t’ Pallieterke politiek correct

Ik heb altijd een groot respect gehad voor de uitgevers en redacteurs van ’t Pallieterke. Maar dit keer overschrijdt de hoofdredacteur een kritische grens. In een politiek correct artikel dat gedwee het gedicteerde scenario van de Vivaldi regering volgt slaagt hoofdredacteur Karl Van Camp er in iedereen die kritiek formuleert op de door de regering Wilmès kunstmatig geschapen massahysterie omtrent covid19 lasterlijk weg te zetten als bedenkers van complottheorieën. Wat een arrogante lef!

Daarmee schaart hij zich bij de massale bende zelfbenoemde mondmaskerpolitiemensen die vanuit hun hoge ivoren toren een superioriteit voorwenden die niets met de objectieve realiteit noch met hun onbestaande medische kennis te maken heeft.

Hij gelooft blijkbaar de gazetten en staatstelevisiezenders blindelings. Lees even mee welke onzin hij schrijft:Beste lezers en lezeressen, geloof die praatjes niet. We stevenen af op een ongeziene en ongekende medische catastrofe. Het komende weekeinde liggen de ziekenhuizen in Wallonië en Brussel vol. Een weekje later verwacht ik dezelfde situatie in Vlaanderen. Ik maak er graag en regelmatig een punt van om in dit blad de communautaire verschillen tussen Vlaanderen en Franstalig België te belichten. Maar de horizontale lijn die nu toevallig langs de taalgrens loopt, waarbij Wallonië donkerrood en Vlaanderen oranje kleurt, is maar schone en tijdelijke schijn. Binnen een tweetal weken zal ook Vlaanderen even donkerrood kleuren. Nu al is duidelijk dat de tweede golf grotere gevolgen gaat hebben dan de eerste golf. Als ik zo de berichten volg, en niet alleen in de Belgische media, dan vrees ik dat onze ziekenhuizen tegen half november zullen vol liggen en we niet veraf zijn van Italiaanse toestanden waarbij patiënten op de gang liggen. Een nieuw lockdown is m.i. onvermijdbaar. En ook een vaccin zal niet alles oplossen, want een vaccin geeft ons maar een immuniteit van een drietal maanden. (Wat een nonsens!) Ben ik te pessimistisch? Kan zijn, maar een verwittigd man is er twee waard. Ik heb me altijd aan de richtlijnen gehouden en heb mezelf nu in een vrijwillige quarantaine gezet waarbij ik zoveel mogelijk mijn contacten beperk. Daarom mijn warme oproep aan alle lezers en lezeressen: wees voorzichtig en volg de richtlijnen. En zo u toch tot de groep behoort die niet gelooft dat het zo erg is, stel u dan respectvol op ten opzichte van uw kwetsbare medemens. Ik dank u allen.”

Heeft hij een kristallen bol? Heeft hij het voorrecht de afdelingen intensieve zorgen te bezoeken en de koppen te tellen? Heeft hij er wel een flauw benul van dat de meeste afdelingen palliatieve zorgen in Vlaanderen volgens het verplegend personeel zo goed als leeg liggen? Heeft hij kennis van de verklaring van longchirurgen die zonder meer zeggen dat de actuele situatie in de klinieken en hospitalen in niets verschilt in vergelijking met de voorgaande jaren?

Nog een keer zulke arrogante misstap en ik verleng mijn abonnement op ’t pallieterke niet meer. Mijn respect ben je kwijt! Ik stel me niet respectvol op ten opzichte van leugenaars en bedriegers die zichzelf ver boven de gewone mensen verheven achten omdat ze blindelings als idiote lemmingen de “richtlijnen (van een totaal onbekwame Belgische regering) volgen!”.