Sand uit eigen land.

Wanneer we de recentste gebeurtenissen,verklaringen en doelstellingen in dit onlandje nader bekijken zijn we wel eventjes bezig.Veel on-en waanzin zoals gewoonlijk, gekruid met leugens en een behoorlijke portie achterbaksheid.

Zoals de laatste tijd nogal vaker voorkomt is het wederom het circus van Laken dat de spits mag afbijten. Na het recente gesjoemel van de Spaanse slijkmossel waarbij huichelarij en hypocrisie de vaste ingridiënten waren, is het de Fientje die verf in het keuninklijke eten komt strooien. Het “vrouwtje” dat Albèir II destijds tijdens zijn prinselijke buitenechtelijke betrekkingen uit zijn broek schudde komt onaardig voor betrokkene uit de hoek..en hij is niet alleen.

Ook Flup flop en zus Astrid delen in de “vreugde”. Fientje wil dat hogergenoemden een DNA staal afstaan waaruit zou blijken dat ze de natuurlijke dochter is van Albèir en de halfzus van Flup en Astrid. Dat Fientje het product is van het gerobbedoes tussen Albèir en haar mama weet héél den Belziek al jààren..zelfs de hond (een pitbull!) van Lowie Toeback wist het! Of aan verzoek van Fientje zal voldaan worden is onzeker, al was het om de non bilievers te steunen. Wat de zaak nog genânter voor de keuning en zijn Italiaanse Fyratrien maakt is het feit dat Fientje de grootste clown van het circus buiten de show laat. Dit voedt natuurlijk het vermoeden dat de Lorre uit een andere gulp gekomen is dan deze van Albèir. Ten tijde van het gestrande huwelijk van de prinsen van Luik was Paola ook niet vies van een slippertje en zou de Lorre bij het slurpen van enkele flessen martini geflikt zijn. Neen, lieve lezers..op Adamo trekt de Lorre van geen kanten!

Dat deze demarche van Fientje absoluut ongelegen komt hoeft geen betoog, zeker nu de Fluppe zijn eitjes reeds enige tijd te weken legt in de keuninklijke kroon om als een echte God zijn laatste missie aan te vatten. Hoe het ook zei..het is voor de keuning een vuil ei…een plezante aflevering in de soap van mooi maar medogenloos.

In de 16 zitten ze ook met een ei in hun broek want er moet weer geld gevonden worden…véél geld! De eurodraak is onverbiddelijk in het volharden van de boosheid. Er moet bespaard worden om het anorexia doel te bereiken. Elio en zijn struikrovers overleggen in stilte en achter gesloten deuren hoe ze hun laten en lijfeigenen nog verder kunnen pluimen. Met begerige ogen wordt er naar het Vlaamse kippenren gekeken omdat er hier nog eitjes gelegd worden,weliswaar eerder klasse B+ dan AA+.

In Walchië moet men niet gaan zoeken want die eieren zijn rot of ruiken naar stront. In Brussalabath zijn het allemaal hal-hal gatballen die enkel door moslims mogen geconsumeerd worden. Ik verwacht dan ook dat de ultieme aanval op het spaarboekje van de vooruitziende man/vrouw zal ingezet worden. Noodzaak en solidariteit zullen als argumenten rond onze oren geslagen worden. Het land heeft dringend nood aan de spaarpot van de mensen om de crisis te overwinnen. Later zullen we met ons allen van de zege kunnen genieten..hoor ik de roofridders al orakelen. Neem van mij gerust aan dat de huidige stilte die er de laatste tijd in de wetstraat heerst de voorbode is van een flinke storm. Pogingen om deze om te leiden tot na de volgende verkiezingen zijn onmogelijk, daar zal de euro dragon wel voor zorgen.

Wat wel aan de orde is en blijft is de verbetenheid waarmee de NV-A bekampt wordt in alle poco gelederen. De recentste peiling heeft de zenuwachtigheid nog doen toenemen. Het is zelf prettig om volgen welke moeite de excellenties van de verschillende partijen zich getroosten om toch maar iets negatiefs over de NV-A te kunnen zeggen of schrijven. Het V.B demoniseren is nu overgeslagen op de NV-A. Zelfs de Antwerpse beslissingen die het bestuur aldaar neemt worden federaal onder de loupe genomen om bekritiseerd te kunnen worden. Federale ministers mogen hun gal in deze vrijelijk spuien. De toestanden ten tijde van de hoogdagen van het V.B. herhalen zich opnieuw. Bartje mag geen scheet meer laten of deze wordt minutieus ontleed!

Er rest de tradidio’s niks anders dan elk op hun beurt wat zever en geouwehoer te verkondigen op congressen, bijeenkomsten van naaikransjes of kampioenschappen vogelpikken, waar de gekleurde media dan verslag kunnen van uitbrengen. Als we de beroepsleugenaars bezig horen staan er op ons in dit aardse leven nog veel borden rijstpap met gouden lepeltjes te wachten. Het klassieke nonsens verhaal en hopen maar dat er voldoende goedgelovigen het allemaal(blijven) slikken.

Tussen de sandkorrels door vinden we nog kortnieuws dat even aan de vingers bleef plakken. Zo blijkt er een einde gekomen te zijn aan de adoratie van de rijke Klaren in Malonne voor M.Martin. De naastenliefde is verkilt en de nonnen zijn Martin nu liever kwijt dan rijk. Waarschijnlijk is hun poging tot kerstening en intreding in hun congregatie van Martin mislukt nu deze opnieuw van de vrijheid geproefd heeft. Misschien kan Martin haar intrek nemen bij meneer pastoor als “meid voor alle werk”..zij komen toch goed overheen…naar t’schijnt!

Ook voor Eric Van Rompuy is het uitkijken geblazen want deze gast krijgt een echt NV-A fobie. Zijn blog en tussenkomsten zijn één en al frustratie en afkeer geworden van al wat maar naar NV-A ruikt en BDW in het bijzonder. Als hij zijn woord gestand houdt en het poco “hondenleven” ruilt voor zijn pensioen is er nog hoop op beterschap, zoniet is op korte termijn een opname in een psychiatrische instelling haast onvermijdelijk..die gast is stapelgek aan t’ worden! Ook genoteerd is de verklaring van ministerin Mie Truttenboom dat de politiehervorming in 2O14 (verkiezingsjaar n.b.!) rond zal zijn. Na 30 jaar van gebakkelei is het eindelijk zover..en als ge dàt niet gelooft zal Gwenneke Trutten u wel één of ander vernieuwd burgermanifest door de strot rammen.

Tenslotte is bekend geworden dat er een verloren kameel terug naar zijn stal gekomen is na zijn gevoeg in Syrië gedaan te hebben. De jonge Brusselse rambo wordt nu door het parket ondervraagd over zijn apostolische missie aldaar. Ministerin 1000-ket is niet blij met het uitlekken van de blijde terugkomst…het zou zijn terugkeer in onze maatschappij kunnen schaden. Jawel hoor..ondanks alle heisa over de rotzakkerij die ze daar uitvreten blijven het de lieverdjes van onze poco debielen.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Sand uit eigen land. — 3 reacties

  1. Senior,
    Prachtig geschreven, zou een echte TV-serie kunnen worden moest iemand het willen regisseren.
    De narren hebben we al alleen jammer dat ze ONS geld kosten.

  2. Beste Senior,
    Het was weer volop genieten van uw bedenkingen, en op ieder onderwerp zou ik een ( positieve ) reactie kunnen geven maar dat lijkt negens op natuurlijk. Daarom ga ik me beperken tot E Van Rompuy. Ik ben daar nog niet zo zeker van dat als de man op pensioen gaat wij van zijn frustratie gezever zullen verlost zijn. Ik denk hier aan W Martens, W Claes, M Eyskens en nog anderen, die op geregelde tijdstippen verschijnen in de krant of op de kijkdoos om hun groot gelijk in de wereld te sturen. De broers Van Rompuy zijn ook zo twee creaturen die we geregeld nog gaan zien om hun groot gelijk te verkondigen. Ongeacht of ze een mandaat hebben of niet.

  3. Prachtig artikel van onze Senior. Vooral het smeuïge verhaal over de keuninklijke imbecielen. Nog van dat a.u.b. Mijn dag is weer goed. Bedankt Senior.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *