Hier spreekt men (een beetje) Nederlands

385278_10200282699616444_2044347284_n

Voor de communicatie tussen de kemeenskappen wordt het eenvoudiker. Vervoegingen vervallen: Ik denken, ik antwoorden, ik zeggen, ik oeweten, ik betalen teruk. Een mengeling tussen marokkaans, turks en waals en brussels het BELGISCH.

Nodig? Een inschatting? Nog een 100-tal woorden: Hét wordt moeilijk, het zijn moeilijk, ik zijn moeilijk. W beginnen met WH zoals What, Why

Voor de echte Vlaaanders? De G moet uitgesproken worden als K en niet als H.: Bekin, Kemeente, Keld, rektvaardikt, maatrekelen, oplossink, akt, kroen, ik zijn niet kaka.

De klemtooon moet wel anders gelekt worden: Warheeeiiid, vrijeeeeiiid, stoemmiteeiiit”. De volgorde? Het federale niveau compacter worden, engagement om teruk betalen skuld – jou zonder ben ik eensaam

Het toegestaan om euh te gebruiken tot je het juiste woord kevonden kebt. Ik bekin kunnen al, ik merken.

h/t Stradi

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Hier spreekt men (een beetje) Nederlands — 1 reactie

  1. Oewat zekt U?

    Dhe soliedarithee zhal zheeveviere. Gij en moet ophoesthe jiziejha aan de partie in het algemeên belank van de gemeenskap.

    Oew toegeneghe Zerio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *