Iemand betichten van dronkenschap zonder dat er een ademtest noch bloedstaal werd afgenomen is pure laster en eerroof, een correctioneel strafbaar misdrijf.
Weigeren een visueel waarneembaar misdrijf vast te stellen is voor een politieman en -vrouw ook een misdrijf en niet zomaar gewoon plichtsverzuim.
Het betichten van aanzetten tot “haat en discriminatie” zonder dat daar reden of aanleiding toe is, dat is niet alleen intimidatie van bovendien eveneens laster en eerroof.
Samenloop van deze drie misdrijven samen maakt een verzwarende omstandigheid uit waardoor niet alleen zwaardere straffen kunnen worden opgelegd maar ook voorwaardelijke straffen uitgesloten moeten worden.
Kortom de politie van burgemeester De Wever ging zeer zwaar in de fout. Het moet nu maar eens gedaan zijn met die misdadige politieke correctheid. Van ordehandhavers is die niet niet te aanvaarden, zeker niet na alles wat er de afgelopen drie dagen van 2020 in heel West-Europa maar ook in België gebeurd is. (Messteken, moord, vandalisme en brandstichting.)
Afgelopen weekeinde was er enige ophef over een incident dat in Deurne plaatsvond. “Een dronken vrouw heeft vrijdagavond een moslima aangevallen in Deurne. Ze probeerde de hoofddoek van het hoofd van het slachtoffer te trekken”, zo schreef de Gazet Van Antwerpen zaterdag. De vrouw die hierna opgepakt werd, vertelt echter een ander verhaal aan SCEPTR. Nieuwe beelden die opdoken, laten bovendien uitschijnen dat de moslima wél een gezichtsbedekkende sluier (nikab) droeg toen de politie arriveerde. Dat is strafbaar in België en werd eerder ontkend door politiewoordvoerder Willem Migom.
“Onze mensen zijn opgeroepen omdat een vrouw onder invloed van alcohol een andere vrouw had aangevallen en geprobeerd had haar hoofddoek af te trekken”, zo zei politiewoordvoerder Willem Migom zaterdag in de Gazet Van Antwerpen. “De hoofddoek werd gescheurd en het slachtoffer raakte lichtgewond in het aangezicht. We hebben twee processen-verbaal opgesteld. Eén voor slagen en verwondingen en één wegens aanzetten tot haat en discriminatie.” De vermeende agressieve vrouw vertelt aan SCEPTR echter een ander verhaal: “Ik had slechts twee glazen sangria gedronken.”
Politie ontkent nikab gezien te hebben, maar nieuwe foto’s doen anders uitschijnen
“Ik had die avond slechts twee glazen sangria gedronken. Helemaal niet zoveel als men dus deed uitschijnen. Ik heb ook nooit moeten blazen”, zo vertelt Maya aan SCEPTR. “Het zit zo. Ik zag een gekleurd jongetje met een fluo-oranje voetbal-outfitje over straat lopen en vertelde nog tegen mijn vriend dat ik die outfit wel leuk vond. De gesluierde mevrouw moest echter gedacht hebben dat ik iets verkeerd zei over haar zoontje, werd boos en riep naar me om naar beneden te komen. Ik ben geen agressief persoon en heb overigens zelfs rugproblemen, maar wilde ook niet als een stel idioten overheen de straat staan roepen. Ik ben dan maar met mijn kameraad naar beneden gegaan, maar toen liepen de zaken uit de hand.”
“De moslima haalde uit naar mij, en ik heb mij met mijn linkerhand verweerd, terwijl ik nochtans rechtshandig ben. Ik heb lange nagels, dus het moet toen gebeurd zijn dat ik haar hoofddoek heb geraakt en de vrouw mogelijk heb gekrabd. Ik heb haar dus evenwel niet aangevallen, maar ik was ook wel in fout: ik heb haar uitgescholden, en daarvoor wil ik me verontschuldigen”, zo klinkt het verder. “Toen een politiecombi langsreed, heb ik die tegengehouden. De agenten bekommerden zich over de moslima, terwijl ik niet gehoord werd. En wanneer ik een paar sigaretten wilde opsteken, werden die uit mijn mond genomen door de politie. Maar wanneer ik mijn dochtertje wegnam van de agenten, werd ik hardhandig geboeid. Ik heb er nog blauwe plekken van. […] Van de nochtans illegale gezichtsbedekking van de vrouw in kwestie trok men zich niets aan.”
“Toen onze ploegen ter plaatse kwamen, was er geen sluier voor het gezicht van de vrouw”, zei politiewoordvoerder Migom echter zaterdag in de Gazet van Antwerpen. Foto’s genomen door de kameraad van Maya spreken dit evenwel tegen. Op verschillende beelden is te zien hoe de moslima in kwestie een gezichtsverhullende nikab draagt, ook wanneer de politie reeds aanwezig is. Op een vroege foto kan men zien hoe de sluier nog tot boven de neus wordt gedragen. Een wat latere foto toont de jonge vrouw met de sluier tot nét onder de neus. Op een nog latere foto is te zien hoe de moslima de sluier al tot onder de kin getrokken heeft. In alle drie momentopnames is de politie reeds zichtbaar. Sinds 2011 is het strafbaar om volledige of gedeeltelijke gezichtsbedekking te dragen “die zover gaat dat de betrokkene niet meer kan geïdentificeerd worden”.
(Klik op de foto’s – die in chronologische volgorde zijn geordend – voor een groter beeld.)



Moslima blijkt 16-jarig meisje
In een nieuwe reactie vertelt politiewoordvoerder Migom echter opnieuw dat “er geen rapporten waren van gezichtsbedekking. Onze ploegen hebben dit niet vastgesteld. Het lijkt mij ook sterk dat onze agenten dit zomaar zouden laten begaan, want het is wel degelijk strafbaar”, zo klinkt het nog tegenover SCEPTR. “Ook op de foto’s die ík zag op Facebook was er geen gezichtsbedekking te zien op het gezicht van het 16-jarig slachtoffer.”

Migom verklaarde nog verder dat eens de verklaringen van beide dames zijn opgenomen, de twee vaststellingen tegen Maya (slagen en verwondingen en aanzetten tot haat en discriminatie) kunnen worden doorgegeven aan het parket. “De vrouw die bestuurlijk werd aangehouden wegens openbare dronkenschap zal nog op een latere datum een uitnodiging krijgen om een een verklaring af te leggen, in nuchtere staat.”