De kunstmatig opgewekte klimaathysterie is ronduit misdadig.

Er is weer een slachtoffer gevallen van het geloof in klimaatverandering. Het is een ketter uit Canada. Ze verspreidde de foute leer. Er is nog net geen schijnproces geweest en ook de brandstapel is niet aangestoken, maar ze heeft wel haar baan verloren aan de universiteit. Van weerman tot ijsbeervrouw en van Urgenda tot Green Deal.

Weerman

Datzelfde overkwam een aantal jaren geleden een weerman verbonden aan een Franse omroep. Ook hij verkondigde een andere leer dan de gangbare. Philippe Verdier, de weerman van France2, bracht dagelijks het nieuws aan miljoenen Franse tv-kijkers. Totdat hij  geschorst werd door de Franse overheid omdat hij een boek publiceerde met ernstige kritiek op de klimaatwetenschap vlak voor de klimaattop in Frankrijk COP21 van december 2015. Hij wijst op de angst voor opwarming van de aarde die ons aangepraat wordt.(Dit is zijn meer volledige verhaal)

IJsbeervrouw

Na 15 jaar trouwe dienst als assistent professor aan de Canadese universiteit van Victoria moet Susan Crockford het veld ruimen. Dit ondanks haar bekende onderzoek naar ijsberen. De onderzoeksresultaten die zij naar buiten brengt worden niet gewaardeerd door de aanhangers van het klimaatveranderingsgeloof.

Met haar onderzoek toont zij aan dat, ondanks de vaak negatieve berichtgeving hierover, het uitstekend gaat met de ijsbeer populatie. De klimaatveranderingsbeweging had zo graag gezien dat de aantallen beren afnamen in plaats van stabiel te blijven en daarover eerlijk berichten willen zij niet.

Het verhaal van Crockford past niet en daarom moet zij ophoepelen. In Muenchen moest er zelfs politiebeveiliging aan te pas komen voordat zij daar haar lezing kon geven.

In Canada hebben de inuits een rechtszaak gevoerd waarin zij aantoonden dat er geen sprake was van een aanstaand uitsterven van de ijsberen. Het gaat juist uitstekend met hen. (Bron)

Urgenda

Deze stichting die zo succesvol rechters weet te overtuigen van de klimaatboodschap gekoppeld aan CO2-uitstoot blijkt volgens berekeningen van De Groene Rekenkamer ook meer aan geloof te doen dan aan wetenschap. Ze ontvangen voor hun vruchtbaar werk zelfs geld van de Postcode Loterij. Sinds 2013 ontvingen zij aalmoezen van in totaal 8,3 miljoen euro.

De Groene Rekenkamer heeft het plan van Urgenda “Rapport Nederland 100% duurzaam in 2030” doorgerekend en laat er geen spaan van heel.

De groene rekenmeesters concluderen:
“Het rapport van Urgenda is een onsamenhangend verhaal vol met onwaarheden en veronderstellingen waar je geen maatschappij op kunt bouwen”

De kamer berekende dat de plannen van Urgenda minstens € 400 miljard gaan kosten. Het zal niemand verbazen dat deze voor het merendeel door de Nederlandse huishoudens betaald moeten worden.

Urgenda wil een supergrid waar alles mee kan. Kosten naar schatting € 150 miljard.
De buffering van stroom? Geschat op meer dan € 500 miljard.
Alles betaald door de belastingbetaler.

Het is uiterst opmerkelijk dat de rechters, tot aan de Hoge Raad toe, gevoelig zijn voor Urgenda. Maar ook deze gevoeligheid zal ongetwijfeld weer zijn gestoeld op het klimaatveranderingsgeloof, waar zoveel mensen in ons land aan lijden.

Green Deal

De EU (!) heeft een plan gelanceerd, de zogenaamde Green Deal. Het doel hiervan is de wereldwijde klimaatactie te leiden en een visie presenteren die kan leiden tot nul procent CO2 uitstoot in 2050. Dit alles op een kostenefficiënte manier, die ook nog eens sociaal aanvaardbaar is.

Deze fantastische plannen van Timmermans (Timmerfrans) kosten volgens de Commissie 575 miljard euro per jaar. Dit is 11.500 miljard euro over een periode van 20 jaar (ruim drie keer het Duitse jaarlijkse bruto nationaal product). Per modaal gezin in de EU komt dit neer op 5.120 euro per jaar. Dat is ruim 100.000 euro in 20 jaar. De gemiddelde Europeaan zal jaarlijks een flinke bijdrage in het collectezakje moeten doen.

Dit met op de achtergrond een directeur van het internationaal energie agentschap (IEA) Fatih Birol die vertelt dat China en India de grootste CO2-uitstoters zijn, terwijl de bijdrage van de EU van slechts enkele procenten, verbleekt bij deze landen. Ondertussen doen de meeste politici alsof ze doof en gek zijn. Het klimaatveranderingsgeloof blijven ze trouw, tegen beter weten in.

H/t: Rob Vellekoop, 27 december 2019

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De kunstmatig opgewekte klimaathysterie is ronduit misdadig. — 4 reacties

 1. Dat ken ik ook, beste Walter…na verplichte renovatie en isolatie van mijn sociale woning voor subsidies, (keukens werden pas 3 jaar geleden vernieuwd en belandden bij het afval, van verspilling gesproken..) waarmee ze oudere mensen dan nog dwongen tot 2 verhuizingen op een jaar tijd – zijn de zomertemperaturen in huis niet te harden alwaar het lekker fris was tevoren, er bestaat ongetwijfeld weer een verband met een belanghebbende politieker en bedrijven voor airco’s..
  Bovendien hebben al de gerenoveerde woningen nu last van vocht…raar maar waar…

  Gelukkig wil de meerderheid vh volk niet aan de elektrische melkkoe voor het klimaat – een hoax van formaat dat dezelfde weg opgaat als de diesel indertijd.
  Eerst promoot de overheid diesels, jaren ’80, om vervolgens als genoeg mensen de overstap maakten, fors beginnen te belasten om dan de vervuiling in te roepen om diesel te verguizen en opnieuw uit te zuigen met boetes.
  Hetzelfde lot staat de e-auto te wachten – behalve onhaalbaar en onbetaalbaar wordt geprobeerd ons de e-auto door de strot te rammen om ‘het klimaat te redden’ – om dan te kunnen belasten en uiteindelijk tóch het bezit van de e-auto te verbieden wegens tekort aan elektriciteitsvoorraden, dat ze dan voorwenden door georkestreerde black-outs want ze zitten zelf aan de knoppen…
  Zo krijgt de burger met e-auto weer de schuld in de schoenen geschoven voor het promoten vd overheid en moeten alle burgers ook meebetalen voor deze misdadige strategie terwijl we weer een stukje dichter staan bij armoede en het ontnemen van onze bewegingsvrijheid van de auto.

  Overigens is men al volop bezig met oudere auto’s van de baan te halen door bio-brandstof met ethanol waardoor onderdelen/motors van brandstofwagens onherstelbaar beschadigd worden en mensen zo gedwongen worden om (e-)auto’s te kopen.

  Wij betalen nu dus al extra belasting voor toevoeging van bio-brandstof (met de smoes van klimaat) aan benzine en diesel om….zélf onze wagens te beschadigen….gewoonweg misdadig….steeds minder mensen kunnen zich een (nieuwe en zelfs 2-de handse) auto veroorloven…alles wordt uit de kast gehaald om ons de auto als vervoermiddel te ontnemen en terug te katapulteren naar de tijd van Daens: werkende slaven in armoede.

  Door de verdeeldheid tussen mensen met gezond verstand en domme, links/groene mensen die zich laten misleiden, kan de politiek haar gang gaan en ons allen blijven uitzuigen, rechten en vrijheden beknotten.
  Deze chaos en belachelijke, absurde pestregels zullen blijven duren tot de bevolking eendrachtig een beleid eist voor het algemeen welzijn – het zijn de linkse dwarsliggers die de manipulerende propaganda van de politiek blijven slikken, dat de oorzaak is van de verdeeldheid – verdeel en heers – waardoor ook zij benadeeld worden…zolang dat besef niet komt, boeten wij allen en de kwetsbaarsten van eigen bevolking eerst..

 2. Zoals ik al lang tot vervelens toe in mijn reacties (hier, Strijden Eeuwig, Facebook) schrijf.
  De klimaathysterie is een verdienmodel, pure geldklopperij.
  De klimaathysterie wordt misbruikt door links om stemmen te ronselen, door regerende politici om in onze zakken te kunnen zitten.
  Geen leugen wordt geschuwd.

  • Walter F: de gevolgen van de klimaathysterie zijn veel verstrekkender dan dat:
   – afbraak van de hele economie
   – collectieve verarming van de europeanen
   – leeggezogen welvaartstaten die tot straatarme ontwikkelingsgebieden worden gedegradeerd
   – dictatoriale, wurgende machtscontrole over elk aspect van het leven van de burgers, te vergelijken met het communisme en de sharia.
   – hongersnood door boeren te verhinderen nog voedsel te verbouwen
   – afbraak burgerrechten, mensenrechten en vrijheden waarvoor gevochten werd.
   – werkende slaven in armoede zonder nog basisbehoeften… eerst energie en voor water zijn ze reeds in de weer… armoede als wapen..

   De EU kwijlt al bij de gedachte alleen…. moet de bevolking vrijwillig hun vrijheden én welvaart willen opgeven door misleiding van de publieke opinie en propaganda. Enkel linkse geitenwollensokken trappen in die val waarbij ze in eigen voet schieten, ze eisen armoede, ze eisen bestolen te worden voor de leugen van klimaatverandering (want er is geen sprake meer van opwarming, dat werd reeds weerlegd).

   Intussen gaat de natuur en het klimaat haar gang en geven groene domoren de politiek de gelegenheid tot zelfvernietiging van een heel continent en alle welvarende Europeanen.

   • @ Beste Oma,

    Ik kan het enkel maar volmondig eens zijn met u.
    De nare gevolgen zijn mij genoegzaam bekend.
    Als slachtoffer van de overdreven verplichte isolatiedictatuur voor bestaande woningen kan/durf ik mezelf een ervaringsdeskundige noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *