Locus Delicti

De plaats waar het misdrijf is begaan (locus delicti) bepaalt de territoriaal bevoegde rechtbank. Dit al minstens 2000 jaar oude rechtsprincipe is internationaal erkend en ook volledig logisch en normaal. Rechters die de omstandigheden en dus ook de plaats waar een misdaad gebeurde niet kennen, zijn niet in staat een normale rechtvaardige beslissing te nemen.

Dit principe kennen we uit het Romeins recht en het behoort dus tot de inzichten van onze cultuur van onze beschaving. Vermoedelijk is dit principe overigens veel ouder en behoorden onder meer aan de wetten van de Meden en de Perzen. Bovendien zijn rechters die de taal van de getuigen en de slachtoffers niet kennen niet in staat een behoorlijk proces te organiseren.

Nu na de krokodillentranen van minister Koen Geens over het afnemen van de onterecht toegekende Belgische nationaliteit van “onze” (sic) Syriëstrijders”, ook Alexander De Croo zijn duit in het zakje doet om de onbekwaamheid en arrogantie van de heersende politieke kaste in de verf te zetten met de uitspraak “we mogen Irak niet opzadelen met onze problemen” is het de hoogste tijd dat we de logica, de billijkheid en de rechtvaardigheid van het principe ‘locus delicti’ en de misdadigheid van voormelde politici even snel toelichten.

Herinner je je nog hoe “moedige” IS-strijders gevangengenomen journalisten voor het oog van de camera onthoofdden?

Hoor je nog steeds het gekrijs van die gekooide Jordaanse piloot die levend werd verbrand?

Zie je nog hoe IS-strijders homo’s van flatgebouwen gooiden?

Hoor je het geschreeuw van verkrachte jezidi-vrouwen, de wanhoop van hun mannen net voor ze werden vermoord, zie je de tranen van hun kinderen?

Zie je in je droom de lijken van de duizenden IS-slachtoffers, meestal gewone mohammedanen in Syrië en Irak, die maar een ding wilden: in vrede leven en hun kinderen een toekomst geven?

Zie je de massagraven waarin slachtoffers zonder enige vorm van respect werden weggestopt?

Vandaag woedt de discussie wat we met “onze” Syriëstrijders moeten doen.
“Onze” Syriëstrijders?!

Mensen die jarenlang spuwden op onze samenleving, die ons openlijk bedreigden en verachtten, die juichten toen de laffe bommen in Brussel en Parijs dood en verderf zaaiden, die het hele Westen liefst in een vuurzee ten onder zagen gaan, die zich de facto buiten onze samenleving hebben geplaatst en de Belgische nationaliteit niet meer waard zijn? Ze zijn dat overigens nooit geweest. Een dubbele nationaliteit is niet rationeel, onrechtmatig en zou ten strengste moeten verboden geweest zijn.

Het is niet normaal dat deze criminelen naar hier worden gehaald om bij ons te worden berecht. Ze moeten terechtstaan in de landen waar ze hun wrede misdaden hebben gepleegd: Syrië en Irak.

Ook en vooral omdat de duizenden slachtoffers in Syrië en Irak ook recht hebben op gerechtigheid!

Inderdaad, die misdadigers naar hier halen belet dat de overlevende slachtoffers daarginds zich niet eens een eis tot schadevergoeding kunnen veroorloven als was het maar tot het betalen van een symbolische euro.

Hoe zouden de slachtoffers of hun nabestaanden zich immers kunnen veroorloven om naar hier te komen? De bedoeling is duidelijk een handvol advocaten (en ons parlement zit er vol van) op kosten van de Belgische (en dus vooral Vlaamse) belastingbetaler grof geld te laten verdienen met schijnprocessen die op niets fatsoenlijk gaan uitmonden omdat ze op niets fatsoenlijk kunnen uitmonden. Het gaat hier dus duidelijk over een intentie tot corruptie en zelfbediening.

Al het bewijsmateriaal bevindt zich immers in Syrië en Irak, evenals al de nog levende ooggetuigen van de afschuwelijke misdaden die “Onze Syrië-strijders” in Syrië en Irak hebben gepleegd. Deze moordenaars en verkrachters zijn bovendien onvermogend en zullen hier beroep kunnen doen op pro deo advocaten betaald met belastinggeld. Op tolken en vertalers betaald met belastinggeld. Op de leugenpers en indoctrinerende media gesubsidieerd met belastinggeld. Op rechters, griffiers en procureurs, allemaal betaald met belastinggeld. Op politiemensen en veiligheidsagenten, betaald met belastinggeld.

Geens en De Croo zijn oplichters. Wij (Vlamingen) worden gepluimd. Dat wordt elke dag meer en meer duidelijk. De Belgische justitie is op zich al rot tot op het bot. Als die zich nu ook nog eens moet gaan bezig houden met misdrijven en misdaden voor de beoordeling waarvan ze niet bevoegd is wordt de kafkaiaanse knoop nog dikker. En de oplichting groter.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Locus Delicti — 1 reactie

  1. Volgens BDW moesten we de deur op een kier houden om deze moordenaars terug binnen te pakken.
    Als historicus moet hij dan toch bekend zijn met “locus delicti”.
    Ik kende het niet, ik heb dus weer iets geleerd.
    Maar als grote leider van de soft Vlaams – nationalisten zou deze historicus dan toch beter moeten weten zou je denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *