De ondergang van onze democratie: de onschendbaarheid van een volksheld wordt opgeheven.

Salvini could face trial over treatment of migrants - CNN

Wij brengen dit betalend artikel van t’ Pallieterke omdat het de inhoud van zo’n uitzettend groot belang is. In heel West-Europa is een dictatuur aan het ontstaan. Langzaam maar zeker worden de burgerrechten afgebouwd, de vrijheid van meningsuiting aan banden gelegd, ons door hen gewenste gedragspatronen en belastingen opgelegd afkomstig van een niets ontziende politieke elite die in navolging van de EU-ambtenaren zo arrogant zijn dat ze denken zich alles te kunnen veroorloven. Tot en met het ondergraven en machteloos maken van de rechtsstaat die onafhankelijk hoort te zijn van politieke benoemingen, maar dat niet is.

Systematisch glijden we onder impuls van de actueel ondemocratische Europese Unie af naar een echte dictatuur met een onbestaande of kreupele rechtsstaat. De middelen die hierbij worden aangewend zijn al eerder waargenomen. Het verraad en de ondermijning komt altijd van collectivistisch links. Hopelijk wijdt iemand van de redactie van Nageltjes hieraan een toekomstige bijdrage. Niet elke abonnee heeft een abonnement om online ’t Pallieterke te lezen. Wij hopen hiermee enkele zulke abonnees op vakantie toch te bereiken en vanzelfsprekend zij die nog geen abonnee zouden zijn. t’ Pallieterke is bij ons weten het enige gedrukte weekblad dat de waarheid nog schrijft. En dan nu het artikel.

<<< De Italiaanse Senaat heeft opnieuw de parlementaire onschendbaarheid opgeheven van Matteo Salvini. In februari had de Senaat ook al beslist Salvini’s onschendbaarheid op te heffen, zodat hij voor de rechter gesleept zou kunnen worden omdat hij als minister van Binnenlandse zaken, toen nog in de regering van de Lega en Vijfsterrenbeweging, een schip met 131 immigranten aan boord niet in een Italiaanse haven had laten binnenvaren.

Het proces daarover gaat in oktober van start. Om er helemaal zeker van te zijn dat Salvini’s politieke carrière gebroken zal worden, heeft “la dictature des juges” voor de zekerheid nog een tweede proces tegen hem aangespannen. Daarom moest zijn onschendbaarheid dus een tweede keer opgeheven worden. Het gaat hier om een gelijkaardige zaak. In augustus 2019 had Salvini het schip Open Arms laten tegenhouden toen dat op het punt stond meer dan honderd vluchtelingen aan land te zetten in Italië. Salvini kon het binnendringen van de bootvluchtelingen trouwens alleen maar vertragen. Tenslotte mochten ze in Lampedusa aan land gaan. Andere Italiaanse rechters hadden toen de inbeslagname van het schip bevolen. Maar nu volgt de wraak. In dit proces wordt Salvini beschuldigd van machtsmisbruik en ontvoering. Hij kan daarvoor veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van vijftien jaar. Het gaat hier duidelijk en schaamteloos om politieke processen.

Salvini is momenteel senator en leider van de oppositie. Hij laat zich duidelijk niet intimideren. Als reactie op de stemming in de Senaat zegde hij: “‘Ik ben er trots op dat ik Italië heb verdedigd en ik zou het opnieuw doen.”

Wat nu in Italië met Salvini gebeurt, is een variant van wat bijvoorbeeld Tommy Robinson, AfD, het Front National, het Vlaams Blok en Geert Wilders hebben meegemaakt. Van de gevaarlijke, antidemocratische, bijna totalitaire macht die de “dictature des juges” heel geleidelijk naar zich toe heeft getrokken. Van de vermenging tussen politiek en justitie, die één van de grondslagen van een rechtsstaat ondermijnt: de scheiding der machten en de neutraliteit van justitie.

Het is slechts de zoveelste openlijke en brute manifestatie van de macht die de marxisten met hun “mars door de instellingen” hebben verworven. Niet alleen in het justitie-apparaat, maar ook in die twee andere fundamenten van een vrije samenleving: het onderwijs en de media. Zij moeten geen staatsgreep meer plegen. Zij hebben al bijna alle hefbomen in handen en ze kunnen de democratie aan hun laarzen lappen. Al zijn die laarzen, de laarzen van kampcommandanten en linkse terreurgroepen à la Antifa, netjes verborgen onder de toga’s van “activistische” rechters en advocaten. En echt niet alleen in Italië. >>>

N.v.d.r. : beter hadden wij het niet kunnen formuleren.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De ondergang van onze democratie: de onschendbaarheid van een volksheld wordt opgeheven. — 4 reacties

 1. Pingback: Opgepast DICTATUUR! | eunmask

 2. Trump is rechts en vormt dus geen enkel probleem. Hij is een essentieel onderdeel van de oplossing.

 3. corona (bewust zonder hoofdletter) Is een uitbreiding van de dictatuur die ondertussen al vaste voet aan de grond heeft in Europa, en de rest van de westerse wereld.
  Ik heb zo het “voorgevoel” (maar wie ben ik?) als Trump de verkiezingen verliest (wat ik sterk betwijfel) zal corona verdwijnen, als Trump de verkiezingen wint (wat ik verwacht) zal corona blijven.
  Dit enkel en alleen om rechts nog meer wind uit de zeilen te nemen.
  Men zal ons blijven muilkorven (mondmaskers) en blijven opzadelen met de ongrondwettelijke avondklok, en andere maatregelen die onze economie en welvaartsstaat nog verder de dieperik zullen intrekken.
  Communisme pur sang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *