Kathedraal brandt feestvreugde voor moslims.

Voor de censuur van de islamofiele roverheid weer toeslaat:

We hebben de tjeefse opinie van de verraderlijke pastoor van Scherpenheuvel niet nodig om te weten hoe de vork aan de steel zit. Inmiddels is het duidelijk dat er twee brandhaarden waren in de Notre Dame en wat de overheid nog zal gaan beweren brandstichting is een bewezen feit. De massaal vreugdevolle reacties van de mohammedaanse kansparels liegen er niet om.

Brand Notre Dame leidde tot feestvreugde onder moslims

H/t Peter-Vincent Schuld april 17, 2019

Vincent Schuld, Hoofdredacteur, journalist en columnist van Facts Found, ging in discussie op een terras in zijn woonplaats Javea

Als er één land is dat van oudsher de grootste filosofen en denkers voort heeft gebracht, dan is het Frankrijk wel. Frankrijk is terecht trots op haar rijk cultureel erfgoed. Parijs, stad van architecten, schrijvers, kunstenaars en denkers. het behoeft geen betoog dat de brand in de Notre Dame een ramp betekent voor de Franse cultuur en de wereld van de beschaving.

Wat de oorzaak van de brand is, blijft vooralsnog gissen. Was het omwille van de werken die werden uitgevoerd? Was het een daad van terreur? Dat laatste lijkt niet aan de orde. Brandstichting is uitgesloten zeggen de autoriteiten in Parijs. Maar wat we niet mogen vergeten is dat de afgelopen maanden in Frankrijk tientallen kerken ten prooi gevallen aan vernielingen en vandalisme waarvan we de daders in islamitische hoek moeten zoeken. Dat brandstichting of terreur in eerste instantie niet uitgesloten kon worden is dan ook niet meer dan evident bezien in het licht van het huidig dreigingsbeeld.

Maar niet ontkend kan worden dat er onder een substantieel aantal (radicale???) moslims een bepaalde “feestvreugde” heerste omwille van de brand in de kathedraal. “Een straf van Allah” was te lezen op sociale mediaberichten van Al-Jazeera.

Frankrijk dat in de afgelopen jaren bij voortduring te maken had gruwelijk terrorisme heeft binnen haar grenzen veel figuren die met het islamistisch gedachtegoed sympathiseren en daar openlijk vooruit komen. Zo was op het Twitter-account van een zekere Payzuri te lezen “une mosqueé a la place de notr dame inch’allah”, hetgeen betekent een moskee op de plaats van de Notre Dame als Allah het wil”. Een Tweet die verzonden werd amper 40 minuten na het uitbreken van de brand met direct 42 “vind-ik-leuks” en 444 retweets. Dit vertelt niet alleen wat over het gedachtegoed van deze moslim aanhangers, maar het is een absoluut bewijs dat de haat tegen de vrije westerse samenleving vele malen groter is dan wordt bevroed.

Bron: Twitter

Hoe meer haat er is tegen onze vrije samenleving, tegen onze oorspronkelijke cultuur, waarden, normen en vrijheden hoe meer capaciteit we bij de politie, inlichtingen- en veiligheidsdiensten nodig hebben om dit soort figuren te identificeren, te lokaliseren, te isoleren en zo nodig te arresteren.

N.v.d.r. Ze gaan hun werk hebben! Lees ook met een massa voorbeelden: https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/walgelijk-radicale-kansenparels-moeten-allemaal-hartelijk-lachen-om-verwoestende-brand-in-notre-dame/

Berichten op Facebook die de Brand in de Notre Dame, Bron: Facebook

We hebben bij ongeregeldheden in en vanuit de banlieus al met regelmaat gezien dat extreem geweld door lieden uit deze middens niet wordt geschuwd. Maar Frankrijk heeft een enorm politieapparaat dat snel en adquaat kan ingrijpen bij rellen zoals deze veroorzaakt werd door raddraaiers die zich tussen de “gilets jaunes” hadden gemend (gele hesjes). Maar helaas moet de Franse politie het vaak stellen met verouderd en slecht materieel. De nieuwe waterwerpers die door de CRS van de Police Nationale recent in gebruik werden genomen doen aan de overige tekorten niets af.

Gesteld mag worden, dat, zoals aanvankelijk door vele mensen hun hoofd ging, de brand in de Notre Dame een daad van terreur was geweest, de rapen gaar waren. Het zou niet alleen hebben geleid tot een overwinning van het Rassemblemant Nationale (het vroege Front National) bij de komende Europese verkiezingen maar ook tot een nieuwe “resistance” vanuit de Franse samenleving. Over het algemeen zijn Fransen trots op hun cultuur die ze terecht als hoogstaand beschouwen en die vooral Nederlanders en Britten onterecht als “chauvinistisch” bestempelen.

Hierbij dient aangetekend te worden dat de snelheid waarmee “brandstichting” door de Parijse autoriteiten werd uitgesloten naar mijn mening wel een heel erg vlotte conclusie was.

Of de brand al dan niet is aangestoken, al dan niet een daad van terreur is, waar het volgens de autoriteiten niet naar uitziet is even niet relevant. De reacties uit islamitische middens waarvan we hier boven nog twee pareltjes hebben die op Facebook verschenen, laten zien  dat het slechts een kwestie van een beperkte tijd is voor dat de al sinds decennia gaande clash tussen de mondiale beschavingen en de islam ook in Europa in de straten zal worden uitgevochten. Wie niet ziet en voelt dat dat er maar heel weinig voor nodig is om de vlam in de pan te laten slaan is stekeblind.

Lieden als de Nederlandse socialistische Eurocommissaris Frans Timmermans, die een tijdje terug doodleuk verkondigde dat de islam een onderdeel is van de Europese geschiedenis, waarbij Timmermans even vergat te vertellen dat de Moren en de Ottomanen louter middels bezetting en geweld Europa hebben proberen binnen te dringen en voet aan de grond te krijgen, hebben we zeker niet nodig. In de jaren 40 van de vorige eeuw hebben we nog zo’n moordlustige bezettingsmacht gekend. Ja, bezetters maken deel uit van de geschiedenis, maar als het aan mij ligt, maken ze geen deel uit van de toekomst. Kosten wat het kost.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Kathedraal brandt feestvreugde voor moslims. — 7 reacties

 1. Voor de twijfelaars:
  Wat de oorzaak van de brand in de Notre-Dame de Paris is, zal moeten blijken. Hoe dan ook, aanslagen op kerken zijn in Frankrijk letterlijk een alledaagse gebeurtenis. Op 5 augustus 2014 richtte ‘een verwarde man’ enorme schade aan in de Saint-Hyppolite in Thonon-les-Bains. Met een ijzeren staaf slaat hij het altaar, een aantal stoelen en een beeld van de maagd Maria kapot. De man blijkt afkomstig uit Tunesië. Op 24 november 2014 probeerde een vertegenwoordiger van de groep FEMEN brand te stichten in de kathedraal van Straatsburg. Op 10 januari 2016 werden twee kerken in Fontainebleau en Veneus-les-Sablons (op slechts 5 km van elkaar verwijderd) in brand gestoken.

  9 februari 2019: een man dringt de Notre-Dame de Bon Espoir (Dijon) binnen en maakt allerlei objecten rond de kansel kapot. Hij verscheurt het misboek en gooit de hosties over de grond. Drie weken eerder werd de pater van dezelfde kerk aangevallen door een man met een cutter. Nog weer drie maanden eerder heeft een man geprobeerd om met een kaars brand te stichten in een kapel.

  4 februari 2019: in de Saint-Nicolas van Houilles wordt een beeld van Maria kapot gesmeten. Een paar weken eerder is in dezelfde kerk een altaarkruis kapot gesmeten.

  5 maart 2019: iemand probeert brand te stichten in de Saint-Alain in Lavaur (Tarn). De dader blijkt een jongen van 17, achtergrond onbekend, uit de verklaringen blijkt ‘christianofobie’. (Bron: Le Point)

  Op 6 februari 2019 werd de Notre-Dame des Enfants in Nîmes gevandaliseerd. Het altaar werd vernield en op de muren werd een kruis geschilderd met uitwerpselen vermengd met hosties.

  Op 3 maart 2019 werd het orgel van de basiliek van St. Denis gevandaliseerd en glas-in-lood ramen kapotgeslagen. De dader heeft DNA-sporen achtergelaten. De dader blijkt een Pakistani van 41 jaar te zijn, die elke betrokkenheid ontkent. Hij is nog maar 2 maanden in Frankrijk en spreekt geen Frans.

  Op 18 maart 2019 werd de deur van St. Sulpice in Parijs in brand gestoken, waarschijnlijk met behulp van kleding die naar het schijnt was achtergelaten door een dakloze.

  Het vandalisme heeft een landelijk niveau bereikt: de grote krant Figaro bericht dat alleen al tussen 28 januari en 10 februari negen kerken werden aangevallen. Volgens het ministerie werden in 2017 niet minder dan 978 cultusplaatsen gevandaliseerd, waarvan 878 van de katholieke kerk. Dit betekent dat er gemiddeld elke dag minstens 2 kerken het slachtoffer zijn. In een andere mededeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het om 1063 anti-christelijke aanvallen.

  De overige 100 zijn overwegend synagogen. Al in 2012 besloot de regering om deze beter te beveiligen met een budget van 15 miljoen euro.

  Hetzelfde patroon kan waargenomen worden in andere landen van Europa, met name uit Duitsland en Italië komen gelijksoortige berichten.

  Overigens worden ook moskeeën of islamitische begraafplaatsen wel eens gevandaliseerd. Frankrijk telt circa 2000 moskeeën. Bijvoorbeeld een islamitische begraafplaats in Tarascon (6 mei 2010) of een moskee in Ajaccio (30 april 2016). Volgens een bericht van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Frankrijk heeft het aantal aanvallen met een anti-islamitisch karakter met ongeveer 100 zijn laagste niveau sinds 2010 bereikt.

 2. In mij vriendenkring heb ik enkele politiemensen op rust.

  Onmiddellijk wisten die te vertellen dat bij dergelijke werken altijd bewaking aanwezig is (ook als de arbeiders naar huis zijn) al was het maar voor het materiaal dat er voorhanden ligt.
  Ik geloof niet in complottheorieën van “rechts”.
  Hier is een reukje aan.
  Indien het onderzoek (zal) moest uitwijzen dat er niets aan de hand was kan men nog altijd zeer bedenkelijk zijn over de reacties bij de moslims na deze brand.
  Ook heel vreemd dat men (toen de brand 2 uur bezig was) al onmiddellijk wist te melden dat het geen terreurdaad was.
  Een onderzoek naar de oorzaak (met welke {gemanipuleerde} uitkomst ook) duurt weken. Hoe kan men na 2 uur dan zeggen dat er geen kwaad opzet is???

  • Alleen al het verzamelen van alle forensisch materiaal duur dagen. Het wetenschappelijk onderzoek van dit materiaal duurt weken en soms zelfs maanden. De bewering na een of twee uur dat de brand geen gevolg was van een daad van terrorisme is dus het bewijs a contrario dat het dat wel was.

   Alsof dat nog niet genoeg zou zijn getuigen ooggetuigen twee brandhaarden te hebben waargenomen. Brandstichting is dus een bewezen feit.
   En wie stelt er belang in de ‘Notre Dame’ in brand te steken? Macron? Le Pen? Des français de souche? Het is duidelijk dat hier uiterst goed georganiseerde misdadigers aan het werk geweest zijn, wat “Doorbraak” ook moge beweren of veronderstellen.

   Misdadigers vernielen alle sporen die naar hun aanhouding en veroordeling zouden kunnen leiden. Alle dna-sporen zullen dus beslist wel vernietigd zijn in de brand.
   Maar ik durf er op wedden dat sporen van brandversnellers zullen gevonden worden en dat de regering Macron er alles zal aan doen om dat ofwel te verbergen ofwel de gele hesjes ervan te beschuldigen. In dat laatste geval is zijn laatste uur geslagen. Eigen schuld, dikke bult. Hij kan geen enkele kant meer uit!

   Hij weet dat dit het werk van mohammedanen (aka moslims) was. Erg benieuwd hoe deze verrader zich gaat kronkelen.

   • Beste Jefferson,

    Sta me toe me bij uw reactie aan te sluiten.
    Een brandweerman die aanwezig was bij de bluswerken verklaarde dat de rook van verbrand hout zwart is en niet geel.
    De gloed van het vuur en de rook was geel, wat volgens hem wees op de aanwezigheid van petrochemische middelen.
    Ondertussen blijkt de man spoorloos verdwenen.

 3. “De vraag die iedereen zich stelt: wie of wat heeft dit inferno veroorzaakt? De VRT mag dan wel de rechtse complottheoriën ontmaskeren, maar deze FEITEN kan zelfs Timmeke Verheyden van Pano niet ontkennen.
  1. In Frankrijk werden in 2017 en 2018 niet minder dan tweeduizend (2.000!) kerken gevandaliseerd, sommige zelfs in brand gestoken. Dat wordt met zoveel woorden gezegd in bv. de Britse Times, niet meteen een extreem-rechts rioolkrantje. Drie jaar geleden werd zelfs een Franse priester gekeeld in z’n kerk.
  2. Op de sociale media in Frankrijk wemelt het van berichten die moslims delen over de verwoesting:, mèt smiley’s en foto’s van lachende gezichten.
  3. Sedert 2012 werden in Frankrijk 253 mensen vermoord door terroristen,
  De vraag stelt zich: zoekt men best naar een Quasimodo of naar een Quasimomo?”
  h/t Filip de Man op het smoelenboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *