Zo gaan we er nooit komen!

Bijna dag na dag kunnen we in de pers lezen dat er door onze regering naar nieuwe belastinginkomsten moet gezocht worden om het gat in de begroting te dichten. Maar aangezien onze beroepspolitiekers maar steeds blijven beslissen nieuwe pakken geld te verbrassen is men feitelijk aan het dweilen met de kraan open en wordt er niets verbeterd of opgelost.

Nemen we nu als voorbeeld de Regie der Gebouwen. Deze onnuttige instelling, die zoals zovele in het leven werd geroepen om vrienden en relaties aan een levenslang veilige bron van inkomsten te helpen, is in het verleden reeds meermaals in opspraak gebracht omdat sommigen van haar verantwoordelijken het verschil tussen het mein en het dein moeilijk konden vatten.

Nu lezen we dat een nieuwe bouwopdracht die aan het Spaanse bedrijf Cafasso, dat samenwerkt met de Belgische bouwgroep Denys, werd toevertrouwd, stil ligt omdat er bij de aanbesteding onregelmatigheden zouden gebeurd zijn. Het zou niet de eerste maal zijn! Maar onafgezien wie er uiteindelijk zal mogen bouwen heeft voor ons minder belang. Wat ons is opgevallen is het feit dat er reeds een bedrag werd aangenomen ten bedrage van 331 miljoen Euro voor het bouwen van een gevangenis voor 1190 gedetineerden. Zoals steeds komen er later nog waarschijnlijk supplementen bij maar zelfs zonder dat gaat het toch nog over een kostprijs van merkelijk meer dan 250.000 euro per cel of per gevangene! Met andere woorden méér dan IO.OOO.OOO oude frankskens.

Dit is een nieuwe pure schande. Op een ogenblik dat het aantal armen stijgt in ons land; op een ogenblik dat er honderdduizenden met een pensioen van minder dan IOOO euro per maand moeten rondkomen gaat een overheidsbedrijf méér dan IO miljoen frankskens uitgeven voor het bouwen van één cel. Wij willen deze opdracht uitvoeren tegen één tiende van die prijs. Wij zullen er dan voor zorgen dat de misdadigers veilig achter slot en grendel zitten en niet kunnen gaan lopen hetgeen uiteindelijk de opdracht is. Natuurlijk zullen wij in ons budget geen voorzieningen hebben voor kleuren TV’s; zwembad of fitnesszaal en andere stupiditeiten. Al deze dure voorzieningen zorgen er alleen maar voor dat het verblijf in een, door de Regie der Gebouwen, opgerichte gevangenis niets afschrikkends meer heeft en aldus aan de basis ligt van de stijgende criminaliteit.

Misdadigers die in door ons gebouwde gevangenissen worden vastgehouden zullen er zo vlug als enigszins mogelijk is uit willen er nooit meer in willen. Maar op de wijze waarop onze beroepspolitiekers het belastinggeld blijven verbrassen is er geen enkele kans op verbetering van de staatsuitgaven in zicht!

Men zegge het voort,

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Zo gaan we er nooit komen! — 5 reacties

 1. Hoge Raad voor de JUSTITIE & haar bezuinigingensvoorstellen.
  Gelukkig zijn er nog genoeg internationale sociale vb-instellingen die bekwaam zijn om uw instelling samen met het grondwettelijk hof, de raad van state enz… als eerste op de daadwerkelijke bezuinigingslijst te plaatsen wegens onbekwaanheid en of politieke beïnvloeding.
  Daarvoor heb ik mijn mani militairy opgedrongen ID-kaart uyiteindelijk administratief kunnen laten vervallen! Het stond misschien in jullie dossier van enkel mijn betekeningen van 14/01/13; 15&30/03/2013 plus 27&29/04/2013. M.A.W. zeer zeer zeer vriendelijken dank voor jullie beestelijk interessant geleverde werk van 12/06/13.
  Ons kenmerk LiD; Uw kenmerk N/2013/2/27/HN/NDB.

 2. Zoals al zo dikwijls vermeld en geschreven:
  Besparingen zullen en moeten plaatsvinden via waardeloze én nutteloze instellingen “over bemand met familie en vriendjes” op te doeken.
  Het ambetantenarenleger moet gehalveerd worden en de pensioenen van die klaplopers moeten teruggebracht worden tot het niveau van de privésector.
  Dat dit land gesplitst moet worden is een vaststaand gegeven want de houdbaarheidsdatum ervan is reeds jaren overschreden, het is zelfs schadelijk geworden voor de Vlaamse bevolking.

 3. geachte,
  kan iemand mij vertellen waarom de heren en dames misdadigers moeten
  onder gebracht worden in luxe hotels volledig gratis.al eens gehoord
  naar de prijs voor een verblijf in een rusthuis? wij hebben nochthans
  geen stafblad.doe die parasieten hun verbijf betalen .ik weet wat te doen
  voor een gratis verblijf met behoud van mijn karig pensioen.
  willy vinck

 4. Het ergste van alles is dat de PS bij monde van di rupette het economische beleid bepaald, zij en niemand anders.
  De gevolgtrekking die ik maak is : de modale kiezer is OERDOM, voor de duidelijkhied zodat er geen vergissing in het “spel” is : OERDOM.
  Ik heb mijn belastingsbriefr binnengekregen, mag nog eens 1500 euro’s opleggen, ik ben vrijgezel zit dus reeds in de hoogste categorie.
  De combinatie van links, multikul, partijen (ALLE behalve één)die begaan zijn met het voortbestaan van koning NAR uit laken z’n speeltuin waarbij hij de nicht uit bergen gebruikt als handpop en OERDOMME kiezers en wij blijven achteruitgaan in Vlaanderen.
  Hadden de poco politiekers KLOTEN aan hun lijf ipv wasverzachters was Vlaanderen nu reeds lang bezig met de boedelscheiding en konden we economisch ZEER STERK komen te staan op de internationale markt.
  Indien de achterbakse foefelaar evenveel lef had als met zijn Latijns gezever hadden we een sterk Vlaams Blok (ja weet het maar is louter toeval deze woordspeling) en was het rijk van di rupette nog niet eens begonnen en waren de poco politiekers aan het terugkrabbelen en ineens “echte” Vlamingen geworden want bij postje eerst is het voor een opportunist eender wie hem het bord voor de neus zet.
  De wever bart de slapjanus die ik hat als de pest om de simpele reden dat hij de sleutels op zak had voor een onafhankelijk Vlaanderen op zijn minst in de startblokken te zetten, maar we weten allen hoe het is afgelopen koning NAR uit laken liet hem zijn porto proeven en zijn “stoere” verklaringen tens spijts weg met onafhankelijkheid en daarvoor in de plaats het federalisme des CONS.
  Goed gespeeld nva.

  • Een gedeelte van de kiezers is inderdaad dom, maar een groot gedeelte weet wel degelijk wat ze doen. Hun stemmen worden immers gekocht in ruil voor tal van voordelen. Samen vormen deze stemmers een gigantisch profitariaat, waarbij er een wederzijdse chantage ontstaat tussen deze “stemmers” en die partijen die deze stemmen kopen, op koste van de werkende en of belastingbetalende Vlaamse middenklasse. Bij deze “stemmers” bevindt zich ook een geïmporteerd kies vee. De belgische bezetter( met in de hoofdrol de PS mafia) en de C-partijen(=collaboratiepartijen aan Vlaamse kant) zullen er dan ook alles aan doen om dit profitariaat in leven te houden.
   Het is dan ook geen toeval dat deze C-partijen meer en meer de belgische toer op gaan om hun machtspositie in Vlaanderen pogen te behouden. Deze C-partijen zitten wel op dezelfde golflengte in tegenstelling tot de V-partijen.
   Zolang er geld zal zijn om de voormelde stemmen te kopen zal er niets veranderen. Bovendien zit de top van deze C-partijen allemaal in het zelfde corrupte bad, waarbij iedereen moet zwijgen voor iedereen.
   Het gevaarlijkste zijn echter niet de C-partijen, maar wel de “mollen en saboteurs” binnen de V-partijen.
   Het “werk” van de verraders is immers dodelijk(zie definitie van Cicero).
   Met zuiver wettelijke middelen is aan de voormelde toestand niets te veranderen.
   Wie gaat immers zijn nek durven uitsteken…met het gevaar te eindigen op de Grote Markt in Brussel, zoals de graven van Egmond en Hoorn.
   Een onafhankelijk Vlaanderen zal dus niet zomaar uit de lucht komen vallen zoals een regenbui, maar kan niet anders dan het licht zien, badend in het bloed…!!!
   Ik verwijs naar een recente studie van de VZW IRZOG.
   Met een bezetter gaat men niet onderhandelen, die verjaagt men…en met collaborateurs wordt afgerekend.
   Er is toch een lichtpuntje = Augias, deze heeft immers bewezen dat er geen enkele stal is, die niet kan uitgemest worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *