Europa was de geboorteplaats van de mensheid, niet Afrika, vinden wetenschappers.

Brits dagblad

https://www.telegraph.co.uk/science/2017/05/22/europe-birthplace-mankind-not-africa-scientists-find/amp/

deel

Een reconstructie door een kunstenaar van Graecopithecus freybergi, met links het kaakbot en de tanden gevonden in Bulgarije en Griekenland.

Auteur en échte journaliste: Sarah Knapton op 22 mei 2017 (méér dan twee jaar geleden) om 19:00 uur.

De ontdekking van een levend wezen, ‘Graecopithecus freybergi’, genaamd en dragend het wetenschappelijk koosnaampje ‘El Graeco’, bewijzen dat onze voorouders al bestonden 200.000 (tweehonderduizend) jaar voor (!) de oudste Afrikaanse mensachtigen!

De geschiedenis van de menselijke evolutie is herschreven nadat wetenschappers ontdekten dat Europa de geboorteplaats van de mensheid was, niet Afrika.

Momenteel geloven de meeste experts dat onze menselijke afstamming ongeveer zeven miljoen jaar geleden is gescheiden van apen in Centraal-Afrika, waar mensachtigen de volgende vijf miljoen jaar bleven voordat ze zich verder waagden.

Maar twee fossielen van een aapachtig wezen met mensachtige tanden zijn gevonden in Bulgarije en Griekenland, daterend tot 7,2 miljoen jaar geleden.

De ontdekking van het wezen, genaamd Graecopithecus freybergi, door wetenschappers bijgenaamd ‘El Graeco ‘, bewijst dat onze voorouders al 200.000 jaar vóór de vroegste Afrikaanse mensachtigen in in Europa begonnen te evolueren.

“Dit onderzoek wijzigt de ideeën gerelateerd aan de wetenschap over de tijd en de plaats van de eerste stappen van de mensheid” verklaarde Professor Nikolai Spassov.

Een internationaal team van onderzoekers zegt dat de bevindingen het begin van de menselijke geschiedenis volledig veranderen en de laatste gemeenschappelijke voorouder van zowel chimpansees als mensen – de zogenaamde Missing Link – in het Middellandse Zeegebied plaatsen.

Op dat moment had de klimaatverandering Oost-Europa veranderd in een open savanne die apen dwong om nieuwe voedselbronnen te vinden, wat een verschuiving naar tweevoetigheid in gang zette, geloven de onderzoekers.
“Deze studie verandert de ideeën met betrekking tot de kennis over de tijd en de plaats van de eerste stappen van de mensheid,” zei professor Nikolai Spassov van de Bulgaarse Academie van Wetenschappen.

Graecopithecus is geen aap. Hij is een lid van de stam van mensachtigen en de directe voorouder van homo.
“Het voedsel van de Graecopithecus was gerelateerd aan de nogal droge en harde savannevegetatie, in tegenstelling tot die van de recente mensapen die in bossen leven. Daarom heeft hij, net als mensen, brede kiezen en dik glazuur.

De soort kan de eerste mensachtigen zijn die ooit bestond. Bron: Universiteit van Toronto

“Tot op zekere hoogte is dit een nieuw ontdekte ontbrekende schakel. Maar ontbrekende schakels zullen altijd blijven bestaan, omdat evolutie een oneindige reeks opeenvolgende vormen is. Waarschijnlijk zal het gezicht van El Graeco op een grote aap lijken, met kortere hoektanden.”

Een artistieke impressie van de Graecopithecus Credit: National Museum of Natural History – Sofia, Assen Ignatov

Het team analyseerde de twee bekende exemplaren van Graecopithecus freybergi: een onderkaak uit Griekenland en een bovenste premolaire tand uit Bulgarije.
Met behulp van computertomografie konden ze de interne structuren van de fossielen visualiseren en laten zien dat de wortels van premolaren wijdverspreid zijn.

“Terwijl mensapen doorgaans twee of drie afzonderlijke en uiteenlopende wortels hebben, convergeren de wortels van Graecopithecus en zijn ze gedeeltelijk gefuseerd – een kenmerk dat kenmerkend is voor moderne mensen, vroege mensen en verschillende pre-mensen,”, zei hoofdonderzoeker professor Madelaine Böhme van de universiteit van de Universiteit van Tübingen.

De onderkaak heeft extra tandwortelkenmerken, wat suggereert dat de soort een mensachtige was.

De tand van Graecopithecus bron: Universiteit van Tübingen

De soort bleek ook enkele honderdduizend jaar ouder te zijn dan de oudste Afrikaanse mensachtigen, Sahelanthropus tchadensis die in Tsjaad werd gevonden.
“We waren verrast door onze resultaten, omdat pre-mensen voorheen alleen bekend waren uit Afrika bezuiden de Sahara,” zei promovendus Jochen Fuss, een promovendus in Tübingen die dit deel van het onderzoek uitvoerde.

Professor David Begun, paleoantropoloog aan de Universiteit van Toronto en co-auteur van deze studie, voegde eraan toe: “Met deze datering kunnen we de opgesplitste mens-chimpansee verplaatsen naar het Middellandse Zeegebied.”
Gedurende die periode onderging de Middellandse Zee frequente periodes van volledig opdrogen, waardoor een landbrug werd gevormd tussen Europa en Afrika en apen en vroege mensachtigen konden passeren tussen de continenten

Dramatische veranderingen in het milieu die meer dan zeven miljoen jaar geleden vorm gaf aan de Noord-Afrikaanse Sahara hebben duwden soorten verder naar het noorden.
Ze vonden grote hoeveelheden Saharisch zand in lagen uit die periode, wat suggereert dat het veel verder naar het noorden lag dan vandaag.

Professor Böhme voegde toe: “Onze bevindingen kunnen uiteindelijk onze ideeën over de oorsprong van de mensheid veranderen. Ik persoonlijk denk aan ‘Het kaaksbeen van de Graecopithecus. Credit: University of Tubingen

Het team gelooft dat de evolutie van mensachtigen mogelijk is veroorzaakt daardoor en denkt dat de afstammelingen van Graecopithecus uitstierven of zich later naar Afrika hebben verspreid.

De splitsing van chimpansees en mensen was één gebeurtenis. Onze gegevens ondersteunen de opvatting dat deze splitsing plaatsvond in het oostelijke Middellandse Zeegebied – niet in Afrika.

“Indien geaccepteerd, zal deze theorie inderdaad het allereerste begin van de menselijke geschiedenis veranderen.”

Sommige experts stonden echter sceptischer tegenover de bevindingen.

Gepensioneerde antropoloog en auteur dr. Peter Andrews, voorheen in het Natural History Museum in Londen, zei: “Het is mogelijk dat de menselijke afkomst in Europa is ontstaan, maar zeer substantieel fossiel bewijs plaatst de oorsprong in Afrika, waaronder verschillende gedeeltelijke skeletten en schedels.

“Ik zou aarzelen om een enkel personage uit een geïsoleerd fossiel te gebruiken om het bewijsmateriaal uit Afrika tegen te gaan.”

N.v.d.r.: in de geschiedenis van de wetenschap is het altijd zo geweest dat nieuwe inzichten en ontdekkingen betwijfeld en afgekraakt werden door een voorgaande elite die geen tegenspraak duldden, hoewel ze achteraf steeds ongelijk bleken te hebben. Van Galilei, Newton, tot Darwin, Curie, Einstein. enz.

Het betrokken onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS One.

Bezoek The Telegraph op Facebook

Vraagje: Tweehonderduizend jaar is beslist geen korte periode. Waarom duurde het zo lang alvorens dit wetenschappelijk bewezen feit bekend geraakte?! Waarom zien wij zoveel allochtoon donker(e) gekleurden op al onze televisieprogramma’s en in reclame-spots allerhande?! Zijn de door zichzelf boven ons gestelden echt van plan ons blanke ras in Europa te vervangen door Afrikaans ersatz?

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Europa was de geboorteplaats van de mensheid, niet Afrika, vinden wetenschappers. — 2 reacties

  1. Pingback: De oorlog tegen Blanken in de reclame | Nageltjes

  2. Neem van 1.000 Afrikanen en van 1.000 Europeanen het I.Q en alles is overduidelijk. Verdere studies zijn overbodig. Voor de aardigheid ook nog 1.000 islamieten het I.Q. afnemen als het tenminste aanwezig zou zijn, want daar heb ik mijn grote twijfels over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *