Twee maten en gewichten.

https://sceptr.b-cdn.net/wp-content/uploads/2020/10/201022vangrieken.jpg

Laat ons duidelijk zijn. Dat politici worden gebasht vanwege het niet naleven van de fascistische corona-maatregelen kan echt niet door de beugel. Ook niet als het CD&V-ers zoals Joachim Coens en Pieter De Crem zijn. Hoernalisten hoeven daar niet bij te zijn en nog minder er zogenaamd verslag over uit te brengen. Corona is een farce! Een oplichting! Maar politici van Vlaams Belang komen nooit aan bod in ontspanningsprogramma’s op televisie. “De scheeftrekkingen zijn grotesk”, meent de partij. En dat is andere koek!

Vlaams parlementslid Anke Van Dermeersch vroeg cijfers over de VRT op bij Vlaams mediaminister Benjamin Dalle (CD&V). Tijdens de eerste helft van dit jaar blijkt dat Vlaams Belang geen enkele keer aan bod kwam tijdens recreatieve VRT-programma’s. “Andere partijen worden dan weer stevig oververtegenwoordigd door de VRT”, luidt het bij Vlaams Belang. “N-VA kon liefst 24 keer opdagen op recreatieve TV- of radioprogramma’s van de VRT, goed voor 38,1 procent van alle uitzendingen met politici. Dit terwijl N-VA slechts 24,5 procent haalde in de afgelopen verkiezingen. Open Vld gaat proportioneel echter met de grote winst lopen. Hun politici zaten in 23 uitzendingen, goed voor 36,5 procent van alle uitzendingen met politici. De liberalen behaalden 13,1% bij de verkiezingen.”

Dat er niet dezelfde evenwichtsregels gelden voor ontspanningsprogramma’s, spreekt voor zich”, reageert Van Dermeersch. “Maar deze scheeftrekkingen zijn grotesk en zijn duidelijk intentioneel. Laten we ook niet de potentiële impact vergeten van het laten figureren van politici in ontspanningsprogramma’s. Denk maar aan N-VA-voorzitter Bart De Wever in De Slimste Mens.”

De cijfers van Dalle gaan alleen over de ontspanningsprogramma’s. De VRT wil geen vergelijkbare cijfers geven over het optreden van politici in nieuws- en duidingsprogramma’s. Vlaams Belang wil dat Dalle de VRT verplicht om ook deze gegevens vrij te geven.

Meer moet dat niet zijn! VRT bestaat alleen ten koste van ons belastinggeld!

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Twee maten en gewichten. — 1 reactie

 1. De behandeling van rechtse partijen en politici in gans de wereld is een ramp.
  Het beste voorbeeld hier in Vlaanderen is Vlaams Belang.
  In Nederland de PVV
  In Duitsland AfD
  Het lijstje is verre van volledig.
  Op wereldvlak president Trump.
  Het zal dan ook puur toeval zijn dat in deze “corona crisis” de rode vakbond om meer bescherming vroeg voor het *winkelpersoneel.
  Het zal ook toeval zijn dat rode Hans(worst) Bonte van Vilvoorde strengere maatregelen wil i.v.m corona.
  De groene boomkikkers laten zich in deze ook niet de kans ontnemen om strengere maatregelen te vragen.
  Het is wel heel opvallend hoe links lijkt te kikken op strenge maatregelen.
  In de VS laat (linkse) Joe Biden zich ook niet onbetuigd, in de fake corona bullshit.
  Zoveel “toeval” (wat niet bestaat zeg ik altijd) kan toch niet???

  *Sinds 18 maart zijn alle bankfilialen gesloten. Je kan er enkel binnen na afspraak. Dit voor de “veiligheid” van het personeel.
  Ondertussen draaien andere bedrijven al terug op bijna “normale modus”.
  Winkelpersoneel in supermarkten is aan de slag gebleven.
  Ik wacht nog op de cijfers van overlijdens en zwaar zieken uit die sector.
  Hamvraag: wat is er in de banksector aan de gang??? 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *