Volmachten misbruikt. Wanneer het volk te zwak is rijst de dictatuur.

De belgische MR/VLD en CD&V -junta misbruikte haar volmachten al vaker maar dit is wat er haast geruisloos mee door de smeerpijp, door onze strot werd geduwd:

Asielzoekers mogen werken op voorwaarde dat ze hun aanvraag tot asiel al hebben ingediend. Normaal moeten asielzoekers een procedure van een paar maanden doorlopen voor ze kunnen werken. Die wordt nu even geschrapt. Voor de duur van hun asielprocedure, zelfs als ze in een beroepsprocedure zitten, mogen ze de arbeidsmarkt betreden. Daarmee wil de kern het gebrek aan seizoensarbeiders compenseren.”

Nooit meer krijgen ze deze geesten terug in de fles.
Dit komt neer op een feitelijke regularisering, en zal leiden tot meer ‘snelle’ (?) belgen en nieuwe ‘kiezers’.
Natuurlijk gaan daar misbruiken van komen. Natuurlijk zal dat een aanzuigeffect creëren.
Waarom niet de vele werklozen inschakelen, vooral in Brussel en Wallonië en zelfs Vlaanderen om de werkgraad te verbeteren. Of de vele plantrekkers die aan jaren aan de ziekenkas zijn maar overal gaan bijklussen en of voortdurend in en rond hun huis aan ’t werken zijn, zoals iedereen er in zijn directe omgeving kent?
En zo zouden echte zieken ook echt beter kunnen worden geholpen, en het systeem niet gevaarlijk worden overbelast.

Waarom ook niet sommige gevangenen aan het werk zetten, in plaats van hen gewoon vrij te laten?

Of de vele daklozen en de mensen die nu alle dagen in armoede leven?
Of de ontspoorde ‘jongeren’ die eigenlijk nooit echt worden gestraft. Werk zou hen leren wat burger zijn , wat echte solidariteit, in dit land betekent. Hoe ze hun leven kunnen veranderen ten goede en eigenwaarde vinden die ze daarna hopelijk nooit meer zullen verliezen.
Er zijn in dit land al veel te veel mensen die kunnen werken maar het niet meer willen, durven of kunnen.

Het enige dat de overheid zou moeten gedaan hebben is die mensen verplichten tot wederdienst, en er voor te zorgen dat de staat niet de grootste dief is van het inkomen van de laagste verdieners (maar ook de meer-verdieners die hun inkomen uit arbeid en ondernemen halen). Die hogere tewerkstellingsgraad zou het verlies aan inkomsten compenseren.
Maar het barst hier in dit onland van de makkelijke oplossingen die uit incompetentie en electorale overwegingen worden genomen, en om de schijn van de morele en ethische superioriteit hoog te houden.

Daarmee in het centrum van de geüsurpeerde macht te blijven zitten terwijl het land wegrot is makkelijker, en zonder moeilijke debatten en keuzes. Maar wel misdadig.
Zachte heelmeesters maken stinkende en dodelijke wonden. De Belgische patiënt maakt geen kans meer. En als we nog lang wachten: de Vlaamse ook niet meer.

Zo moet werken voor iedereen lonen, en nietsdoen en luiheid het oorkussen van de duivel blijven.

Het is maar waarvoor u zult kiezen in het stemhokje, tenminste als de bevolking al niet werd vervangen door …..

https://businessam.be/asielzoekers-krijgen-toegang-tot-arbeidsmarkt-tijdens-coronacrisis/ (Deze link kan niet worden ingesloten)

Asielzoekers krijgen toegang tot arbeidsmarkt tijdens coronacrisis

Coronacrisis

11/04/2020 | Ruben Van Lent | 3 min leestijd

Premier Sophie Wilmès (MR). – Isopix

De zogenaamde superkern nam zaterdag nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Er is onder meer beslist dat bedrijven tijdelijk niet failliet kunnen gaan en dat asielzoekers geen specifieke papieren nodig hebben om te mogen werken. Dat kondigt premier Sophie Wilmès (MR) aan in een persbericht.

De superkern bestaat uit de regering, die met een minderheid regeert, aangevuld met de partijen die de regering steunen via volmachten. De partijen in de superkern zijn N-VA, PS, MR, Ecolo, CD&V, Open Vld, sp.a, Groen, cdH en DéFI.

De maatregelen op een rij:

 • Bedrijven kunnen tijdelijk niet failliet gaan: tijdens de duur van de coronacrisis worden bedrijven die in moeilijkheden zijn gekomen door Covid-19 beschermd tegen beslaglegging, faillietverklaring en gerechtelijke ontbinding. Ook zullen de betalingstermijnen in reorganisatieplannen verlengd worden.
 • Vrijwillige overuren in kritieke sectoren (luchtvaart, supermarkten, …) worden voor 220 uur belastingvrij tot 30 juni.
 • Asielzoekers mogen werken op voorwaarde dat ze hun aanvraag tot asiel al hebben ingediend. Normaal moeten asielzoekers een procedure van een paar maanden doorlopen voor ze kunnen werken. Die wordt nu even geschrapt. Voor de duur van hun asielprocedure, zelfs als ze in een beroepsprocedure zitten, mogen ze de arbeidsmarkt betreden. Daarmee wil de kern het gebrek aan seizoensarbeiders compenseren.
 • Ook tijdelijk werklozen mogen bijverdienen in de tuinbouw- en bosbouwsector. Ze krijgen daarvoor een normaal loon en 75 procent van de tijdelijke werkloosheidsuitkering. Ook worden de regels voor flexibele werktijden, detachering en tijdelijk werk versoepeld om het makkelijker te maken werknemers uit te lenen aan kritieke sectoren. In diezelfde sectoren kunnen de komende drie maanden korte opeenvolgende contracten van bepaalde duur gesloten worden.
 • En ook studenten mogen helpen in kritieke sectoren zonder dat hun uren meetellen voor het quotum van 475 uur per jaar. Er wordt geen rekening gehouden met alle werkuren in de tweede helft van 2020.
 • De werkloosheidsuitkeringen blijven gelijk en gaan niet stelselmatig naar beneden, zoals in normale omstandigheden.
 • In de gezondheidszorg mag al het personeel dat nog niet was ingezet worden opgevorderd als dat nodig blijkt. Tot nu was dat wettelijk nog niet mogelijk. Maar dat is wel een allerlaatste redmiddel. De voorkeur gaat uit naar vrijwillige aanwerving of hulp van mensen die nu tijdelijk werkloos zijn.

Source: BusinessAM

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Volmachten misbruikt. Wanneer het volk te zwak is rijst de dictatuur. — 1 reactie

 1. Corona, rellen, spuwen, asielzoekers loslaten, asielzoekers op de arbeidsmarkt.
  De hoogste tijd dat velen de ogen gaan openen.
  Het is reeds 5 na 12.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *