Afschakelplan voor Groen.

Willen de linksen, groenen en het zootje klimaatactivisten zich morgen eens enkele dagen loskoppelen van het elektriciteitsnet? Want door de storm staan morgen en de volgende dagen de windmolens stil en produceren de zonnepanelen door de donkere lucht geen stroom.
Zij hebben gekozen voor dit soort groene energie en maffe klimaatplannen, en moeten daar dan nu maar de gevolgen van voelen en dragen.
Ik daarentegen ben voorstander van kernenergie, en dus zal bij mij de lamp blijven branden.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/windparken-op-zee-morgen-wellicht-stil-door-stormweer~ac9941e2/?fbclid=IwAR0A5G83SfJSycLTft4wGC5pfXLaPLA8Pj19LRsNujdiehEZPoGMGPr0cGc

Windparken op zee morgen wellicht stil door stormweer

Illustratiebeeld, windpark op zee.
Photo News Illustratiebeeld, windpark op zee.

De windparken op zee zullen deze namiddag wegens het stormweer om veiligheidsredenen uitgeschakeld worden. Dat is de verwachting van hoogspanningsbeheerder Elia. Er dreigt bijgevolg tot 1.400 MW minder elektriciteit te worden geproduceerd, of de productie van bijna anderhalve kerncentrale.

De beheerder van het hoogspanningsnet verwacht morgen vooral tussen 15.45 en 19.45 uur minder productie als gevolg van het uitvallen van de windturbines op zee. Omdat het evenwicht tussen vraag en aanbod op het elektriciteitsnet verzekerd moet zijn, betekent dat dat de marktpartijen – energiebedrijven zoals bijvoorbeeld Engie en Luminus – elders elektriciteit zullen moeten halen, bijvoorbeeld uit het buitenland. 

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *