De staatsschuld, stupid !

Ik heb in deze rubriek al meer dan eens mijn beklag gemaakt over het feit dat werkgeversorganisaties zoals het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en het Vlaamse VOKA (de opvolger van het Vlaams Economisch Verbond en de Kamers van Koophandel) zich teveel bemoeien met de politiek. Nu was het weer de beurt aan die laatste om de Vlaamse partijen aan te sporen werk te maken van de vorming van een nieuwe federale regering.

Ten eerste vind ik dat ze daar niets mee te maken hebben. Ten tweede moeten zij zich niet richten tot de Vlaamse, maar tot de francofone partijen. De uitspraken van Ecolo kopstuk Nollet en van PS-sujetten zoals Magnette, Crucke en Demotte dat ze weigeren samen in één regering te stappen met Vlaanderens grootste partij, hebben slechts één doel en dat is de Vlaamse meerderheid uit elkaar te spelen en hun eigen Sinterklaasprogramma uit te voeren, waardoor de Belgische staatsschuld nóg groter zal worden, staatsschuld die dan wel voor 90% door Vlaanderen mag betaald worden.

De Belgische staatsschuld is nu al de grootste in Europa, na die van Griekenland en Italië. Het is een van de 4 hoofdpunten die federaal zouden blijven (de andere zijn Defensie, Veiligheid en Buitenlandse Zaken), maar men kan zich nu al afvragen of men die schuld niet beter meteen afrekent bij een eventueel confederaal akkoord, om dan op federaal vlak opnieuw te beginnen met een schone lei.

De Belgische en Vlaamse werkgeversorganisaties zouden zich beter daarmee bezig houden dan zich zorgen te maken over een federale regeringsvorming die voor de vierde keer met haken en ogen aan elkaar hangt en die meer weg heeft van een politieke afrekening.

h/t Guvaal

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De staatsschuld, stupid ! — 1 reactie

 1. Je laat je misleiden, beste..
  Vlaanderens grootste partij is de lakei van Voka..calimero bdw heeft dat meermaals zelf bevestigd…nva luistert naar voka en maakt wetten op maat van voka, dat mag intussen toch al duidelijk zijn door allerlei fiscale achterpoortjes en cadeautjes de afgelopen jaren van regeringsdeelname nva ?
  Taksshift? Indexsprong? Loonmatiging? Verlaagde vennootschapsbelasting? Voor miljarden aan cadeautjes voor bedrijven dat ze blíjven halen, énkel bij de Vlámingen door extra te belasten en zelfs ons récht op SZ af te breken?

  Wat de staatsschuld betreft heeft nva de afgelopen jaren ook haar best niet gedaan om als regeringspartij in de federale regering de staatsschuld terug te dringen, integendeel…er werden volop schulden en putten bijgegraven.
  Bovendien nam deze ‘vlaamse, nationalistische’ partij van collaborateurs wraak op de vlamingen door mee te werken aan de staatshervorming voor meer vlaamse autonomie wánt ze “vergaten” zogezegd om de federale budgetten voor deze overgehevelde bevoegdheden op te eisen.
  Gevolg: de vlamingen werden gepluimd om de werkingskosten van de overgehevelde bevoegdheden van de vlaamse regering nog eens op te hoesten alwaar ze reeds belast werden voor diezelfde budgetten op federaal vlak.
  Vlamingen worden dubbel en dik belast voor hetzelfde…tiens, het grondwettelijk hof heeft de turteltaks, dat ook een dubbele belasting voor hetzelfde betekent, toch als onwettig verklaard?
  Maar de pseudo-vlaamse regering mag Vlaanderen dus dubbel en dus onwettig belasten?
  Verplichtingen worden telkens opgelegd aan Vlamingen, de mélkkoe voor heel belgië (en méér!) álleen door misbruik te maken van de ‘gewesten’ – voorbeeld: afschaffing woonbonus, vermeend verstrengen van eigendomsvoorwaarde sociale woningen, verhogingen huur sociale woningen, verplichting rookmelders, verplichting isolatie/eco-normen enz….enz…

  De Vlaamse meerderheid heeft nooit een Vlaamse vertegenwoordiging gehad, niet op federaal vlak en ook niet in de vlaamse regering.
  Vlaamse vólkvertegenwoordigers hebben hun ziel en vlaanderen altijd verkocht aan de franstalige minderheid in ruil voor eigengewin, graaipostjes en machtsbehoud waarvoor ze Vlaanderen verraden hebben en nva spant daarbij de kroon.
  Nooit eerder werden Vlamingen zo gediscrimineerd, zo verarmd, bestólen en zo verraden als door machtsdeelname van deze bedrieglijke, ‘vlaams-nationalistische’ partij van collaborateurs, zelfs de diefstal en het tradio/sossen-verraad vd afgelopen 40 jaar verbleekt erbij.
  Dat is míjn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *