Soylent Green is geen Science Fiction meer.

Na een leven lang te hebben gewerkt, opgevoed, belastingen betaald en voor welvaart gezorgd, is wat er als onderstaand door de medische centra wordt gecommuniceerd over de behandeling van het Covid19 virus, het lot van onze ouders en grootouders.

Als je in dit land 60+ bent dan mag je tegenwoordig al blij zijn dat je niet tot Soylent Green wordt verwerkt. Tenslotte kosten zij alleen maar geld van zodra ze op pensioen zijn. En vergeet niet dat er heel wat ‘jongeren’ moeten gevoed worden, hier, aan onze grenzen of nog in Afrika en Azië.
Wie durft nog zeggen dat science-fiction, fiction is? Big Brother ui 1984 van Orwell is dat ook niet meer.

En wat met leden van “gemeenschappen”, die zich boven onze regels en wetten verheven voelen en de lockdownregels aan hun laars lappen?
Die zouden de toegang tot de intensieve zorgen moeten ontzegd worden, niet onze bejaarden en zieken!

“Het UZ Gent adviseert in een interne richtlijn zijn artsen over de opname van zwakke patiënten op intensieve zorg. Het adviseert om de meest verzwakten niet meer op te nemen, ongeacht of ze nu besmet zijn met Covid-19 of niet.

Vorige week besloot het UZ Leuven al om enkel nog voor de patiënten met de beste levenskansen te kiezen. Het UZ Gent goot dat advies nu in een concrete richtlijn voor haar artsen.

Dokters zullen in het UZ Gent de patiënten op basis van de zogenaamde Clinical Frailty Scale (CFS), een internationaal erkende ranking van personen volgens fitheidsgraad, moeten indelen en zo beslissen of ze nog toegelaten worden op de dienst intensieve zorgen. “Maar we zullen elke beslissing op een professionele manier nemen, na overleg met drie artsen”, klinkt het.”

UZ Gent adviseert meest verzwakte patiënten niet meer op te nemen op intensieve

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/coronavirus/uz-gent-adviseert-meest-verzwakte-pati%c3%abnten-niet-meer-op-te-nemen-op-intensieve/ar-BB11CmuA?li=BBqiQ9V&fbclid=IwAR0jHG1KAjdxyjd6RMF-sGdL-Rv7Q7kN7ZjesXKsOTlOYFztwBx4qy3y6Q4

© Thomson Reuters

Het UZ Gent adviseert in een interne richtlijn zijn artsen over de opname van zwakke patiënten op intensieve zorg. Het adviseert om de meest verzwakten niet meer op te nemen, ongeacht of ze nu besmet zijn met Covid-19 of niet.

Vorige week besloot het UZ Leuven al om enkel nog voor de patiënten met de beste levenskansen te kiezen. Het UZ Gent goot dat advies nu in een concrete richtlijn voor haar artsen.

Dokters zullen in het UZ Gent de patiënten op basis van de zogenaamde Clinical Frailty Scale (CFS), een internationaal erkende ranking van personen volgens fitheidsgraad, moeten indelen en zo beslissen of ze nog toegelaten worden op de dienst intensieve zorgen. “Maar we zullen elke beslissing op een professionele manier nemen, na overleg met drie artsen”, klinkt het.

De drie zwakste categorieën, de meest verzwakte patiënten, worden niet meer opgenomen op intensieve zorg. Of ze nu met corona besmet zijn of een andere aandoening hebben. Professor Benoit in De Morgen: “We spreken hier over patiënten die heel afhankelijk zijn van zorg. Mensen die sowieso al een hele grote kans hadden om in de komende maanden te overlijden, los van deze pandemie. We moeten er namelijk voor zorgen dat we door onvoldoende bedcapaciteit geen oversterfte induceren bij patiënten met een grote kans op jarenlange overleving.” De patiënten die onder deze categorie vallen en niet meer opgenomen worden, verblijven meestal reeds in een woonzorgcentrum en zullen daar palliatieve zorg krijgen.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen/Illustration picture: Reuters)

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Soylent Green is geen Science Fiction meer. — 1 reactie

  1. Deze zgn. beslissingen zijn des te meer schandalig omdat in China door de praktijk gebleken is dat het anti-malaria-medicijn “Plaquenil” met succes kan aangewend worden om het Corona-virus te bestrijden. Het is goedkoop en massaal beschikbaar bovendien.
    Ziekenhuisbedden in reserve houden is absoluut geen excuus voor gedwongen massa-euthanasie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *