Citaat, een nieuwe rubriek.

citaatWie zijn de componisten van de Europese kakafonie?

Enerzijds toonaangevende politici van de grote partijen: de Europese Raad en de Raad van ministers. Anderzijds de commissie, bijgestaan door de bijzondere adviseurs van de politici van de grote partijen, het Coreper. Het is particratie op continentale schaal.

De naam ‘ambassadeur’ voor de leden van het Coreper is met zorg gekozen. Ambassadeurs zijn diplomaten die in het meest strikte geheim onderhandelen, en handelen achter de gesloten deuren van de kanselarijen.
Dat is precies de handelwijze van de 200 leden van het Coroper dat 90 % van de Europese regelgeving voorbereidt. De werkzaamheden van het comité zijn vertrouwelijk en worden als staatsgeheim beschouwd, de verslagen van de discussies worden geklasseerd als “non-papers“. ..

Klokkenluiders en critici zijn in Brussel niet gewenst. .. Andreasen* (bestaat niet volgens de Nederlandstalige Wikipedia) werd na een jaar vol strubbelingen aan de deur gezet. Zij was de eerste hoofdaccountant van de commissie geweest met een diploma van accountant.

(*) Zij ontdekte een verschil van bijna 200 miljoen euro tussen de eindbalans van 2010 en de (Europese) begroting van 2011.

h/t J.DM (Jos De Man) Van burger tot onderdaan, pp 93-94, ISBN 978 90 5718 147 4

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *