Notre Dame

Onderhand zullen mijn vrienden al wel weten dat ik een atheïst ben. Dat neemt niet weg dat ik naast de gruwelen en misdrijven die de kerk pleegde ook de verdiensten kan erkennen.

Geen enkel monument dat verwijst naar een belangrijke periode of persoon in onze geschiedenis moet verdwijnen, of het nu een standbeeld is van Hitler, Stalin, Leopold II of een concentratiekamp, een triomfboog een … Alle zijn ze er deel van en dienen het geheugen van de ‘beschaving’ tot onderricht en inzicht van onze kinderen en allen die na hen komen.

Die monumenten verwijderen is een daad van vandalisme, een mensenrechtenschennis zelfs, een vervalsing van de geschiedenis, en een poging om de identiteit van ons volk te vernietigen.

Onze regeringen en de non-leiders van vandaag zijn niet diegenen die dit namens ons horen te beschermen, beheren en verdedigen. Zij zijn verantwoordelijk voor het verval, het verraad, het wissen van onze identiteit, voor onze vervanging. Met welk doel voor ogen zal de burger ondertussen hopelijk wel begrijpen. En die zijn niet het redden van onze pensioenen, onze sociale zekerheid, ons onderwijs, … Denken we in de eerste plaats maar aan hun persoonlijke belangen. Bedenk dat de vossen morgen opnieuw de passie zullen preken, en wees voorzien om uw en onze ganzen te beschermen.

Al helemaal geen kerken mogen verdwijnen tenzij van inferieur wetenschappelijke en geschiedkundige waarde, niet enkel het symbool van machten en het slaafse geloof. Ze staan ook voor de superieure kwaliteit van onze architectuur, kunst, ambacht en ons denken. Ze zijn niet enkel een eerbetoon aan een imaginair wezen, maar voor mij vooral aan het vernuft aan de strijd en de geschiedenis van onze voorvaderen. Het immigratie- en islamofascisme wilt onze geschiedenis liefst uitroeien, van het Koloniaal museum in Tervuren, de schilderijen en beelden met naakt, de kinderfeesten als Sinterklaas en Zwarte Piet, en onze historische monumenten van boeken tot Kerken. Velen, ik durf zeggen de meerderheid, haten ons diep in hun binnenste en de vreugdedansen bij rampen en terrorisme zijn daar een absoluut bewijs van.
https://www.facebook.com/…/a.16525520116…/2317207215178137/…

Afgelopen vrijdag 12 april werd de moslimvrouw Ines Madani veroordeeld. Zij werd al in 2016 werd opgepakt voor haar poging tot het in brand steken van de Notre Dame, samen met andere jihadi’s. Nieuws gebracht door CBS News. Nee, dit is geen is allemaal geen toeval meer. Trouwens elke toerist kan vanaf het dak van de kerk Parijs bekijken, en zich ook daar verstopt houden. Het enige dat ze dan nodig hebben is een pak ZIP aanmaakblokjes om het droge hout in de fik te steken. En wat stonden ook nu weer de politie en brandweer machteloos in het land geleid door een stel kwallen.

De brand van de Notre Dame is geen spijtig alleenstaand feit. Het is een opzettelijke methodische daad zoals iemand na onderzoek van de branden van de voorbije jaren kon vaststellen. Niet zelf uit de duim gezogen, gewoon alles op een rijtje gezet. Maar dat hebben de hoofdstroom-media niet gekund met de vele journalisten en hun vele miljoenen verkwist belastinggeld. Liever een stom kwisje, een zoveelste kookprogramma of nog maar eens de smoel van Vranckx.

Denkt u nog dat het een spijtig ongeval is?
Allerhande signalen spreken dat tegen, niet in het minst de mistige berichtgeving en de verdaging/vertraging naar/via een speciale nieuwsuitzending die ze nog na crisisoverleg in elkaar willen steken om de beeldbuiskinderen te duiden.
De Notre Dame is slechts de laatste in de rij zoals uit onderstaand artikel en video blijkt.
https://www.facebook.com/RTnews/videos/408464986612842/?__xts__[0]=68.ARCXTEQmPIeuMvH52d8TyDlDHvomBMK1wZhyTdo8QUwrIYMGerYKCryviZaANtmpEY6uihOqekCHHVxGYpr9AOQpZsabrjwgYZvVkjkK0E9z5jYivfD20gU9NO3KthIkiyp_o-jTDKb9Vc-HuzDuX71myjGcf6RI_TpQJAd3LFYTbYLTYTLqEClkODOMYvJWSVWcuGwUB_f-liXGoiy3B-2XPzzvd9wxvlMW4aQQBlG5CxsMb74ffQL8UVTx0DDoLaCtTcAc5G34p5g6-7jii63kDYV6frBSX9WUGVZ4a6fiQXY_h4UJWiVo3-52BXQxJMWP2yA1PfumQC0DKoyvgn9MWU4fZSxK&__tn__=H-R

Kijk wie er zich verheugen terwijl de Notre Dame in vuur staat.
Diegenen die geloven dat onze cultuur ons erfgoed en onze waarden ooit door hen zullen beschermd en gered worden lS een volslagen idioot Ze komen niet alleen mensen als wij vervangen, maar uiteindelijk ook de idioten. Een magere troost.
Ik vermoed dat de EUSSR, FB en Google overuren zullen presteren om vervelende berichten als deze te verwijderen. Ik post het daarom ook op MeWe en Nageltjes
https://www.facebook.com/EnCausee/videos/2328206034061899/

Jean-Paul De Dobbelaere Dat zijn er een hoop idd. Ik zag er ook een massa van datzelfde tuig, die hartjes plaatsen. Ze vinden dit dus duidelijk hartverwarmend! 😡😡😡1

Net zoals bij de massamoorden op 11 september 2001 !!

ZIJ gaan verder op hun elan tot WIJ hen stoppen, want onze totaal onbekwame leiders gaan dat niet doen. Die zijn veel te druk bezig om hun eigen zakken te vullen.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Notre Dame — 5 reacties

 1. Dit is geen toeval, dit is geen ongelukje.
  Toch werd mij op Facebook verweten dat ik paranoia ben.
  Het zal mij een worst wezen wat een ander over mij denkt.
  Feit is dat we nooit de ware toedracht van deze brand gaan te weten komen.
  In hoorde gisteren in het radionieuws (Nostalgie) de Franse president (een stukje) uit zijn verklaring, daarna de Franse staatssecretaris van cultuur (idem) hij had het over de verzwakte structuur. Over de oorzaak zwijgt men in alle talen. Alleen kon men de eerste uren wel al zeggen dat het GEEN aanslag was. Enigszins bevreemdend.

 2. Een paar feiten:

  – De vijandige Franse justitie concludeerde binnen een paar uur dat er geen sprake was van terrorisme jihad. Waarom zou je een onderzoek afwachten. Wanneer het huis van een gemiddelde huiseigenaar afbrandt duren de resultaten van een onderzoek naar brandstichting ongeveer een maand, maar als het een 50.000 vierkante meter grote, 1.000 jaar oude kerk is vol met onschatbare kunst en geschiedenis, duurt het minder dan 12 uur. Het vuur was nog niet eens uit.

  – Blijkbaar begon de brand vlak nadat de kathedraal gesloten was. Dat lijkt me teveel toeval. Volgens Franse ambtenaren sloot de kathedraal om 18.45 uur en de brand is 5 of 6 minuten later begonnen. Bij werkzaamheden met brandgevaar geldt er een enorm scala aan veiligheidsvoorschriften en de Europese veiligheidsvoorschriften zijn de strengste in de wereld.

  – Lassers moeten 2 uur voor einde van de werkdag stoppen met hun werkzaamheden. Dit om eventueel nasmeulen te detecteren. Het is onvoorstelbaar dat je geen bewaking rond hebt lopen bij een van je belangrijkste cultuurschatten, al was het alleen maar om het gereedschap te bewaken. Moskeeën hebben bewaking.

  – Het duurde een half uur voordat de Parijse brandweer ter plaatse was en kon beginnen met de bluswerkzaamheden, want de Franse veiligheidsmaatregelen bestaan uit betonblokken die moeten benadrukken dat de religie van de vrede vrede nastreeft en belemmeren het verkeer.

  – “De restauratiewerkzaamheden zijn nog niet begonnen, enkel de steigers werden opgebouwd. Er waren geen lassen noch warmtebronnen aanwezig.” Bron: de hoofdarchitect van de Franse monumentenzorg.

  – De eigenaar van het restauratiebedrijf – dat zeer hoog aangeschreven staat – zegt dat absoluut geen van zijn 12 arbeiders ter plaatse was toen de brand begon. Ze waren al vertrokken die dag. (Fransen werken niet zulke lange dagen, al hebben ze wel een lange middagpauze vaak).

  – Benjamin Mouton, voormalig architect bij de restauratie van de NotreDame: “deze eik van 800 jaar oud is zeer hard, dat brandt niet zomaar!
  Ik gok dat we in 2010 de elektrische installatie, de detectie en brandbeveiliging hebben geplaatst…”. Een grote twijfel vestigt zich. Hij is ‘stupefait’, zegt hij – hij snapt er geen moer van.

  Maar het was een ongeluk, heus waar. “

  Letterlijk geciteerd uit:

  https://fenixx.org/2019/04/17/de-destructie-van-de-notre-dame-is-de-grootste-overwinning-van-de-islam-op-het-christendom-sinds-de-ontheiliging-van-de-haghia-sophia-566-jaar-geleden/

 3. Je houdt het niet voor mogelijk. De pastoor van Scherpenheuvel is van oordeel dat men het niet ver moet zoeken: de brand in de “Notre Dame”(in Parijs en niet in Scherpenheuvel) is te wijten aan “werkzaamheden”.
  Zo zie je hoe klein een groot land kan zijn bevolkt door imbecielen.
  De pastoor van Scherpenheuvel is géén risico-analist, geen verzekeraar, geen politieman, geen detective en zeker geen brand-expert.
  Toch laten de hoofdstroom media (MSM) deze totaal onbekwame snul zijn riedeltje ongestoord en repetitief opvoeren in het nieuws op de politiek correcte media.
  Ongelooflijk!
  Wij worden bedrogen!

  • Zeker weten! Lees!
   Vernieling, ontlasting en brandstichting zijn “dagelijkse kost” in Europese kerken.
   Dagelijkse kost!
   Alleen debiele tjeven en misdadige politiek correcte linksmarcheerders zijn cognitief dissonant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *