Wie zal de pil nemen en wie niet?

Op het eerste zicht geen slecht idee de gratis anticonceptie. Het is natuurlijk ook wenselijk dat kinderen geen kinderen krijgen.
Maar de adder onder het gras heeft men niet gezien.

Morning-afterpil wordt gratis voor iedereen

Gisteren21/2/2020 om 16:32 Bron: BELGA

Morning-afterpil wordt gratis voor iedereen
De leeftijdsgrens voor de tegemoetkoming van de morning-afterpil wordt geschrapt. Foto: AP

Anticonceptiemiddelen worden gratis voor vrouwen tot 25 jaar. De ministerraad heeft het koninklijk besluit daaromtrent vrijdag goedgekeurd. De morning-afterpil wordt volledig gratis, ongeacht de leeftijd.

De maatregel maakt deel uit van het budget van de gezondheidszorg voor 2020, dat eind vorig jaar werd goedgekeurd. De maximumleeftijd om van de tegemoetkoming ‘contraceptie bij jongeren’ gebruik te maken wordt opgetrokken van 20 naar 24 jaar, en de leeftijdsgrens voor de tegemoetkoming van de morning-afterpil van 21 jaar, wordt geschrapt.

Concreet betekenen beide maatregelen dat contraceptiemiddelen voor vrouwen tot 25 jaar gratis worden. Voor de morning-afterpil geldt dat voor alle vrouwen, ongeacht de leeftijd. De regering maakt daar 6,9 miljoen euro per jaar voor vrij.

De tekst gaat wel nog naar de Raad van State voor advies. De inwerkingtreding is voorzien voor 1 april.

En hier komt de adder !

De enigen die die pillen nooit zullen nemen zijn diegenen die van kinderen hun verdienmodel hebben gemaakt en/of van plan om via de buiken van de vrouwen land te veroveren. Ik merk dat heel wat verstandige meisjes en jongens zich zelfs helemaal niet meer willen voortplanten. Wel het plezier, de lusten, maar niet de lasten. het gevolg van misplaatst feminisme en de ratrace om door het glazen plafond te breken. Zo komt er wat meer plaats voor voor anderen geen enkele anticonceptiepil zullen slikken, ook al omdat het niet mag van hun god, en die niet zullen nalaten om de pillenslikkers te vervangen, hun plaats in te nemen. Lees ook de oproep van Tajip Erdogan van Turkije onder deze post. En dan valt mijn stelling niet meer te ontkennen of negeren ( klemtoon op de juiste letters leggen ! 😉 )

Erdogan roept Europese Turken op meer kinderen te maken: “Zo vergroten we onze invloed in Europa”

  • 17 maart 2017 Bron: Belga https://www.hln.be/nieuws/buitenland/erdogan-roept-europese-turken-op-meer-kinderen-te-maken-zo-vergroten-we-onze-invloed-in-europa~ad8fb26d/
EPA

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn in Europa levende landgenoten opgeroepen meer kinderen te nemen om zo de invloed te vergroten. “Neem niet drie, maar vijf kinderen”, zei hij tijdens een campagnebijeenkomst in Eskisehir, in het westen van Turkije.

Meer kinderen is volgens Erdogan een antwoord op het onrecht dat Turken in Europa wordt aangedaan doordat landen als Nederland en Duitsland Turkse ministers geen campagne laten voeren voor een referendum in april. Die volksraadpleging moet hem als president meer macht geven.
Het staatshoofd riep de Turken in Europa op hun leven over de hele linie op een hoger plan te brengen. “Daar waar u werkt en woont, daar is nu uw vaderland. Richt meer bedrijven op. Stuur uw kinderen naar betere scholen. Laat uw familie in betere wijken wonen. Stap in de beste auto’s. Ga in de mooiste huizen wonen.”

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *