Ze zijn even groot als ze onze benen afhakken

Zoals jullie weten ben ik een republikein, en dus wil ik de monarchie en de adel afgeschaft zien. Erfelijke macht, aanzien en titels is iets van het verleden en heeft in een democratie van de 21ste eeuw geen plaats meer. Toch verzet ik mij er tegen dat allochtonen onze monumenten, beelden, films, literatuur, ja ook onze geschiedenis willen verwijderd en aangepast zien, en dat bovendien onder dreiging en met gebruik van geweld. Dit is niet minder dan het vervalsen van geschiedenis.

Hoe gruwelijk ook die geschiedenis was, het is onze geschiedenis en niet die van een ander. Het kan niet dat anderen willen beslissen, of ons daartoe dwingen die te herschrijven en alle elementen die hen daarin storen willen herschreven zien, alles willen vernielen wat ooit bestond/werd gemaakt. Als atheïst veroordeel ik het dynamiteren van Buddha’s, het verwaarlozen van architecturaal en geschiedkundig waardevolle kerken en erfgoed. Zo ook verzet ik mij tegen het vernielen of bekladden van enig welk standbeeld of iconografisch element uit ons verleden. En dat geldt voor mij voor standbeelden van Cesar over Stalin en Hitler (zo die er al stonden) tot die van Leopold II (die trouwens nooit in Afrika is geweest) en ‘heilige’ Boudewijn. Beelden weghalen omdat allochtonen die niet willen zien staan is dhimmitude en gebrek aan ruggengraat.Wat nu plaatsvindt is gewoon een achterlijke beeldenstorm

Het is niet omdat negers geen of nauwelijks eigen geschiedenis hebben, en slechts een povere cultuur, dat wij de onze moeten laten vernielen en veranderen. Het doet me denken aan een gebeurtenis eind jaren 50 of begin 60 waarover in de kranten werd geschreven. Een stammenoorlog in Congo tussen pygmeeën en tutsi’s kende een wreed verloop. De gevangen genomen Tutsi’s werden door de pygmeeën vanaf de knieën de benen afgehakt, zodat ze maar even groot meer zouden zijn als de pygmeeën. Zo maakten zij iedereen gelijk.

Nog niet zo lang geleden.Denk daar maar eens over na.

Ik ken nog heel wat andere feiten gebeurtenissen uit Afrika. Niemand durft ze nog te vertellen. Dat is dan voor later.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Ze zijn even groot als ze onze benen afhakken — 1 reactie

  1. Ik ben absoluut gekant tegen de Belgische monarchie die mijns inziens illegaal en dus misdadig is.

    Maar als we eerlijk zijn was de situatie in Congo-vrijstaat onder Leopold II niet anders dan in de Afrikaanse kolonies van andere Europese staten. En de situatie in alle gekoloniseerde gebieden was nauwelijks anders dat wat die voordien was onder de autochtone lokale machthebbers.

    Maar vooral is het nuttig om er op te wijzen dat onder het regime van Leopold II de Belgische kolonisatoren er in slaagden de mohammedaanse slavenjacht terug te dringen en zelfs definitief af te schaffen op het grondgebied van Congo.

    En ook dat zal mensenlevens gekost hebben vooral van de op slaven jagende moslims. Maar tegelijkertijd werd het leven van miljoenen zwarten gevrijwaard. Omdat de mohammedaanse slavenjagers geen zwarte gemeenschappen meer durfden aanvallen en de mannen zich niet meer hoefden te verzetten. En de knapen die anders voor meer dan 90 procent tijdens het verre transport naar moslim-territorium niet meer zouden sterven omdat ze in tropisch gebied niet meer konden gecastreerd worden door de op slaven jagende moslims. Dat is wat anders dan standbeelden bekladden!

    De werken van de zwarte professoren Tidiane N’Diaye en John Azembillah Azumah getuigen van wat voorafgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *