Dierenleed

Veel werd er reeds over geschreven, maar weinig voor gedaan door politieke en andere beunhazen. In deze korte bijdrage willen we het even hebben over iets wat velen in deze blog beroert, met name het dierenleed.

De beschavingsgraad die een maatschappij kenmerkt is niet alleen bepaald door een aantal fundamentele waarden, zoals o.m. respect voor het leven, zowel geboren als ongeboren, maar eveneens door de aandacht geschonken aan het bestrijden en bannen van het dierenleed.

De voorbeelden van dit laatste die in tal van recente bijdragen aangehaald werden zijn daarom sprekend. Denken we maar wat er in een aantal landen en ook in het  onze gebeurt en verdedigd wordt door een barbaarse mentaliteit al dan niet van godsdienstige aard.

Maar daarom ook de vraag waarom naast het afwijzen en aan de kaak stellen van het onwaardige halal slachten, men met kracht ook het andere en het is meestal onnoembaar dierenleed o.m. bij het dierenvervoer en het dumpen van huisdieren niet aan de schandpaal nagelt en de verontwaardiging zoals bij het halal slachten niet vertaalt in politieke actie en verontwaardiging.

Immers van uit rechts en conservatief standpunt mag men deze problematiek niet aan GAIA en konsoorten zoals de groenen met hun selectieve afkeuringen overlaten. De natuur in Vlaanderen is een erfgoed dat ons door de vorige generaties werd nagelaten en dat we in al zijn aspecten dienen te respecteren en meer nog dan wat sommige schijnheilige linkse herauten ons pogen voor te spiegelen van wat zij in dit opzicht aan positie innemen.

Waar blijven in dit verband hun veroordelingen van al de flagrante misbruiken in het vlak van het dierenleed. Hier blijft een onontgonnen terrein vrij voor de partij die ons nauw aan het hart ligt om een baanbrekende rol te spelen en haar eigen identiteit ook in deze materie te bevestigen.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Dierenleed — 4 reacties

 1. Inderdaad men ziet soms op de snelwegen een vrachtwagen afgeladen met varkens die naar de slachterij worden vervoerd op een absoluut niet diervriendelijke manier. De dieren zijn bij manier van spreken opeengestapeld op de vrachtwagen.
  En inderdaad dan heeft men nog het achterlaten van huisdieren, staat er een verlofperiode voor de deur is het weer van dat. Een huisdier wordt gedumpt zonder dat daar een reden voor is, een hond of kat of gelijk welk ander dier koopt men niet voor de kerst maar voor een gans leven en daar staat men niet bij stil.
  Maar het is zoals met alles hier er wordt over gesproken maar er wordt niets ondernomen.

 2. Als ik mij niet vergis denk ik dat er in het verleden bij het Vlaams Belang reeds een petitie aangaande ritueel slachten is rond gegaan.

  • Ik kan mij niet herinneren dat er óóit een partij is opgekomen voor het welzijn van de dieren, mede tegen het ritueel slachten! Het zijn loze beloftes die niet ingewilligd worden, terwijl de burgers vol mededogen griezelen, telkens ze opnieuw die gruwelijke beelden van slachten zonder verdoving, moeten ondergaan.
   Dergelijke bestialiteiten zijn niet eigen aan onze cultuur en beschaving en daar willen wij niet mee geconfronteerd worden. Dat elkeen doet op z’n éigen continent wat hij of zij wil, wij hebben hen hier niet gevraagd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *