te nemen.

“Het is niet dat als die persoon zijn nationaliteit verliest, dat hij niet meer terugkomt en ons probleem niet meer is. Die strijder heeft hier een gezin, die heeft hier ouders, die heeft geen enkele plaats om naar terug te gaan, behalve hier.” Ontroerend toch? Zo’n brave familievaders… Toen mijn tranen opgedroogd waren, drong het tot mij door dat het afnemen van de nationaliteit natuurlijk niet alles oplost. Maar het biedt wel mogelijkheden.

Oplossingen genoeg

Bijna alle “Belgische” IS-terroristen hebben ook nog de Turkse of Marokkaanse nationaliteit en ze kunnen dan ook aan die landen uitgeleverd worden. Als Geens’ collega-farizeeërs van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens hen tenminste niet in bescherming nemen… De Turken zijn in dat opzicht niet te vertrouwen, maar als zo’n terrorist aan Marokko overgedragen wordt, zal hij zeker een gepaste straf krijgen, die harder en langduriger is dan in het verweekte Belgische rechtssysteem mogelijk is. Maar de essentie is natuurlijk dat de Belgische justitie zo ontwapend, tandeloos en verziekt is, dat ze niet eens meer kán afrekenen met terroristen. Zoals ge ook niemand kunt stenigen met pluchen beertjes. We hebben niet alleen geen doodstraf meer, maar zelfs geen onsamendrukbaar levenslang. Terroristen komen onvermijdelijk binnen enkele jaren weer vrij. En zelfs als ze in de cel zitten, kan het Belgische strafsysteem niet beletten dat ze daar nog anderen radicaliseren en rekruteren.

Waar zijn de James Bonds als ge hen nodig hebt? Waarom waren we ook alweer tegen strafkampen als Guantanamo? Omdat alle linksen dat ook waren? Er zitten vier of zes “Belgische” terroristen in Koerdische gevangenissen. Zouden de Koerden niet bereid zijn die op de vlucht neer te schieten? Of om een jammerlijk ongeluk te organiseren? Iets tragisch. De terroristen worden vrijgelaten en dan rijden ze toch wel toevallig op een van hun eigen bermbommen zeker? Iets in die geest. Het is natuurlijk een tikje hypocriet, maar met een CD&V’er op Justitie kan dat geen probleem zijn. Eventueel in ruil voor een beetje financiële steun zullen de Koerden daar wel een mouw aan passen. Niet om wapens mee te kopen natuurlijk. Alleen hulpgoederen. Dekens en medicijnen en zo. Wij zijn immers verzot op zo’n humanitaire dingetjes. Zo verzot dat het ons nog eens de kop gaat kosten. En als die terroristen weer in actie komen, kan dat zelfs letterlijk zijn.

H/t ’t Pallieterke

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De tjeef Koen Geens, Je houdt het niet voor mogelijk! — 3 reacties

  1. Zoals Filip Dewinter al van in het begin van deze circusvertoning zegt.
    “Berechten in Syrië of Irak.”
    Wat is daar in hemelsnaam mis mee???

  2. wat ik niet begrijp is het volgende ik ben in belgie geboren uit een duitse vader en een belgische moeder op mijn 18e mocht ik kiezen belg worden of duitser blijven NOOIT is er de mogelijkheid geweest BEIDE te krijgen waarom dan wel als je uit marokko of turkije komt
    btw ik ben duitser gebleven en heb nu oa stemrecht en geen plicht
    arm belgie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *