Wettige zelfverdediging

Begin juni werden een moeder en haar zoon in het West-Vlaamse Snaaskerke gewekt door een Albanese inbreker. Het was de tweede keer in een één weekend tijd. De zoon stormde de slaapkamer van zijn om hulp roepende moeder binnen en ging de gangsters in paniek te lijf  met een mes. De advocaat van de gekwetste inbreker
Horen_zien_zwijgen

wil de zoon nu voor de rechter wegens ‘poging tot doodslag.’ Moeder en zoon, en hun advocaat reageren gechoqueerd en verontwaardigd. Zo meldt de webstek van het Vlaamse belang.

Rustig laten begaan?

“Hadden we die gangster dan rustig ons hele huis moeten laten leegroven,” vraagt de moeder zich af. “Mijn zoon heeft zich verdedigd omdat hij zich bedreigd voelde. Zonder die man zwaar te willen verwonden.” Wettige zelfverdediging dus. “We hebben er alle vertrouwen in dat justitie ons daarin zal volgen.” De advocaat van de Albanese boef is het daar niet mee eens. Volgens hem werd het gezin niet bedreigd en was er dan ook geen sprake van wettige zelfverdediging: “Wettige zelfverdediging telt niet als alleen je bezittingen bedreigd worden.”

Uitbreiding wettige zelfverdediging

De advocaat van de gangster vraagt zich af “waar we de grens van de wettige zelfverdediging moeten trekken?” Volgens hem is de grens hier overschreden.

Strikt legaal kan dat misschien zo zijn. Maar als de wet niet deugt, moet hij veranderd worden. Het Vlaams Belang pleit al lang voor de uitbreiding van het recht op zelfverdediging. Juweliers, winkeliers en particulieren moeten het recht krijgen om hun levenswerk en hun bezittingen te beschermen. Net zoals dat in de Verenigde Staten het geval is. Misschien dat gangsters dan twee keer nadenken vooraleer ze een huis binnendringen of een zaak overvallen…

“Strict legaal?”
Hierbij weze het voor Nageltjes opgemerkt op dat het recht op zelfverdediging een mensenrecht is.
Bij schending van de woonst door inbraak met valse sleutels of inklimming en zeker bij nacht is dit je reinste wettige zelfverdediging.

De advocaat van het zevende knoopsgat die het tegendeel beweert is een leugenaar en zijn beroep onwaardig. Deze “meester” zou levenslang moeten geschorst worden en de rechters die ook het tegengestelde zouden aanhangen gewoon afgezet.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Wettige zelfverdediging — 4 reacties

 1. Advocaten zouden nog durven pleiten dat een blinde kan zien als ze maar geloven in hun cliënt…
  Ik begrijp echter niet hoe je SOORTEN kan verdedigen onder het mom van “iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is” of “mijn client is onschuldig aan de hem/haar toegewezen feiten tot de rechterlijke uitspraak”.
  Ik denk daarbij spontaan aan het … (kan bepaalde SOORTEN moeilijk duiden en beleefd blijven) die met de hulp van zijn vrouwmens die nu in een klooster vertoeft kinderen de meest gruwelijke dood liet sterven.
  Ik zou in deze rechter, jury en beul zijn voor het hele clubje waar ook de papzak uit Zeebrugge toe behoort die altijd zijn onschuld staande hield.
  Hoe je als mens jezelf kan verloochenen en als je in de spiegel kijkt zelfs geen seconde denkt : “hé vandaag ga ik een pedofiel, kindermoordenaar, serieverkrachter, doodrijder van een kind, verdedigen want hij/zij heeft recht op een eerlijk proces…”
  GODVERDOMME er zijn feiten die éénmalig gepleegd voldoende zijn om de doodstraf te krijgen en wat hebben we hier in Pelgie? een rechtspraak waar nog veel met de hand over het hart gestreken wordt en een tweede kans gegeven wordt aan SOORTEN die reeds bij de eerste veroordeling de executie verdienden.
  In elke fatsoenlijke democratie kan de burger rekenen op begrip en clementie als hij have of goed en zeer zeker de zijnen gewapende hand verdedigd…niet in Pelgie mijnheer Tyberghien weet er alles van toen hij met een vuurwapen zijn eigendom wou beschermen tegen communistisch tuig.

  http://www.youtube.com/embed/6rj02JmKipk?feature=player_detailpage

  Filmpje die ik heb bijgevoegd zegt alles hoe het in de USA (niet dat van de moslimbroeder HUSSEIN barack want hij wou zich meten met de NRA) aan toe gaat daar is het een recht om een wapen of meerdere te hebben.

 2. Achter bovenvermelde praktijken gaat veel meer schuil dan men zou kunnen denken. We leven immers in een gesovjetiseerde maatschappij. Vroeger in de USSR werd de terreur uitgeoefend door de politieke politie Tsjeka-GPU-NKVD-KGB. Het doel was een voortdurend klimaat van een alles overheersende en verlammende angst te scheppen en in stand te houden. Dit werd duidelijk beschreven in het boek “1984” van George Orwell. Nu wordt deze terreur uitgeoefend via de misdaad waarvoor de rode loper wordt uitgerold. De methode is anders, maar het resultaat blijft hetzelfde, het is alleen wat schijnheiliger.
  Maak U echter geen illusies over het gerecht. Sinds de 8 jaar durende paarse pest onder aanvoering van het “blauwe konijn” zijn alle sleutelposities in handen van de mafia van de “broeders” en “kameraden”. In het boven vermelde geval is de grond van het probleem echter :”Wie is er voor verantwoordelijk dat een dergelijk element in dit land kan komen en blijven?? “. Deze die hiervoor verantwoordelijk zijn , zijn dan ook actief mededader aan de door de dader gepleegde misdaden cfr. het strafwetboek.

 3. Dat stuk inbrekersvuil had daar NIETS te zoeken, punt.
  Die zoon eren op 21 juli met fanfare want die zoon “verdiend” alle lof én eerbetoon.
  Wat die befdrager betreft, dergelijke uitspraak moet voldoende zijn om die zijn functie af te nemen want die is er echt over qua gortigheid.

 4. Het vonnis in deze perverte eis van de advokaat-gangster zal uiteindelijk afhangen van de rechter. Indien het een man van eer en geweten is die het verschil goed weet te maken tussen” realiteit” en “absurditeit” zal de Albanees de boom in kunnen.. samen met zijn “raadsheer”.
  Echter.. indien het (wat reeds gebeurd is!) een rechter betreft die de multicul genegen is en het linkse gedachtegoed best kan pruimen, bestaat de kans dat het overvallen koppel er nog een overval bovenop krijgt en in de buidel mag tasten om de Albanese gangster een schadevergoeding te betalen. In dit onland zijn er geen grenzen meer aan het “ongezond” verstand.
  Enkele jaren geleden ondervond een overvallen juwelier ook wat het is om je have en goed te verdedigen tegen gewapende gangsters… betalen wegens onnodig geweld met lichamelijk letsel tot gevolg…en de overvallers maar lachen. Uiteraard heeft de juwelier zijn zaak dan definitief gesloten.
  Boeken dicht..de misdaad had weer gewonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *