NASA weerlegt IPCC-wereldklimaatrapport: Antarctische ijskap groeit

h/t Fenixx en Rommel

Al in 2015 bevestigde een NASA-studie dat de Antarctische poolkap sterk groeit. NASA kwam zelfs tot de conclusie dat de onderzoeksresultaten van het IPCC-rapport (World Climate Report) in tegenspraak zijn met de resultaten van het NASA-onderzoek. Volgens de studie is de voorspelling van het IPCC dat de poolkappen zullen smelten en de zeespiegel zal stijgen onjuist.

Volgens de laatste satellietgegevens is de ijskap tussen 1992 en 2001 met 112 miljard ton ijs per jaar toegenomen. Tussen 2003 en 2008 is de ijskap jaarlijks met 82 miljard ton ijs toegenomen. De belangrijkste gletsjeronderzoeker van de NASA, Dr. Jay Zwally, zei dat de NASA-studie in wezen consistent was met andere studies dat de ijskap op het Antarctisch schiereiland en West-Antarctica aan het toenemen was. Het goede nieuws is dat Antarctica momenteel niet bijdraagt tot de stijging van de zeespiegel, maar deze met 0,23 millimeter per jaar verlaagt.

In 2008 rapporteerde de “Welt” over het uitsterven van de ijsberen op Arktis. Dit verslag is echter een “mythe”, aangezien de ijsberenpopulatie zich volgens het NASA-rapport momenteel op een recordniveau bevindt. In het licht van deze cijfers lijkt de theorie van het broeikaseffect zeer “onwetenschappelijk”: de atmosfeer van de aarde bestaat voor 78% uit stikstof, 21% uit zuurstof, 1% edelgassen en 0,028% CO2. De natuur zelf produceert ongeveer 96% van deze CO2. De overige 4% wordt door de mens geproduceerd, d.w.z. 0,00152% CO2 van de gehele atmosfeer. Het is niet alleen onwaarschijnlijk dat dit kleine percentage verantwoordelijk zal zijn voor een globale klimaatverandering, maar het is ook complete kwats.

Feit is echter dat de huidige klimaatpolitiek duizenden mensen laat sterven. De productie van bio-ethanol leidt tot hogere voedselprijzen en kost de armste mensen in de wereld eenvoudigweg hun leven. De meerderheid van de mensen die geloven in de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, weet niet dat de theorie van de antropogene opwarming van de aarde niet wetenschappelijk bewezen is. Het is een pure theorie. Het Protocol van Kyoto en het beleid van de Duitse regering en de Groenen zijn dus gebaseerd op het verslag van het Intergouvernementeel Panel inzake klimaatverandering dat niet is bewezen. Talrijke wetenschappers die ooit hun naam aan dit rapport hebben gegeven, zijn inmiddels van gedachte veranderd. In 1995 heeft Angela Merkel, de toenmalige federale minister van Milieu, met haar “Berlijnse mandaat” een beslissende bijdrage geleverd aan deze fraude.

Het onderwerp “klimaatbescherming” heeft al tot talrijke scheeftrekkingen geleid. Achtergronden worden meestal genegeerd.

Bron:
NASA widerlegt Weltklimabericht: Antarktis-Eis-Polkappe wächst
NASA Study: Mass Gains of Antarctic Ice Sheet Greater than Losses (h/t Rutger)

image_pdfimage_print
Share

Reacties

NASA weerlegt IPCC-wereldklimaatrapport: Antarctische ijskap groeit — 2 reacties

 1. Dit artikel mag nooit verloren gaan en zou eigenlijk feitelijk naar alle groene eikels en vijgen gestuurd moeten worden.

 2. Toch zijn er nog oelewappers die beweren dat het slecht gaat met het klimaat.
  Vandaag 3/07/19 op het radionieuws hoor ik dat puffers voor mensen met astma of andere longproblemen minder en minder met drijfgas op de markt gaan komen.
  Maar in plaats daarvan de poederversie.
  Een longspecialist kwam vertellen dat het halveren van de puffers met drijfgas een reductie was van de co2 die 10.000 wagens op een jaar uitstoten.
  Van onzin gesproken.
  Bij zware verkoudheid die meestal op mijn longen slaat heb ik dergelijke puffers met poeder reeds gebruikt.
  De longspecialist “vergat” er wel bij te vermelden dat deze puffers (vooral voor ouderen) zeer gebruiksonvriendelijk zijn, en dat je na elke pufbeurt je mond grondig moet spoelen met lauw water, vanwege grote kans op schimmel in je mond.
  Maar ja, alles voor het klimaat. De klimaatgekte is verre van voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *