De FET en Scott Atlas

Er was een tijd dat de FET (Financieel Economische Tijd) een gerespecteerd dagblad was dat uitgebreid objectief nieuws bracht over ge gang van zaken in de economie en op de aandelenbeurzen. Die tijd lijkt voorbij. Onder de ronkende titel “Waarom Wall Street danst op een economisch kerkhof” mocht een zekere Frank Vranken, hoofdstrateeg van de privé- speculant “Puilaetco” dit weekend een artikel in de FET publiceren.

De bedoeling daarvan is duidelijk: de Europese belegger in aandelen angst aan te jagen om in Amerikaanse aandelen te beleggen en zijn geld te laten steken in Europese rotzooi. Met argumentaties die met spuug en verzinsels aan elkaar hangt poogt men ons te overtuigen dat een hondsbrutale leugen de waarheid is.

Dat dit gebeurt op 80 dagen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is geen toeval. En dat dit gebeurt terwijl wij verplicht worden om totaal nutteloze mondmaskertjes voor te binden ook niet. Niettegenstaande het wetenschappelijk bewezen is dat mondmaskers niet kunnen helpen om virussen tegen te houden zijn er nog een massa idioten die zichzelf benoemd hebben tot machtsgeile mondmaskerpolitie die burgers die wel goed geïnformeerd zijn, de les te kunnen spellen.

Wat we bij Nageltjes vanaf dag één van de “lockdown” schreven is nu eindelijk ook tot in het Witte Huis van Donald Trump doorgedrongen. Men kon misschien het risico niet nemen om die lockdown niet af te kondigen, maar het nutteloos aanhouden ervan is ronduit misdadig. Zodra duidelijk was geworden dat Covid-19 geen killer-virus betrof had die aanslag op de economie, het toerisme en alle kleine en middelgrote ondernemingen moeten ophouden. En dat was al na enkele weken zeer duidelijk.

Dokter (hij is in tegenstelling tot expert viroloog Marc Van Ranst een échte geneesheer) Scott W. Atlas legt in bovenstaand en onderstaande filmpjes duidelijk uit waarom. Al zullen de socialisten en Björn Soenens het niet graag lezen, de Amerikaanse economie doet het in tegenstelling tot de Europese uitstekend en zelfs beter dan ooit tevoren. Bovendien hebben de beurzen altijd gelijk want zij weerspiegelen de mening van alle aandeelhouders ter wereld en niet die van obscure schrijvers voor de FET met egoïstische eigen belangen.

Toegegeven, de lockdown veroorzaakte na 20 februari twijfel en chaos op de beurzen die in een week tijd de indexen tot dertig procent deden dalen. Maar tot spijt van wie het benijdt was op 1 juli en dus 100 dagen nadien de situatie alweer helemaal hersteld. Daar kunnen de angstaanjagers van Puilatco niets aan veranderen. Dat president Trump naast de zwartkijker en apotheker Fauci nu ook een echte arts in zijn team van adviseurs heeft opgenomen is ook een hoopvol teken. Nu kunnen de Amerikanen immers ook de andere klok horen. De klok van optimisme, realisme en objectiviteit, daar staat Scott Atlas voor.

Terwijl Merkel, Macron, Rutte, Wilmès en Sànchez de bevolking blijven angst aanjagen en de democratie buiten spel zetten, gaat het er in de VS wel democratisch aan toe. Wij moeten vechten voor onze vrijheid. Onze Europese politiekers zijn (bijna) allemaal misdadigers.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De FET en Scott Atlas — 3 reacties

  1. Dat het er bij Trump nog wel democratisch aan toe gaat is dan ook de enige echte reden dat men op het radionieuws van het “onafhankelijke en neutrale” persagentschap belga dagelijks blijft herhalen dat er in de VS het meeste aantal slachtoffers zijn gevallen ten gevolge van corona.
    Ten eerste, gezien het aantal inwoners van de VS (omgerekend) klopt deze bewering niet.
    Ten tweede, corona is en blijft een hoax.

    • Een vraag die ik met trouwens reeds al maanden stel, en ook al regelmatig op facbook gegooid heb: waarom zet men nooit eens een kritische, echte medische stem tegenover Van Ranst en co tijdens hun onheilspellende TV optredens???

  2. Zeg ik al jaren: politici zijn gangsters in maatpak. De luttele uitzonderingen, en die zijn er wel degelijk, bevestigen alleen maar de regel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *