‘Inclusieve identiteit’ is geen identiteit!

“Wie is Vlaming?” Die vraag kregen politici van 7 Vlaamse partijen enkele jaren geleden voorgeschoteld tijdens een politiek debat. Geen van hen was in staat om daarop een zinnig of duidelijk antwoord te geven dat enigszins een definitie van dat begrip zou benaderen.

Als u pakweg een Amerikaanse indiaan zou vragen wie een ‘indiaan’ is zou hij het moeilijk hebben om die vraag te beantwoorden? Neen! Hij zou U probleemloos een indiaan en een niet-indiaan kunnen aanwijzen. Het zou voor hem zo vanzelfsprekend zijn dat hij het allicht grappig zou vinden dat U hem die vraag stelt.

Hetzelfde geldt voor bijna iedere andere niet-Europese of niet-Westerse nationale identiteit. Japanners, Nigerianen, Chinezen en ga zo maar door.

Waarom hebben zij dat probleem niet en wij Vlamingen, samen met bijna alle andere West-Europeanen, wél? Waarom is hun identiteit sterk, duidelijk en wel gedefinieerd, terwijl de onze zo zwak en zo vaag is dat we het zelfs niet bij benadering kunnen omschrijven.

De voornaamste oorzaak hiervan zou voor iedereen duidelijk moeten zijn. Onze nationale identiteit en cultuur werden gaandeweg compleet uitgehold ten behoeve van het multiculturalisme.
Opdat de
Vlaamse identiteit en cultuur ‘inclusief’ zouden zijn voor ieder
menselijk wezen dat op het Vlaamse grondgebied woont, ongeacht zijn
opvattingen of afkomst, moesten ze van die feitelijke betekenis
worden ontdaan. …

h/t: t’ Pallieterke en Dries Van Langenhove

N.v.d.r.: We worden al decennia lang gesodemieterd, belogen en bedrogen door de satrapen en de kleptocraten van de Europese Unie. Met uw geld, met mijn geld, met ons geld.

Gelukkig komt de Vlaamse identiteit langzaam maar zeker terug. Zelfverzekerder dan ooit! Wat is het verschil tussen 0 en 1 ? Dat is toch geen hogere wiskunde, dames en heren politiek correcte politiekers! Jullie zijn allemaal volks- en cultuurverraders!