Anuna De Wever, gepistoneerd, gestuurd en beschermd.

Als er één zwakke plek is in het klimaatgedoe van Anuna De Wever is het uiteraard haar eigen ecologische voetafdruk, die vooral vanwege de veelvuldige vlieg- en andere vakanties zo groot als die van een obese aan epilepsie lijdende King Kong is. U kent allicht het lijstje exotische bestemmingen waar ze als zestienjarige in 2018 zorgeloos naar toe gevlogen is. Het meest opvallende daarin: New York. In een eens te meer beschimmeld Pano-Pleidooi, dit keer op Youtube komt de mammie van Anuna (valt het u ook op dat die altijd opduikt als ‘frontvrouw’ wanneer Anujustnie De Wever onder vuur komt te liggen? En dat Anuna braafkes zwijgt als mammie het woord afpakt?) verklaren dat het om een “werkgerelateerd” bezoek ging, de dochter ging naar een conferentie over vrouwenrechten.…

Los van het feit dat het nogal bizar is dat een zestienjarige ‘werkgerelateerd” reist (werk = betaald worden voor een job), ging Blatt gedreven door een nieuwsgierigheid die de Regimepers ontbreekt eens kijken, …. en inderdaad! Van 12 tot 23 maart 2018 vond daar de Sixty-second session of the commission of the Status of Women plaats. Een serieuze bedoening, waar Anuna dus vrolijk voor mocht brossen (toen al, curieuze school die ze heeft), want de Paasvakantie viel in april. Wat een zestienjarige humaniorastudente daar gaat doen is een raadsel. Hoe dat in haar “werk” kadert eveneens. Wie naar het programma en de toelatingsvoorwaarden kijkt begrijpt meteen dat dit een hoogwaardig event is waar je niet zomaar binnen geraakt. Iemand heeft dus behoorlijk geïnvesteerd om dit klaar te krijgen. Of Anuna daar iets nuttigs gedaan heeft, op die conferentie waar het over vrouwendiscriminatie in de Derde Wereld ging? Geen flauw idee. Heeft u haar daar al ooit iets over horen vertellen?

Het wordt wel duidelijk dat er niet alleen ambitieuze voetbal-papa’s en –mama’s zijn die hun pupil omhoog trachten te stoten (‘komoan Kevin, takkelt ‘em’), doch eveneens schimmige figuren zoals mammie De Wever. “Zoude gij nie na New York gaan, da is kei-goe voor uwen cutricculum”. … En als dan een halfjaar later het Zweedse klimaatmörmel opduikt “zoude gij da ook nie lancere, da is kei-populair, en nie zo moeilijk as het vrauwethema, want da was niks voor a da ziene kik zo, da was oek allemoal inetengels”. En zo geschiedde. Ineens was Anuna geen reislustig verwende feministe meer, doch een klimaatbewuste jongere die Greta uit Zweden ging imiteren. Ze sprong in het gat in de markt. “Goegezien mammie! Merciekes. Nu ganekik carriere make se”.

Mammie De Wever is de omnipresente coach. Ze dirigeert en stuwt. Helaas heeft ze – zoals iedereen, je moest Blatt zijn verzameling sexboekskes eens zien – een zwakke plek. Het mens babbelt graag. Zo stelde ze zelf op de Podcast van De Standaard niet alleen dat ze op elke betoging mee aanwezig is doch ook dat ze “de laatste drie maanden met niets anders bezig is”. Misschien kan ze eens vertellen vanwaar haar inkomen dan komt…

Indien we over een kritische pers zouden beschikken, dan zou dit aangekaart worden. Die pers hebben we niet, we hebben een Regimepers. En daarom bestaat ’tScheldt. Men zegge het voort.

Nawoord: Aantal klimaatbetogers op donderdag 4 april: 500. Op 11 april: 900. Op 18 april: de “Grootouders voor het Klimaat” vormden de meerderheid. Die waren vanwege sclerose niet gaan skiën. 25 april: geen betoging meer…. Wel pakte Anuna de Wever het vliegtuig om op 19 april in Rome aanwezig te zijn op een klimaatmanifestatie. Geen paniek. Het was een zweefvliegtuig.

Blatt Leser

Prijskamp van ’tScheldt: zoek Anuna op deze foto van de Woman Conference 2018. Prijs: u wordt gratis door ons belachelijk gemaakt.

Opening van de sixty-second session of the Commission on the Status of Women georganizeerd in de General Assembly Hall van de United Nations Headquarters in New York op 12 maart 2018. Gewone Vlaamse kinderen die er naar toe willen gaan, komen er niet in of mogen gewoon niet omdat het event midden in het schooljaar valt. Anuna vliegt er naar toe voor ‘haar werk’ (volgens haar moeder en de VRT) en mag er even simpel binnen als gewone jongeren een Vlaamse beenhouwerij voor een broodje met gehakt van de chef.

h/t tscheldt

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Anuna De Wever, gepistoneerd, gestuurd en beschermd. — 1 reactie

  1. Een conferentie over vrouwenrechten, wat gaat Anuna daar doen???
    Het kind (want dat is ze nog maar) verklaarde onlangs nog, niet te weten een jongen of een meisje te zijn.
    Of heb ik weer iets gemist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *