En nu is het aan ons …

Wie het voorwoord leest bij het nieuwe boek van Tom Van Grieken “En nu is het aan Ons” zit maar beter in een zetel want hij zou wel eens uit zijn stoel kunnen vallen van verbazing. Recht veren van verontwaardiging zou ook kunnen.

Want dat voorwoord is geschreven door ene Jan De Meulemeester, een exponent van het “journaille”. Dat is de samentrekking van ‘Journal’ wat nieuws betekent en ‘Racaille’ wat uitschot betekent.

Dat voorwoord is eigenlijk geen voorwoord en ook geen bespreking of samenvatting maar een politiek geschrift ter ontkrachting van wat Van Grieken schrijft en ter verheerlijking van een politieke these verkondigd van op de hoge kansel van het eigen politiek correct gelijk, dat islamofiel en anti-Vlaams is. Het zou evengoed rechtstreeks in de Vlaamse leugenpers kunnen gepubliceerd geweest zijn.

Hoogdravend en mooi klinkend taalgebruik dat wel, maar net onder de oppervlakte daarvan stuit men op een walgelijke ondertoon en een zo mogelijk nog meer stinkende agenda.

De schrijver die zichzelf bijna onmiddellijk als historicus kenmerkt is in feite intellectueel een klein mannetje dat zijn leugens voor waarheid aanziet, enorm arrogant is, een ego bezit van in Brussel tot Pyongyang, en een compleet gebrek vertoont aan parate kennis over islam. Niet alleen historisch maar ook sociaal. Het is met andere woorden een valse lafaard die de gelegenheid krijgt een goed boek mits een door hem geschreven voorwoord de grond in te boren.

Eerst probeert hij Tom Van Grieken als een “loser” voor te stellen, vervolgens poogt hij de Vlaamse identiteit belachelijk te maken, globalisering als normaal te beschrijven, de kiezer als ontrouw te bestempelen, om te eindigen met drie drijfzand-vragen om de lezer bedrieglijk en hersenspoelend te beïnvloeden. Je bent journaille of je bent het niet.

De eerste vraag die mijnheer van het journaille stelt is: “Wat is de therapie van het Vlaams belang?”

Let wel mijnheer van het journaille heeft volgens eigen zeggen een islamitische vriendin en vrienden met islamitische roots. En hij beëindigt zijn zogezegd eerste vraag met een andere: “Hoe draagt ze (Vlaams Belang) dat geloofwaardig uit met militanten en boegbeelden die de koran “as such” (wat een enorme intellectueel moet mijnheer van het journaille niet zijn met zulke formidabele kennis van een vreemde taal) voortdurend aanwijzen als vooral een bron van gewelddadig kwaad?”

Wel met mijnheer van het journaille is het onmogelijk prettig samen te leven. Ten eerste ontkent hij het objectieve wetenschappelijk vastgestelde feit dat de koran in 44,37 % van de tekst wel degelijk oproept tot geweld tegen iedereen die niet gelooft dat Mohammed een profeet was. Ten tweede herleidt hij de waanzinnig gewelddadige islamitische politieke doctrine van islam tot 16 % van haar bronteksten. Mijnheer van het journaille is duidelijk te dom om zich te informeren en te lui om te lezen. Buiten de koran gaat 84 % van de islamitische doctrine immers over de roofmoordenaar en slavendrijver Mohammed, de perfecte mens en rolmodel voor alle vrienden en vriendinnen van mijnheer van het journaille.

De tweede vraag die mijnheer van het journaille stelt is: “Hoe allesomvattend is het (door het Vlaams Belang voorgesteld) sociaal contract als de partij een Vlaamse volkspartij wil worden.” Hier suggereert mijnheer van het journaille dat het Vlaams Belang geen volkspartij zou zijn. Je moet maar lef hebben. Zijn tweede vraag wordt onmiddellijk gevolgd door een alles zeggend zinnetje: “dat is niet enkel de autochtone blue-collar-werker, maar steeds vaker de Vlaamse allochtoon.

Wat is dat een Vlaamse allochtoon? Iemand die zich weigert aan te passen? Iemand die de sharia hoog boven de seculiere wet verheven acht? Iemand die autochtone Vlamingen bespuwt in tijden van Covid-19? Iemand die in Molenbeek bommen kneedt en die laat ontploffen in Parijs, Zaventem of de Brusselse metro?

Ten derde stelt mijnheer van het journaille zich tot slot van zijn zogezegd voorwoord de vraag of “Vlaams Belang migratie doelstellingen zal formuleren die juridisch minder wringen met het bestaande internationale carcan?” Kijk eens aan mijnheer van het journaille is ook al een volleerd en rechtschapen praktijkjurist geworden! Hij drijft zijn hypocrisie ten top door af te sluiten met de vraag of “het Vlaams Belang een NV-A zal worden met een sociaal-economisch meer linkse milde agenda.

Bij de volgende druk zou ik Tom Van Grieken aanraden om aan de drukkerij van ‘De Blauwe tijger’ opdracht te geven om dit schandalig indoctrinerend islamofiel voorwoord van een politiek correcte apparatsjik, ook al schrijft hij tevens voor “doorbraak”, gewoon weg te laten!

image_pdfimage_print
Share

Reacties

En nu is het aan ons … — 2 reacties

 1. Ik heb het boek nog niet in mijn bezit, aangezien een vriend het voor mij heeft meegebracht, maar door de huidige omstandigheden (covid-19) nog niet bij mij is geraakt.
  Wat Jefferson schrijft over het voorwoord bewijst volgens mij maar 1 ding: dat Tom niet bang is van onze tegenstanders, en dat hij met zijn boek ontkracht wat JDM schrijft.
  Vriend en vijand zal moeten toegeven dat Tom Van Grieken een briljant politicus is.
  Na de volgende stembusgang, die ik nog hoop mee te maken vanwege (covid-19) zal Tom aan zet zijn.
  1 Zaak is zeker er ligt een moeilijke en zware taak op hem te wachten.
  Er moet een hoop rotzooi worden opgekuist, zeg maar augiasstallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *