De slimste vrouw van CD&V ?

Het opmerkelijke aan de uitspraak van Hilde Crevits “De VDAB moet vrouwen met migratieachtergrond aanspreken aan de schoolpoort” , is de wereldvreemdheid van waaruit die ontstaat. Daarmee blijkt ook haar ongeschiktheid om te regeren, minister te worden, of om enig ander mandaat te bekleden. Misschien kan ze de kindjes gaan tellen tijdens hun schooluitstapjes? Maar zelfs dat lijkt me gevaarlijk.
En ik die het nog wel de slimste CD&V vrouw vond… 🙁

Ze is er zich nog niet van bewust dat
a) de meesten niet mogen gaan werken
b) De meesten een uitkering hebben die bijna even groot is als een loon uit arbeid
b) de meesten zoveel kinderen hebben dat het kindergeld elke uitkering ruim aanvult.
c) Ze nu in een sociale woning leven, die bij hoger inkomen duurder zou worden en wellicht zouden moeten verhuizen naar de privaatmarkt.
d) Ze dan zelf voor vele kosten zouden moeten opdraaien in plaats van het OCMW, las bv medische kosten
e) Crevits zich niet heeft afgevraagd in welke talen ze al die vrouwen moeten aanspreken en opleiden, en of hen dat zal worden toegestaan door de echtgenoten.
f)Wie er dan het eten zal moeten klaarmaken, poetsen en wassen voor al die mannen en kinderen?
g)Met welk voertuig ze zich op de weg zullen moeten begeven, want het verkeersreglement is hen onbekend.
h) of werkgevers op meer problemen dan oplossingen zitten te wachten, en de werknemers op collega’s met wie ze niet mogen omgaan en die regelmatig om religieuze of familiale redenen zullen afhaken en ze dan mogen werken voor twee.

Aanvullen van het lijstje mag.
Zich kandidaat stellen, om de migrantenvrouwen aan de schoolpoort of elders aan te spreken, ook.

“VDAB moet vrouwen met migratieachtergrond aanspreken aan de schoolpoort”

https://www.redactie24.be/news/27160/vdab-moet-vrouwen-met-migratieachtergrond-aanspreken-aan-de-schoolpoort?fbclid=IwAR2QKUUSKLLyAlje7_zqTNRltnigKGzYhkik9wJ0FAaguoWpEpx2SXWAG14#.Xj81nhch36U.facebook 08/02/20 I

Het aantal knelpuntberoepen neemt toe in Vlaanderen, zo raakte vrijdag bekend. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) wil daar iets aan doen.

Crevits lanceert daarbij onder meer een opmerkelijk idee om meer mensen aan het werk te krijgen. Daarvoor rekent ze op de VDAB, maar ook op lokale besturen.

Zo wil ze vrouwen met een migratieachtergrond gaan overtuigen om in de arbeidsmarkt te stappen. “Vrouwen met een migratieachtergrond komen vaak uit een cultuur waarin het niet normaal is dat een vrouw gaat werken”, zei Crevits op Radio 1.

Schoolpoort

“Het is belangrijk om met verenigingen die deze vrouwen kunnen overtuigen om aan de slag te gaan, contracten af te sluiten. Of dat je als VDAB aanwezig bent op plaatsen waar heel veel vrouwen samenkomen, bijvoorbeeld aan de schoolpoort, om hen te stimuleren om te werken”, aldus de minister.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De slimste vrouw van CD&V ? — 1 reactie

  1. Hieruit blijk weeral hoever regerende politici van het volk en de realiteit staan.
    Van uit hun ivoren toren doen ze utopische voorstellen die kant nog wal raken, en die bij voorbaat gedoemd zijn te mislukken. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *