‘Nederlandse jihadstrijders baden in luxe’

Dan toch liever het OCMW

Dan toch liever het OCMW

De Nederlandse jihadstrijders ( en heilige b-linkse bruine subsidieslurpers ook) die naar Syrië zijn afgereisd, blijken in luxe villa’s te wonen in een dure buitenwijk van Aleppo (rechtmatig geconfisqueerd volgens de koran) . En ze worden nog betaald ook. (soldaten krijgen, volgens afspraak soldij en bij sneuvelen 72 maagden, Syrische? Vlaamse? )
Volgens de Volkskrant, die onderzoek heeft gedaan naar de Nederlandse jihadstrijders die naar Syrië zijn gereisd, hebben de jihadstrijders het daar heel goed, misschien zelfs beter dan in hun thuisland. De Nederlandse jongens mogen blijven slapen in een luxe villa in een dure buitenwijk van Aleppo, zo hebben hun ouders te horen gekregen. De villa is eigendom van een rijke man uit Saoedi-Arabië, nog zo’n prettig islamitisch land.
De jongens worden daar in Syrië getraind om te vechten, te doden en om dood te gaan. Ze krijgen er zelfs een ‘salaris’ van 100 dollar per maand voor, mits ze een jaar ‘in dienst’ blijven bij de extremistische terreurorganisatie Jabhat al-Nusra. Het is niet alleen hard werken, er is ook ruimte voor vertier: de luxe villa heeft een zwembad, zoals blijkt uit een foto die ouders van een van de jihadstrijders heeft ontvangen.
Toe maar. Het lijkt wel een zonvakantie en misschien kijken sommige jongens in hun naïviteit daar ook zo naar.
Maar een vakantie is het absoluut niet. De onervaren jongens zijn niets meer dan kanonnenvoer in Syrië. Zoals al eerder is opgemerkt door verschillende media en terrorisme-experts: de Nederlandse jihadstrijders krijgen roestige oude wapens, ze hebben amper gevechtstraining en ze zijn niet echt bekend met de omgeving. Voor ze het weten, worden ze doodgeschoten. En dat is dan het einde van hun jihad.
Intussen wordt er in Nederland volop geronseld om nog meer moslims naar Syrië te laten afreizen, wat een grove schande is. De ouders van de jonge jihadstrijders zijn woedend – en terecht – dat de overheid niets lijkt te (kunnen) doen. De Volkskrant schrijft dat de ouders meer steun willen van de overheid en dat het ronselen voor de jihad in Syrië strafbaar moet worden, “hoe moeilijk dat juridisch ook moge zijn”. De ouders verliezen hun kinderen, terwijl die kinderen soms heel graag naar huis willen. En dat is heel treurig.
De jongens die terugkomen uit Syrië zijn een gevaar voor de staatsveiligheid. Ze zijn getraumatiseerd, ze zijn nog verder geradicaliseerd én ze hebben gevechtservaring opgedaan in een oorlogsgebied. Reken maar dat we in Europa nog veel problemen krijgen met de terugkomst van deze jihadstrijders. Als de overheden nú niet ingrijpen, is het gewoon wachten op een terreuraanslag of een volgende politieke moord in Nederland.
http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/04/nederlandse-jihadstrijders-baden-in-luxe

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *