Het Corona Blunderboek

Wie denkt dat alleen bekwame mensen het tot Belgische minister kunnen schoppen denkt best maar even goed na. Voor wie tot nu toe geen belangstelling had voor de Belgische politiek en wat er aan fratsen in de Wetstraat gebeurt is het noodzakelijk om dit boek van Barbara Pas en Chris Janssen te lezen. De onbekwaamheid van onze regeringen en ministers is schandalig, onvoorstelbaar, hallucinant, misdadig, waanzinnig, er zijn woorden tekort om het geen gebeurd is te beschrijven. Want bij de aanpak van de coronacrisis is heel veel geblunderd. Het coronagevaar werd aanvankelijk voor “een griepje” gehouden. De overheid holde steeds achter de feiten aan en kwam veel te laat met maatregelen. Er moest voor de aanschaf van mondmaskers een taskforce worden opgericht, omdat de bevoegde minister hiertoe niet in staat bleek maar wel miljoenen mondmaskers had laten verbranden om een handvol invasieve mohammedanen een dak boven hun islamitisch hoofd te bieden. Artsen en zorgpersoneel hadden een schrijnend tekort aan test- en ander materiaal. De communicatie naar de bevolking was een chaos. En alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, werd de menselijke crisis gretig misbruikt om een regering op poten te zetten die bijna niemand wil.

In dit land overleden 10.000 mensen door het virus als noodlottige complicatie. Onnodig veel mensenlevens gingen verloren in ziekenhuizen en woonzorgcentra. Het is essentieel dat de fouten en tekortkomingen grondig worden onderzocht. Tot op het bot. In een onderzoekscommissie die onderzoeksdaden kan verrichten en de betrokkenen kan ondervragen. Zodat de in het boek beschreven blunders zich nooit meer kunnen herhalen.

De verantwoordelijken moeten nadat een volgend parlement hun onschendbaarheid heeft opgeheven, voor het Hof van Assisen worden gebracht en berecht worden als echte en gevaarlijke misdadigers.

Uitgeverij E G M O N T ISBN 9789078898559

Ook in de MSM is de omerta aan het verschrompelen. Zo meldt “De Tijd” dat “Een goedkope ontstekingsremmer verbetert de overlevingskansen van ernstig zieke coronapatiënten. In een grootschalige studie verminderde het medicijn het sterftecijfer bij de zwaarste gevallen met een derde. ‘Dit moet de standaardbehandeling worden.”

‘Dit is een enorme doorbraak in de strijd tegen het coronavirus. Dit is het eerste medicijn dat een impact heeft op de mortaliteit van patiënten. Een substantiële impact’, zo meldden onderzoekers van Oxford University. Het gaat om het medicijn dexamethasone, een ontstekingsremmer uit de familie van de cortisonen of corticosteroïden. Het wordt al jaren gebruikt voor de behandeling van onder meer astma, allergieën en artritis.

Waar was “De Tijd” toen het bericht kon gebracht worden dat hydrochloroquine het genezend bestanddeel was van elk medicijn dat een impact heeft op de mortaliteit van patiënten?

Waarom betalen wij verdomme nog geld voor publicaties van de regimepers?

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Het Corona Blunderboek — 2 reacties

 1. Of topic,
  Gisteren zondag was het in “onze” MSM weer van jan (zoals ze dat in Antwerpen zeggen) i.v.m. de verkiezingsbijeenkomst van president D.T.
  “Onze” MSM schreef in dikke grote vette letters dat er veel minder aanwezigen waren komen opdagen dan verwacht. Er zijn blijkbaar tijdens deze bijeenkomst door “onze” MSM al 5 zaken vastgesteld die een bewijs zijn dat D.T. de verkiezingen gaat verliezen.
  Eerst even melden dat vanwege de corona maatregelen er maar 1/3 van het normale toegestane aanwezigen binnen mocht komen. De rest stond buiten.
  Men heeft de Russen er van beschuldigd dat ze de vorige verkiezingen hebben beïnvloed in de VS, wat ook een hoax bleek te zijn.
  “Onze” MSM zijn zo bezeten van wat in de VS aan de gang is dat je er hen zou van verdenken, zelf de verkiezingen in de VS te willen beïnvloeden.
  Ze moeten zich geen illusies maken.De meeste Amerikanen weten belgië niet eens liggen, of “kennen” het (gelukkig) niet.
  Voor zij die belgië al wel weten liggen of “kennen” is het in negatieve zin.
  “Onze” MSM zou zich beter bezig houden met de structurele problemen in eigen land. Met daaraan gekoppeld een beetje neutraliteit, en objectiviteit.
  Dan zouden we al een heel eind verder komen.

 2. Het boekje is hier in huis, moet enkel nog gelezen worden.
  Wat de mondmaskers betreft.
  De (r)overheid kon er niet aan geraken voor de medische diensten, en voor de burgers.
  Ik ben zeker geen fan van online kopen.
  Maar aan het begin van de crisis had ik (online gekochte, en goedgekeurde) mondmaskers binnen de 14 dagen.
  Wat de (r)overheid niet lukte… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *