Het failliet van de democratie

Er bestaat geen enkele aanwijzing dat Merkel, Hollande, Lagarde, Draghi, Juncker, Barosso, Ollie Rehn en hun eventuele opvolgers bereid zouden zijn hun quasi ongecontroleerde macht terug te geven aan de nationale regeringen of parlementen, laat staan aan het Europees parlement.autodafe

<< Zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat ze dat zouden willen, zitten ze vast aan de gevolgen van hun eigen beleid. Dit is afhankelijk van de bewegingen op de financiële markten en het is onomkeerbaar zolang de eurozone bestaat. Het doel van de constructie is nog slechts de delging van een schuld die door die constructie is teweeg gebracht en die nooit ofte nimmer nog kan gedelgd worden.

Met elk miljard dat in de bodemloze put wordt gegooid, met elk mechanisme dat in stelling wordt gebracht om de crisis te bezweren, wordt de vlucht naar voren versneld en de terugweg naar normalisering afgesloten.
De technocratie wordt als het ware aangezogen door het luchtledige dat ze zelf creëert. Het hele politieke discours in vernauwd tot een debat over een gigantische schuldenlast en wie hem uiteindelijk zal torsen.

Economische, sociale en culturele factoren worden niet meegewogen. De wensen, noden en belangen van de burger moeten wijken voor de belangen van de oligarchen en van de speculanten.
De Europese politiek van de afgelopen vier jaar wordt volledig beheerst door één enkel thema: de “redding” van reddeloze staten.

Van topoverleg tot topoverleg neemt de radeloosheid toe. Het continent wordt opgezogen in een draaikolk van virtueel geld. De reactie is: meer van hetzelfde. Nog meer dirigisme, nog meer virtueel geld, en nog meer bezuinigingen.
De Europeanen zien hun spaargeld opgaan in de autodafe* van een illusie. >>

Bron: pag 110 ‘Van Burger tot Onderdaan‘ van Jos De Man. Als de uitgever er om verzoekt zal deze pagina publiciteit uit deze blog verwijderd worden. Morgen volgt overigens ter zake een nog  diepgaandere analyse van Senior op Nageltjes.

* een ritueel van penitentie van door de inquisitie veroordeelde ketters en afvalligen.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Het failliet van de democratie — 1 reactie

  1. Hopelijk worden die EU misdadigers in héél Europa opgepakt en voor een rechtbank gesleept, geen partijrechtbank maar een echte neutrale rechtbank en wordt hun heel vermogen dat ze bij mekaar gestolen hebben verbeurd verklaart en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars nl. de Europese burgers.
    Grenzen potdicht en alles wat hier niet thuishoort verplichten te vertrekken binnen de 7 werkdagen te beginnen met de criminelen.
    In Leuven centraal zijn ze helemaal zot geworden, daar hebben ze een kamer ingericht (ondanks tekort aan cellen!!!) om die idioten met hun gat in de lucht te laten samenkomen, kan het nog waanzinniger? Een soepjurk mag verder de haat prediken aan dat stelletje criminelen? Oprotten met dat zootje ongeregeld is de boodschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *