De criminalisering van afwijkende meningen

Een van de kenmerken van totalitaire systemen is de criminalisering van afwijkende meningen. Niet alleen het stigmatiseren van afwijkende meningen of het demoniseren van afwijkende meningen, maar de formele criminalisering van afwijkende meningen en van elke andere vorm van oppositie tegen de officiële ideologie van het totalitaire systeem. Het globale kapitalisme is al geruime tijd op weg naar deze stap, en nu is het er klaar voor, zo lijkt het.

Duitsland heeft het voortouw genomen. Al meer dan een jaar wordt iedereen die vraagtekens zet bij of protesteert tegen de “Covid noodmaatregelen” of het officiële Covid-19 verhaal gedemoniseerd door de regering en de media, en, helaas, maar niet geheel onverwacht, de meerderheid van het Duitse publiek. En nu is een dergelijke afwijkende mening officieel “extremisme”, schrijft auteur CJ Hopkins op off-guardian.org.

Lees verder.

Der Bürgerkrieg kommt!
image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *