Brandstichting (?) in Bilzen

Het door brand geteisterde gebouw

De meeste branden hebben een natuurlijke oorzaak zoals kortsluiting, blikseminslag e.d. Hoe ouder het gebouw hoe groter de kans daarvoor is. Sommige branden zijn aangestoken. Het gerechtelijk onderzoek moet dat uitwijzen. Sommige onopzettelijk door onvoorzichtigheid bij voorbeeld.

Maar andere werden met opzet aangestoken. De enige vraag die moet gesteld worden is: wie komt dat ten goede? De eigenaar(s)? Want huurders blijken er niet te zijn en de brandverzekeraar gaat zeker geen brand aansteken. Heeft het Rode kruis een huurcontract?

Els en Jan Noé. Buiten verdenking gesteld? En zo ja waarom en door wie?

Waarom moeien de burgemeester van Bilzen, Johan Sauwens, en zelfs de Burgemeester van Mechelen, Bart Somers zich met een lopend gerechtelijk onderzoek? Om het te beïnvloeden, te saboteren? Om het politiek te misbruiken?

Opmerkelijk bij de brand in Bilzen is de jaarrekening van de eigenares. Dit is de N.V. Ark van Noé, gevestigd Rode Kruislaan 128 in B-3740 Bilzen. Deze NV die eigenares is van het door brand geteisterde gebouw leed in 2017 en 2018 samen een verlies van een half miljoen Euro. Voor alle duidelijkheid Noé is ook de familienaam van de aandeelhouders waarvan de belangrijkste moeder Maike Wijnants is. Dochter Els en zoon Jan ziet U hierboven.

Dus in plaats van onschuldige burgers te belasteren zouden de VLD en al haar politiekers beter van de minister van Justitie eisen de boeken van de betrokken vennootschap aan een grondig onderzoek te laten onderwerpen.

We beschuldigen niemand maar de kans dat de brandstichting, als het er een was want dat zegt alleen Johan Sauwens, het werk is van iemand die financiële belangen heeft in het door brand getroffen pand is enorm groot.

Niet alleen de aandeelhouders maar ook de goedmensen van het Rode Kruis en het personeel van de pandhoudende schuldeiser (vermoedelijk Belfius, de Belgische Staatsbank) moeten als mogelijke verdachten beschouwd worden.

Minister Maggie De Block kunnen we als verdachte uitsluiten. Om fysieke redenen kan zij onmogelijk tot onder de dakpannen geklommen zijn om daar brand te stichten.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…