Lachen is gezond !!

Dat sommige journalisten van sensatie houden is geen nieuws meer. Maar de paginagrote bijdrage van Lex Molenaar in de Gazet van Antwerpen in verband met de luchthaven van Deurne stemt wel tot nadenken.

Onder de titel “GROEN LICHT VOOR UITBREIDING VAN LUCHTHAVEN DEURNE” Ondertunneling start op maandag 6 mei brengt de krant een bijdrage over die nieuwe werkzaamheden.

Zelden was een krantentitel zo misleidend! Juister zou geweest zijn te schrijven dat door deze werkzaamheden een inkrimping van de mogelijkheden van deze luchthaven wordt verhinderd.

Van een uitbreiding is reeds jaren geen sprake meer. Hadden de overheden naar ons geluisterd toen we méér dan 40 jaar geleden de talrijke voordelen van een verlenging van de startbaan via toespraken en persartikels verdedigden dan zou onze wereldhaven vandaag over een waaier aan luchtvaartbestemmingen beschikken en zouden er dagelijks duizenden personenwagens minder moeten rijden tussen Antwerpen en Zaventem. Maar het steeds van gedacht veranderen van de traditionele partijen gaven onze luchthaven de doodsteek. Bovendien heeft men inmiddels het waardeloze en lelijke Fort dat achter de startbaan is gelegen “geklasseerd” ; blijkt dat een zeldzame soort vleermuizen die daar zouden huizen niet meer gestoord mogen worden zodat Luchthaven Deurne nu nooit meer een volwaardige luchthaven kan worden.

Wat Deurne vandaag nog als luchthaven betekent voor een wereldhaven als Antwerpen is beschamend. Iedere, van de 100 grootste zeehavens ter wereld, beschikt over een volwaardige luchthaven. Het is alleen in een apenland als het onze dat domme en eigenzinnige beroepspolitiekers er in geslaagd zijn een normale evolutie van het luchttransport in ons land onmogelijk te maken. Onze wereldhaven zal dit grote nadeel steeds meer ondervinden en de volgende generaties zullen niet kunnen begrijpen hoe dom men hier ooit is geweest.

Al de miljoenen die we nu nog investeren in het omleggen van wegen; het ondertunnelen van de krijgsbaan of wat ook kan men nu beschouwen als het verbrassen van belastinggelden. Voor zover ons bekend kan de startbaan van Deurne zo goed als nooit meer verlengd worden.

Men zegge het voort,

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Lachen is gezond !! — 3 reacties

 1. …en de volgende generaties zullen niet kunnen begrijpen hoe dom men hier ooit is geweest… schrijft onze geachte heer Freddy van Gaever.
  Deze situatie is tot op heden nog steeds hetzelfde, gewoon even naar de zeverende dag gekeken, eerst zit daar een schijnheilig gedrocht van cd&v, vanderstraten of zoiets, nadien zitten er 5 in een debat betreffende die absurd dure wansmakelijke komedie monarchie genaamd, een totaal nutteloze waanzinnig dure folklore uit de middeleeuwen, gelukkig hield dhr Gerolf Annemans het hoofd koel en sprak hij de waarheid, asap opdoeken die handel.
  Om af te sluiten kwam de kleine sukkel van cd&v uit de kempen het licht uitdoen, mam man man wat is dat een slijmerd en retenlikker.

  Voor alle duidelijkheid: Monarchie gaat NIET samen met Democratie en daar wij voor democratie gaan is duidelijk wat moet verdwijnen. Doe het ons aub niet aan dat die chasse de pilot hier ooit op die totaal nutteloze stoel komt te zitten.

  Blijkbaar is ‘volwassen worden’ zeer moeilijk voor een bepaalde afhankelijke groep in onze samenleving, voor diezelfde groep is het eveneens ook moeilijk om die barbaarse gewelddadige waanzin hier te verbieden resp. te verdrijven! Ze gaan liever gebukt onder dreigend terreur en angst i.p.v. te zorgen voor een veilige leefbare toekomst voor hun kinderen en kleinkinderen.

 2. Sorry, het moet wél zijn in de lààtste zin: Tegen ONWIL is nog GEEN kruidje gewassen… Wat een warhoofd is die Fikken toch :o)

 3. Die houten koppen die ons regeren hebben steeds een uitvlucht om verbeteringen te saboteren, mijnheer Van Gaever, enkele jaren terug plande men een afrit van de snelweg in Oudenburg (bij Oostende) TOTDAT… een paar paljaskens vonden dat “juist waar die afrit moest komen”… een zeldzaam PLANTJE (!) groeide.
  Zijn het niet de vleermuizen, plantje, of om-het-eender-wàt, tegen ONWIL is nog een kruidje gewassen noch een medicijn uitgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *