De waanzin slaat toe in de Brusselse wetstraat !

België schort lessen op, bars en restaurants drie weken dicht! Idioter kan niet.

Premier Sophie Wilmès kondigde de maatregelen na urenlang overleg aan.

In de nacht van vrijdag op zaterdag om 24 uur worden alle lessen in Belgische scholen opgeschort, alle cafés, restaurants en discotheken gaan dicht. En dat tot 3 april, het begin van de paasvakantie. Zo meldt “De Tijd”.

Je houdt het niet voor mogelijk zelfs een voor mensen met een normaal werkend immuunsysteem totaal ongevaarlijk virus wordt aangewend om Vlaanderen systematisch zo veel mogelijk economische schade te berokkenen. En dat door een regering zonder meerderheid in het federaal parlement en zonder enig mandaat van de kiezer alleen bevoegd voor lopende zaken.

Donderdagavond sloeg de waanzin toe tijdens het politiek topberaad van de Nationale Veiligheidsraad met premier Sophie Wilmès (MR), minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD), minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) én Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Blijkbaar is de Vlaamse economie beschadigen ook voor Jambon een “lopende zaak”!

Vanaf vrijdag middernacht gaat het slot op alle publieke indoor en outdoor events, restaurants en cafés, en dat tot 3 april, het begin van de paasvakantie. De onbekwame kleptocraten zijn samen zot geworden. De hele toeristische sector wordt voor drie weken verbod opgelegd om nog te werken. Hou maar eens een hotel open zonder restaurants. Nodeloos te vermelden dat de toeristische sector voornamelijk in Vlaanderen actief is.

Winkels mogen tijdens de week wel openblijven. Op zaterdag en zondag moeten ze dicht, behalve supermarkten en apotheken. Geef daar maar eens een logische verklaring aan! Waar zit de preventie?

Het openbaar vervoer blijft rijden. Verklaar dat maar eens al preventiemaatregel! Alleen worden de burgers opgeroepen hun verplaatsingen tot het strikt essentiële te beperken. Daar zullen de Walen beslist hun broek aan vegen. De bedrijven wordt gevraagd de al genomen maatregelen – voor zoveel mogelijk thuiswerken en aandacht voor hygiëne – te versterken.

De lessen op de scholen worden tot 3 april opgeschort, maar er wordt opvang voorzien voor kinderen van professionals uit de gezondheidszorg en voor kinderen van mensen die moeilijk in opvang kunnen voorzien. ‘Het is niet de bedoeling dat ze opgevangen worden door hun grootouders’, aldus Wilmès. Oudere mensen zijn kwetsbaarder voor het virus. Wilmès riep ouderen op thuis te blijven. Er is beslist crèches wel open te houden. Wouw, wat een heldendaad!

“De Nationale Veiligheidsraad liep uren uit omdat het tot een cruciale clash kwam over de sluiting van scholen. Minister-president Jambon had bij het binnengaan aan de pers gezegd dat een sluiting van scholen niet aan de orde is. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) had eerder hetzelfde gezegd.

Maar de visie van Jambon botste met het standpunt van de andere partijen rond de tafel. Voor de Franstaligen blijft Frankrijk het gidsland. Daar kondigde president Emmanuel Macron in een speech voor de natie de sluiting van alle crèches, scholen en uniefs aan. Nederland en Duitsland laten hun scholen voorlopig wel open, al circuleerden gisteravond berichten dat ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel overweegt alle scholen te sluiten.

Dat is allemaal flauwekul. Het Corona-virus wordt politiek misbruikt om kunstmatige paniek en Vlaamse onderdanigheid aan de Belgische ‘roverheid’ te creëren.

Er is niet alleen de verschillende aanpak in het buitenland. Het expertencomité dat de overheid bijstaat, was niet overtuigd dat de sluiting van scholen de beste maatregel is. Natuurlijk niet want het wereldwijd al geweten dat kinderen gewoon immuun zijn tegen het virus. De virologe en lid van het expertenpanel Erika Vlieghe verklaarde donderdag dat ze het nu geen zinvolle maatregel vindt. ‘We willen vooral voorkomen dat jong en oud te fel gemengd worden. Een sluiting kan zinvol zijn, op een piekmoment van de epidemie en beperkt in de tijd, maar niet nu.’

En dat gebeurde ook niet. De lessen worden opgeschort, de scholen bieden opvang indien nodig.

Met de maatregelen die de federale regering donderdag heeft afgekondigd, kunnen we hopelijk de stijgende curve van het aantal besmettingen afvlakken. Dat heeft de arrogante viroloog Marc Van Ranst donderdag net na de persconferentie van premier Sophie Wilmès, gezegd op Eén.
Hij noemt de maatregelen verregaand, maar wel nog proportioneel. ‘Het land blijft wel werken’, zegt hij
.

Het virus is er, we kunnen het niet tegenhouden want er is geen vaccin of antivirale middelen, dus we moeten met zijn allen de zaken regelen.’ Hij benadrukt dat het voornaamste doel is om de ouderen te beschermen, die kwetsbaarder zijn voor het virus, en om de impact van het coronavirus op het gezondheidssysteem zo laag mogelijk te houden.Waarom sluit men dan scholen cafés en restaurants?

“In Italië, van alle Europese landen het meest getroffen, leidde de scholensluiting ertoe dat werkende ouders hun kinderen lieten opvangen door de grootouders, een erg kwetsbare groep. De sluiting van scholen zou ook grote impact hebben. Veel ouders die hun kinderen moeten opvangen, kunnen dan niet meer werken. Het is ook een psychologische drempel. ‘Het is een beetje het laatste middel dat je inzet’, klonk het bij een regeringsbron.” Het laatste middel van onbekwame gekken ja!

De scholenclash komt boven op de zware kritiek die er al is op de Belgische aanpak. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) was scherp voor de federale aanpak, die het bij richtlijnen hield om geen events van meer dan 1.000 mensen te organiseren. Er was ook gemor over de verspreide slagorde, met gemeentebesturen, de zorgsector, onderwijsorganisaties, publieke instellingen en privé-bedrijven die zelf maatregelen aankondigden.

Het werd een kakofonie, die her en der tot paniek leidde. Er circuleerden op sociale media beelden van files aan de supermarkten, net als wachtrijen aan de kassa’s en lege schappen.

“Premier Wilmès benadrukte dat hamsteren niet nodig is. ‘Het is ook niet solidair ten opzichte van je buur of de andere klanten’, luidde het.”

Daarom groeide de roep om een chain of command, waarbij de federale regering  het management van de crisis in handen nam door een nationaal rampenplan in gang te zetten. Die perceptie van besluiteloosheid moest doorbroken. ‘De overheid heeft dit onderschat. Ze dachten het met wat voorzichtige maatregelen te kunnen indijken. Maar omdat Italië zo uit de hand loopt, durft niemand nog een risico te nemen. Liever nu te hard gaan dan achteraf verwijten te krijgen’, luidt het.”

De sociaal-economische impact van de lockdown is gigantisch. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) laat daarom een financieel-economische kerngroep morgen bijeenkomen, onder leiding van de gouverneur van de Nationale Bank Pierre Wunsch. Die moet zogezegd de vinger aan de pols houden over welke problemen bedrijven ondervinden, de analyse maken van die problemen en oplossingen voorstellen aan de regering.”

Laat De Croo eerst het nodige maar eens doen om de nemers van deze waanzinnige politieke beslissing in de psychiatrie te laten opsluiten tot lang nà de paasvakantie!

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De waanzin slaat toe in de Brusselse wetstraat ! — 8 reacties

 1. Onze “betrouwbare” experts/virologen aan het woord (VRT Journaal van 24 februari 2020)

  https://youtu.be/75LqQTpWYAU

  Me dunkt dat ik deze viroloog nadien heel andere praat heb horen vertellen.
  Zou het niet zo zijn dat personen als deze “viroloog” de hoofdschuldigen zijn voor de huidige evolutie?

  Had men niet beter op voorhand negatief reisadvies naar Italië gegeven of zelfs verboden?

  In elk geval, men had minstens na de krokusvakantie alle terugkerenden onmiddellijk en onverbiddelijk moeten screenen/in quarantaine zetten, en aansluitend meteen de grenzen moeten sluiten. Dan was de uitbraak veel kleiner gebleven. Maar neen, ook het blok Maggie bleef erbij dat er niets aan de hand was, dat het maar om een griepje ging. Iedereen ging volt in en uit het land. Nu zingen ze allemaal ineens een totaal ander liedje.

  ———tegenover:

  Toch al een stukje minder vrolijk en dichter bij de waarheid:

  https://doorbraak.be/corona-grote-of-kleine-uitbraak-dat-bepalen-we-zelf/

  Enfin, iedereen met nog een greintje gezond verstand kan zelf oordelen. Bij de politiek moet je dat blijkbaar ver gaan zoeken.

  • Gezond verstand is bij mij en die hetzelfde denken in overschot en bij andersdenkenden is daarvan eenontstellend tekort.

 2. Een paar weken geleden zei Maggie Het Blok nog: “We kunnen dit aan”. Zo een beetje “Wir schaffen das” en we weten hoe dat afgelopen is.
  En dan Jambon…onlangs verminderde hij ( terecht ) de subsidies voor de culturele sector, nu roept hij ons op om ons geld niet terug te vragen voor afgelaste voorstellingen om de sector te steunen. Opeens moeten wij dus de sector ondersteunen!

 3. Ik ben het volledig eens met de inhoud van dit artikel.

  Eerst stond het blok aan het been van de VLD al wekenlang omzeggens alle dagen te toeteren dat er geen redenen waren om te panikeren, dat het maar om een griepje ging – overigens terecht, alleen is er in dit geval nog geen vaccin tegen – en dat zij, stoere Maggie, het zaakje onder controle had. Er werd dan ook naar goede Belgische gewoonte niets gedaan, niets. Geen preventieve zorgen voor, zo nodig, voldoende opvang voor de zieken, geen voldoende voorraden mondmaskers, test kits etc. Ineens waren mondmaskers voor de niet besmette burgers niet zinvol, enkel voor al besmette personen om hun besmetting niet door te geven. Hoe dat te rijmen valt met de uitspraak dat die mondmaskers best behouden bleven voor de zorgverstrekkers, die je er overal ziet mee rondlopen, werd er uiteraard niet bij gezegd. Van tegenspraak gesproken. De reden was uiteraard dat er geen voldoende waren voor iedereen.

  En belangrijk: geen inreisverbod vanuit probleemgebieden toen er bij ons nog geen enkele besmetting was vastgesteld. Ook niet na de krokusvakantie toen ze terugkwamen vanuit de skigebieden in het noorden van Italië, hét risicogebied.

  Pientere Trump integendeel had de hele opgepepte heisa omtrent Corona al vlug door, en vaardigde een inreisverbod uit vanuit Europa, niet zozeer omdat hij het nodig vond of omdat het iets zou opleveren – eens het virus in een land is, is dergelijke maatregel niet meer zinvol – maar om de molenwiekende democ-rats de electorale wind uit de politieke zeilen te nemen.
  Stel u voor, het Amerikaanse inreisverbod geldt niet voor Amerikanen vanuit Europa en ook niet voor de Britten. Als uiting van (terechte) minachting voor het in wezen hilarische Europese beleid, kan dat tellen.

  Trump dekt zich daarmee wijselijk politiek in, en maakt daarmee meteen duidelijk dat hij als leider van de natie krachtdadig handelt, dit in frappante tegenstelling tot het, ook in dit opzicht, nog maar eens zwakke, besluiteloze Europa.

  Zodra in Amerika de toestand binnen enkele weken terug normaliseert, zal dat uiteraard dank zijn krachtdadige optreden zijn geweest.
  Weg electorale wind uit de democratische zeilen, die maar al te graag zouden zien dat Corona hem een tweede ambtstermijn zou kosten, maar koren op de eigen electorale molen tot herverkiezing als president.

  Tsjechië had als enig Europees land zijn slimme zet vlug in de gaten, en deed net hetzelfde. Verder niets. Terug naar de order van de dag daar. Wijze beslissing.

  Hier bij ons en elders in Europa hebben we integendeel af te rekenen met economische kwakzalvers, politieke onbekwamen in elk opzicht, zoals we ze gisteren hebben bezig gezien en gehoord.
  Ten behoeve van het redden van het eigen vege politieke lijf, dat is intussen voldoende duidelijk. Dat men daardoor ook hier, net als in Italië, afstevent op een regelrecht economisch debacle, raakt hun kouwe kleren niet. Zolang hen maar achteraf niet het verwijt kan worden gemaakt niets te hebben ondernomen tegen dit griepvirus.
  Want dat is de hoofdreden: hun politieke behoud, de anderen moeten maar zien hoe er financieel uit te komen, aangezien de volksgezondheid wezenlijk niet meer gevaar loopt dan bij de gewone seizoensgriep. Hier bij ons hebben we al 3 doden, bejaarden dan nog, en het aantal wil maar niet vlug stijgen.

  Hoe groot is het dodencijfer bij een gewone griep, ook en vooral bij bejaarden?

  Ik lees:

  “Oversterfte aan influenza ruim 2.900 gevallen
  In het griepseizoen van 2018/2019 stierven ruim 2.900 personen meer tijdens de griepepidemie dan verwacht (Reukers et al., 2019). Het is waarschijnlijk dat deze ‘oversterfte’ samenhangt met de griep. Deze oversterfte is een stuk lager dan in 2017/2018, toen de hoogste oversterfte sinds de start van de monitoring (in 2009) is waargenomen. Seizoen 2013/2014 kende een erg mild griepseizoen, met maar vier weken griepepidemie, er was dat jaar daarom geen oversterfte ten tijde van de griepepidemie (Teirlinck et al., 2014).

  Ruim 1.200 sterfgevallen door influenza in 2018
  In 2018 zijn volgens de CBS Doodsoorzakenstatistiek 1.207 mensen (513 mannen en 694 vrouwen) overleden met influenza als onderliggende doodsoorzaak (ICD-10-codes J09-J11). Veruit het grootste deel van deze sterfgevallen (96%) betrof mensen boven de 60 jaar. Deze cijfers geven echter een onderschatting, omdat influenza niet altijd wordt gemeld als onderliggende doodsoorzaak. Modelberekeningen schatten een gemiddeld aantal sterfgevallen door influenza van bijna 2.000 per jaar in de periode 1999-2010 (Wijngaard et al., 2012; van Asten et al., 2012).”

  https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte#!node-sterfte-als-gevolg-van-influenza

  Daar zijn we dus nog altijd lang niet aan toe, en we zullen ook nooit aan aan die cijfers toe komen, ook niet zonder al die absurde, want niet adequate maatregelen.

  Naar ik ergens recent heb gelezen, gaat het in het geval van Corona slechts om 0,0002 % van de bevolking of iets in die aard. In elk geval, een onbeduidend percentage, en geen cijfers die tot de huidige paniek moeten leiden. Het merendeel geneest vlot of vertoont enkel heel milde ziekte symptomen. Enkel door andere ziekten verzwakte mensen vallen ten prooi aan dit virus, net als bij de gewone griep. Het enige wat ontbreekt, is een afdoend vaccin.

  Nu, eigenlijk weten die politieke paniekzaaiers dat ook allemaal. Ze willen enkel hun preventieve onkunde verdoezelen door het uitvaardigen van de huidige draconische maatregelen. Een grafiek werd gisteren vertoond, één in het rood, met een smalle, hoge piek, in het geval dat deze maatregelen niet waren uitgevaardigd, en één in het blauw, breder en niet zo hoog piekend, als gunstig gevolg van de huidige paniek maatregelen.
  De uitleg: er wijzigt zich niets aan het aantal besmettingen, alleen hoopt men het aantal besmettingen meer in de tijd te kunnen spreiden (Blauwe grafiek), zodoende capaciteitsproblemen inzake opvang en verzorging van zieken te voorkomen. In China bouwden ze in luttele dagen een paar noodziekenhuizen. Daar is de ziekte intussen al aardig aan het afvlakken.

  Kortom, wát een media hype, van ‘s morgens tot ‘s avonds, in alle media, en dan maar verwonderd zijn dat de op hol slaande kudde hersenlozen in totale paniek gaat hamsteren alsof ze in een oorlogssituatie verkeren. De wereld staat ineens stil. Plots geen ander nieuws.

  De zelf gecreëerde noodsituatie zal binnen afzienbare politiek gerecupereerd worden om alsnog verkiezingen te vermijden en over te gaan tot het vormen van een nieuwe regering zonder Vlaamse meerderheid. Wedden?

  Benieuwd hoe ze later daarover in de geschiedenisboeken zullen schrijven, en wie met de vinger zal worden gewezen omwille van zo weinig inzicht en zo veel politieke onkunde.

 4. De onbekwame regerende politici gaan hun financiële strapatsen op de nek van het coronavirus steken.
  Voor hen het ideale reddingsmiddel om hun onkunde te maskeren.
  Voor deze onkundige regerende politici is het coronavirus een geschenk uit de hemel.
  Of ze daarbij nog meer schade gaan aanrichten zal hen een worst wezen.

  • Inderdaad. Een bewust kunstmatig opgewekte massa-hysterie om de schuld voor het begrotingstekort tussen de 12 en de 14 miljard euro later aan het corona-virus te kunnen wijten.

 5. Deze politici gedragen zich als een bende hysterisch geworden kleuters. Goed geïnformeerde geneesheren verklaren dat deze maatregels in feite nutteloos zijn en buiten een uitstel vrijwel niets zullen opleveren omdat het viris nu eenmaal al aanwezig is.

  Hieruit blijkt weer eens de totale onbekwaamheid van minister Maggie De Block die enkele weken geleden nog zieke mensen liet repatriëren. Ook dat was een misdadige maatregel.

  • Wij hebben een huisarts in de familie, laat Maggie en *co maar brallen.
   Totaal incompetente bende.
   *Ranzige Marc, PvdA viroloog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *