Het regent weer heiligen op Lampedusa

Het regent weer heiligen maar het zijn louter toevallig allemaal gewezen Pausen. Hoekandana?
Franciscus heeft beslist om een vergadering bijeen te roepen voor een heiligverklaring van twee van zijn voorgangers, Johannes Paulus II en Johannes XXIII.
Nu kan ik dat voor Johannes XXIII wel waarderen. Tenslotte is het niet voor niets dat een van zijn opvolgers een verdacht vroegtijdige dood stierf. Alleen daarvoor zouden ze hem al heilig moeten verklaren.

Maar met de nonsens om de Pool heilig te verklaren omwille van enkele oncontroleerbare en uiterst verdachte, plotse en zogenaamd miraculeuze genezingen, daarmee zou ik als katholiek me erg ongemakkelijk beginnen voelen, laat staan dat ik er mee zou kunnen lachen. Voor wie neemt men ons, zou ik denken. Als de geloofwaardigheid van een geloof afhangt van de heiligheid van haar opperhoofden dan loopt er iets grondig verkeerd zegt het gezond verstand. Of heeft onze Heer, Jezus Christus, soms het gebruik daarvan verboden?

Van het miljard of wat katholieken zijn het uitgerekend de grote manitoes die in ijltempo zalig en cito presto daarna zelfs heilig verklaard worden. Dat er al heiligen waren die dezelfde naam droegen schijnt het Opus Dei en Het Werk (let wel dat zijn onderscheiden organisaties) niet te storen. En ik die dacht dat met één heilige Paulus en één heilige Johannes de kalender als goed gevuld was. Ik moet soms wel geesten zien of zo. In zo’n zeldzame nachtmerrie zie ik vaak Rikske Torfs in het habijt van en onder de mijter van Wojtyła, en dan krijg ik de kriebels. Soit.

Maar wat blijkt? Franciscus I is nog veel erger dan mijn desbetreffende nachtmerries. Gisteren ging zijne heiligheid Frakke Primo naar Lampedusa, een piepklein Italiaanse eilandje op slechts 70 zeemijl uit de Tunesische kust, om de lofzang voor de multicul te zingen. Hoe meer Afrikaanse zielen hoe meer vreugd voor deze zielenherder, die geen bal geeft om diegenen die verdrinken maar er wel verontwaardigde krokodillentranen over plengt. Qua Public Relations is dit een van de meest walgelijkste stukjes komedie die ik ooit door een bisschop van Rome heb zien opvoeren. Ik ben overigens niet de enige die dat denkt.

Hoe dan ook moeten we ons niet druk maken over Rome. Wat ze daar doen zal de islam niet stoppen om dood en verderf te zaaien in heel Europa, dat staat al als een rookzuil boven het vaticaan. Zelfs Frakke de 1° kent de geschiedenis van zijn eigen kerk niet. Van Tjeven moet men geen heil verwachten en van hun opperhoofden meestal nog minder. Zoveel is zeker.

Als overtuigd atheïst (ik geloof dus wel degelijk in wat ik voor waar aanneem) ben ik overigens de mening toegedaan dat het superieure katholiek onderwijs moet beschermd worden tegen de malversaties en regelneverij vanwege de Belgische islamofiele socialistische apparatsjiks maar ook tegen de frapatsen van de collectivistische non Van Hecke.

Het katholiek onderwijs in Vlaanderen is zowat het enige Christelijke wat essentieel en de moeite waard is om te redden uit het armageddon van het nakende geïslamiseerde Europa. En dat zal veel strijd vergen, veel guerilla en beslist ook burgerlijke ongehoorzaamheid. Want anders worden onze kleinkinderen en achterkleinkinderen allemaal domoren en gehersenspoelde zombies als brokklare hap voor de fascistische oligarchen en hun ondemocratische kiesvee-particratie.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Het regent weer heiligen op Lampedusa — 1 reactie

  1. Het regent SCHIJNheiligen zelfs levensgevaarlijke schijnheiligen, niets om zich voor te verplaatsen en zeker niets om fier over te zijn.
    Wedden dat ze die nog rondlopende nazilover als hij het licht uitdoet ook (schijn)heilig verklaren? Ja zo diep kunnen personen vallen en dat enkel en alleen maar om de winkel draaiende te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *