Zoek de gelijkenis

Meestal moet men de verschillen zoeken, maar nu de gelijkenis….ladybug-crawling-on-a-blade-of-grass

Ik kon niet nalaten een bekende sociologische demografische gelijkenis te zien in de hiernavolgende wetenschappelijke studie. De conclusie is niet van mij, maar van wetenschappers, Duitse nog wel. Als hun dat maar geen racismeklacht oplevert of een brandmerk als onverbeterlijke nazisten. De VRT die dit publiceerde zal het in al hun domheid wel ontgaan zijn, want anders was het beslist gecensureerd.

“Duitse wetenschappers hebben de sleutel ontdekt tot de opkomst van het Aziatische lieveheersbeestje in Europa en de Verenigde Staten. De insecten werden ooit uit Oost-Azië geïmporteerd om hier in serres bladluizen te bestrijden. Nu vermenigvuldigen ze zich in snel tempo, ten koste van autochtone soortgenoten. “

Het zijn nochtans allemaal Lieveheersbeestjes en toch is de invasieve allochtone soort een bedreiging voor de autochtone soort. Men wilt overal de natuur beschermen tegen invasie van vreemde soorten dieren en planten, alleen bij mensen mag dat niet. Nochtans zorgt dit juist voor de grote diversiteit waar alle poco’s en multiculli’s zo van houden. Straks zijn alle mensen een lichtbruine eenheidsworst tot grote vreugde van de geglobaliseerde bedrijven die o.a. dan maar 1 soort shampoo op de markt moeten brengen. Voor sommigen heeft dit voordelen, want “Ieder nadeel hebt zijn voordeel” zei Cruyf in slecht vervoegd Nederlands.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/130517_aziatisch_lieveheersbeestje

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Zoek de gelijkenis — 2 reacties

 1. Zo is dat. In de dieren- en plantenwereld worden vreemde soorten geweerd om de natuur te beschermen, maar in de mensenwereld mag dat niet. In de dieren- en plantenwereld wordt ook moeiteloos onderscheid gemaakt tussen soorten en rassen, tussen superieure en inferieure exemplaren. In de mensenwereld mag dat ook niet.
  We zien beestjes met een eigen territorium dat ze afbakenen en verdedigen als er indringers binnenkomen. Ze vertonen een voorbeeldige verknochtheid aan hun eigen soort. Indringers verjagen is heel normaal in de dierenwereld. Dieren laten zich niet vertrappelen, geven de eigenheden van hun soort niet prijs. Dat gebeurt alleen in de mensenwereld, mensen laten zich overrompelen en jagen de indringers niet weg naar de plek van waar ze gekomen zijn. Iets heel tegennatuurlijks in de mens zegt dat we iederéén moeten verdragen en aanvaarden. Dat is bijlange niet zo! Wij hebben het volste recht en de plicht om voor onszelf op te komen, om onze soortgenoten te verkiezen bóven vreemdsoortigen die we moeten verstoten, negeren, wegjagen. Ongedierte en onkruid worden toch ook bestreden?

  • Lieve,
   De mensen kunnen nog verschrikkelijk véél leren van de dieren.
   In elk ras, mens en dier, heeft men slimme, domme, slaafse en dominante soorten, de domme en slaafse snappen niet dat zij het eerste slachtoffer zullen zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *