Weg met de EU misdadigers in maatpak!

Van 9 tot 11 september in het jaar 9 na Christus, vond in het huidige Duitsland de Slag bij het Teutoburgerwoud (Varusslag) plaats, hoogstwaarschijnlijk bij het huidige gehucht Kalkriese in Nedersaksen. De Germanen hakten hier drie legioenen van circa 18.000 Romeinen in de pan. Het was een van de grootste nederlagen uit de Romeinse militaire geschiedenis. De Slag bij het Teutoburgerwoud heeft nog lang nagegalmd in de Duitse geschiedenis, tot de Eerste Wereldoorlog en Tweede Wereldoorlog aan toe. De slag had een grote impact op de wereldgeschiedenis. De Romeinen stonden onder leiding van Publius Quintilius Varus. De Germanen werden aangevoerd door Arminius, van de stam van de Cherusken, die in Rome was opgegroeid en opgeleid en die het in het Romeinse leger tot officier had geschopt.

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *