En de mens die de trein haalt wordt god, en bepaalt de toekomst.

Sommige lezers zullen schrikken van de titel. Het is echter al langer bekend dat mensen de ambitie hebben om wezens te creëren naar hun eigen beeld, van speelpop en sexpop tot robot. Geen enkel ander bekend leven wezen doet dat. Voorlopig toch…. 🙂 . Dat gedrag is geheel conform aan dat van de schepper, waarin het grootste deel der mensheid nog gelooft.

Chinese onderzoekers hebben het DNA van rhesus-makaak- apen gemodificeerd om hen een gen te geven dat betrokken is bij de menselijke cognitieve ontwikkeling. Een bekritiseerd experiment dat de grens tussen mens en dier doet daveren en wijken. Niets staat dat biologisch gezien in de weg. Immers lijken de hersenen van apen zeer op die van mensen. Die van varkens en van vele zoogdieren ook trouwens.

Waarom robotten maken van plastic en metaal als men met wat wijzigingen natuurlijke beproefde bestaande modellen kan aanpassen.
Speciaal gekweekt en gewijzigd naar behoefte in een laboratorium.
Vraag is: wanneer zijn het nog dieren of mensen, en wanneer zijn het robots?
Een thema dat al vaker aan bod kwam in SciFi- films, oa Arteficial Intelligence A.I.
Wel, het gaat onvermijdelijk en onafgebroken in die richting. Sinds Frankenstein zijn de transplantatietechnieken immer ook heel ver gevorderd, zagen we al.

Onze afwas gedaan, de haag gesnoeid, de kinderen afgehaald, onze rolstoel morgen geduwd, door een aap?
En wat nog meer?
Straks blijkt zelfs immigratie onnodig. 🤔🤭🤫

Wij in het Westen ( en de geïmmigreerde Midden-Oosterlingen) durven zo’n experimenten niet aan, gebaseerd op nog steeds de religieuze gedachte dat de schepping toehoort aan een god. Reden waarom sommigen ook vaccins, transfusie, transplantatie of abortus afkeuren en weigeren. Gesteund door andersdenkenden die gelovigen niet willen krenken.
Dat zal ook mede de reden zijn dat wij de nieuwe wetenschappelijke, technologische en industriële trein zullen missen.
Transgenderen, organen kweken in dieren, dat mag een handje geholpen worden, maar een aap of een dier slimmer maken niet?
Veel om over na te denken door mensen met veel verstand.
Zouden men misschien diegenen met weinig verstand om er over na te denken ook niet kunnen helpen. Zo zijn we met meer.

Des singes au cerveau génétiquement modifié pour les rendre plus humains

Des singes au cerveau génétiquement modifié pour les rendre plus humains

Des chercheurs chinois ont modifié l’ADN de macaques rhésus pour leur donner un gène impliqué dans le développement cognitif humain. Une expérience critiquée qui ébranle la frontière entre l’homme et l’animal.

C’est souvent comme ça que commencent de nombreux récits de science-fiction: dans leur laboratoire, des scientifiques tentent des expériences plus ou moins déroutantes aux conséquences insoupçonnées. Espérons que cette fois l’issue ne sera pas aussi noire qu’ont pu l’imaginer certains auteurs. Car l’expérience de ces chercheurs chinois de l’Institut de zoologie de Kunming et de l’Académie des sciences de Chine a de quoi surprendre: ils ont modifié l’ADN de macaques rhésus avant leur naissance en donnant à leur cerveau des caractéristiques humaines. Des travaux qui sont publiés dans la revue chinoise National Science Review et qui ont provoqué la colère de nombreux scientifiques occidentaux.

«Il s’agit très clairement de singes augmentés, réagit Pierre-Marie Lledo, responsable du département de neurosciences à l’Institut Pasteur. Ils ont introduit la copie du gène humain MCPH1 dans leur ADN. Ce gène est très bien connu et joue un rôle dans la formation de l’intelligence humaine.» Les …

Voor de rest van het artikel moet men een abonnement hebben op Le Figaro.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

En de mens die de trein haalt wordt god, en bepaalt de toekomst. — 1 reactie

  1. Le Figaro wil scoren met een idiote hypothese.
    Het leidt geen twijfel dat de genetica een onvoorstelbare evolutie mogelijk maakt. Maar ik zie het resultaat eerder gecombineerd met anorganische robot-technologie. Veeteelt, akkerbouw en medische wetenschap zullen via genetica ongetwijfeld gigantische sprongen voorwaarts maken. Maar slimmere apen laat dat maar aan de Fransen over.

    Het is een doodlopend spoor want economisch niet rendabel en zal dus niet gebeuren. Veel redenen overigens onder andere gelimiteerde kubieke centimeter hersenvolume ingevolge de schedelvorm.

    Het westerse, blanke, Indo-Germaanse ras is veel te intelligent om met zulke absurde experimenten te beginnen. Artificiële intelligentie daarentegen dat kunnen we niet tegen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *